Перфектна вечеря за 20 минути: Свински пържоли с...
Интересна рецепта
Когато става въпрос за бързи и вкусни ястия, тази рецепта за свински пържоли с кус-кус и патладжан ще ви изненада приятно. Съчетава свежи зеленчуци, сочни пържоли и ароматен кус-кус с лек лимонов вкус. Това ястие е идеално, ако бързате в кухнята, тъй като се приготвя само за 20 минути.
Ето как да го приготвите стъпка по стъпка.
Рецепта за свински пържоли с кус-кус
Необходими съставки:
4 чаени лъжички зехтин
1 ½ чаша едро нарязан необелен патладжан
½ чаша нарязан червен лук (1 средно голяма глава)
4 свински пържоли без кости (дебелина 1,3 см)
1 чаена лъжичка гръцка подправка
(смес от риган, босилек, мащерка, майорана, лук и чесън)
1 ¼ чаша пилешки бульон
¼ чаша сушени домати (отцедени и нарязани)
¾ чаша пълнозърнест кус-кус
1 чаена лъжичка ситно нарязана лимонова кора
1 супена лъжица лимонов сок
½ чаена лъжичка смлян печен чесън
¼ чаена лъжичка сол
1 чаша едро нарязан пресен спанак
Начин на приготвяне
1. Подготовка на зеленчуците
В голяма тенджера загрейте 2 чаени лъжички зехтин на среден огън. Добавете патладжана и червения лук. Гответе около 5 минути, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат. Патладжанът ще се карамелизира леко, а лукът ще омекне и ще разкрие своя сладък вкус. Тази комбинация осигурява богата основа за ястието.
2. Приготвяне на свинските пържоли
Докато зеленчуците се готвят, подгответе свинските пържоли. Почистете мазнината и поръсете месото с гръцката подправка, която ще добави изключително ароматен слой към тях. Загрейте останалите 2 чаени лъжички зехтин в голям тиган на средно висока температура. Запържете пържолите за 5-6 минути, като ги обърнете веднъж, докато станат със златиста коричка. Намалете огъня и продължете да готвите, докато вътрешната температура достигне 63°C. Оставете месото да почине 3 минути, за да запази сочността си.
3. Приготвяне на сместа от кус-кус
Към вече приготвените зеленчуци добавете пилешкия бульон и сушените домати. Оставете сместа да заври. След това добавете кус-кус, лимонова кора, лимонов сок, смлян печен чесън и сол. Разбъркайте добре, свалете от огъня и покрийте тенджерата. Оставете кус-куса да се задуши за около 5 минути, докато попие всички аромати. Накрая добавете пресния спанак, който ще придаде свежест и лекота на ястието.
4. Сервиране
В чинии за сервиране разпределете ароматната смес от кус-кус. Върху нея поставете сочните свински пържоли. За завършек можете да поръсите малко прясна лимонова кора или капка зехтин за допълнителен блясък и вкус, визира actualno.com.