Опитате ли я веднъж, ще се влюбите в тази ароматна гъбена супа с пиле
Днешната рецепта е за супа с ароматни гъби и пиле. Тя е перфектна за студените дни и истинска наслада за всички сетива.
Необходими продукти
1/2 пиле
300 г гъби
1-2 моркова
1 резен целина
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
сол
магданоз
лимонов сок
черен пипер
Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на порции и се вари в подсолена вода заедно с нарязаните моркови и целина. Щом месото и зеленчуците поомекнат, се прибавят измитите и нарязани гъби. Супата се вари още 20-30 минути и се застройва с разбитите в млякото яйца и брашно. Готовата супа се сервира подправена с лимонов сок, черен пипер и магданоз.