Бърза рецепта за бульон "Трезве"
Срещу особено тежък махмурлук
Празниците са преходни, а махмурлукът – вечен, твърдят зевзеци. Често покрай празничните трапеци, някои хора прекаляват с алкохола. Предлагаме им рецепта за "Бульон Трезве", ако имат сериозен проблем с махмурлука.
Продукти за 1 порция:
Зелев сок – 300 мл.
Праз лук – 1 бр.
Лют червен пипер или 2-3 сушени люти чушки.
Приготвяне:
Изсипете зелевия сок в купичка, след което нарежете праза на ситни кубчета и го добавете към сока. Ако използвате сухи люти чушки (по-добрият избор, според ветерани) можете предварително да ги запечете на котлона преди да ги натрошите в купичката. Ако не ви се занимава с люти чушки или предпочитате лютия пипер – просто си ръснете достатъчно от него в сока, хванете се здраво за лъжицата и се насладете на този кулинарен шедьовър.
Приятен апетит и внимавайте с алкохолните напитки.