Не са нужни яйца за тези сладки: рецепта за вкусотии, които могат да се сложат в подарък
Ето как да ги приготвите
Съставки:
масло – 120 гр
пудра захар – 50 гр
сол – щипка
сметана – 40 гр
орехи – 40 гр
нишесте – 30 g
пшенично брашно – 200/220 гр
ванилин – щипка
бакпулвер – 7 гр
шоколад – 150гр
Допълнително:
масло – 10 гр
орехи – 35-40 гр
Начин на приготвяне:
Комбинирайте масло със стайна температура с пудра захар и щипка сол. Не разбивайте, а само смилайте до хомогенна маса. Добавете сметаната и нарязаните ядки.
Пресейте брашното в бъдещото тесто и добавете ванилия. Омесваме тестото, смесвайки съставките. Покрийте листа за печене с пергамент.
Разделете тестото на малки топки и ги поставете върху лист за печене. В режим на конвекция печете сладките за 30-35 минути при температура 160°. Охладете сладките до стайна температура.
Докато изстива, разтопете шоколада. Към него добавяме разтопено масло – така че шоколадът да не се напука върху сладките. Добавете нарязани ядки. С този шоколад с ядки заливаме сладките и оставяме да стегне.