Семейството ви ще иска още и още от тези лучени „Рошави“ палачинки
Вижте как да ги приготвите
Изненадващо, дори децата ядат лук в тази форма! Получава се много вкусно и нежно. Идеален за закуска със заквасена сметана! „Рошави“ палачинки с лук се приготвят от най-минималния набор от съставки. Но колко е вкусно!
Премахване на горчивината от лука
На първо място, е необходимо да се премахне горчивината на лука. В противен случай палачинките ще се окажат безвкусни. Нарежете 5 средни глави лук на тънки половин пръстени. Добавете 2 ч.л. сол и се залива с вряла вода . Когато водата се охлади малко (за да може ръката ви да понесе), изцедете излишната влага от лука и го поставете в купа. Цялата горчивина ще изчезне!
Сега да преминем към самата рецепта. В допълнение към лука, пригответе следните съставки :
1 голям картоф;
2 яйца;
3-4 с. л. брашно;
зеленчуци на вкус (магданоз в рецептата);
по 1 ч. л сол, мащерка, черен пипер, кимион и червен пипер (или други подправки на вкус).
Настържете картофите на едро ренде, зелените нарежете с нож. Добавете към лука. Чукнете 2 яйца, разбъркайте. Накрая пресейте брашното, добавете сол и подправки на вкус. Тестото е готово!
Загрейте тиган с достатъчно олио. Поставете 1 пълна супена лъжица лучено тесто. Пържете на умерен огън до златисто кафяво от двете страни. Лукът е мек и вкусен, а благодарение на картофите и подправките е балансиран!
Тези лучени палачинки са неустоими. Можете да сервирате със заквасена сметана или майонеза. Тези лучени палачинки са отлична гарнитура към месо!