Кулинарно ноу-хау от Бургас – хотдог с бахур
Поръсва се с препечен праз и се добавя барбекю сос
Класическата рецепта за хотдог, превърнала го в най-популярния фастфуд на планетата, включва хлебче с кренвирш и сосове.
В Бургас обаче са на път да разчупят стереотипите и да покажат, че традициите не са това, което бяха.
Тазгодишният хит на коледните къщички на площад „Тройката“ е хотдог с бахур.
Специалитетът включва препечен праз и барбекю сос, а цената му е 9,90 лева.
Коледните къщички в центъра на Бургас отвориха, скочиха ли цените?
Кулинарното чудо се радва на небивал интерес, но мненията на клиентите са разнопосочни – за едни е твърде „селяндурско“, подходящо за „пришълците от Странджа“, а за други е в пъти по-здравословно от обикновения кренвирш.
„Не пречи да се смени името на хот-бахур“, смятат бургазлии.
Те се шегуват, че следващият местен деликатес трябва да е „хамбургер със сланина“.
А какво е вашето мнение, бихте ли си поръчали хотдог с бахур?
Мен ме е гнус от там.
Ако е да идваме да се нареждаме на опашка! Волгин, Карбовски, Кулагин, Вигенин и Жени паркетния лъв и те ще се наредят, ако бахура е от нашия любим кадировски.