Всички в Турция полудяха по тази фецепта за мокър сладкиш
Няма да повярвате колко лесно се приготвя
Този турски мокър шоколадов сладкиш ще ви поглези с финия си вкус и ще ви убеди, че южните ни съседи са майстори в приготвянето на всякакви сладости! Сочен, умерено сладък и с наситен шоколадов вкус – какво повече може да иска човек от един десерт?
Ето рецептата за турски мокър шоколадов сладкиш
Необходими pродукти:
3 яйца
3 супени лъжици захар
50 мл масло
100 мл мляко
200 гр. брашно
1 супена лъжица грис
1 бакпулвер
2 пълни лъжици какао
За соса:
2 чаши мляко от 200 мл
120 гр.шоколад
3 супени лъжици захар
Начин на Приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пухкав сняг с 3 с.л. захар.
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и гриса в белтъците, добавете жълтъците и разбъркайте леко с шпатула, за да не спадне обемът на сместа. Прибавете прясното мляко и разтопеното масло (може и олио) и отново разбъркайте.
Изсипете готовото тесто в тавичка, покрита с хартия за печене, и загладете.
Изпечете сладкиша в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути (проверявайте готовността с клечка).
За соса: Загрейте млякото с шоколада и захарта, докато шоколадът се разтопи.
Залейте охладения сладкиш с горещия шоколадов сос и оставете да попие хубаво няколко часа.
Поднесете сладкиша, нарязан на кубчета:
Ясно е, какви сте флегми- учителките ви по БЕЛ потъват в земята от срам.