Вкусно като кебап, но без месо: Това ястие ще задоволи всеки
Всички ще останат изненадани от вкуса
Съставки:
картофи – 500 г;
червен лук – 1 бр.;
чили – 1 бр.;
кориандър – 1 връзка;
чесън – 2 скилидки;
чили на прах – 1 чаена лъжичка;
смлян кимион – 0,5 ч.л.;
кориандър – 0,5 ч.л.;
черен кимион – 1 чаена лъжичка;
зелено манго на прах – 0,5 ч.л.;
сол;
пипер;
галета – 0,5 чаши;
брашно от нахут – ¼ чаша;
олио – за пържене;
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите с кората, почистете ги и ги пасирайте.
2. Смелете лука, кориандъра, чилито и чесъна.
3. Подправките се загряват в тиган на среден огън и се смилат.
4. Лукът се запържва в 1 с.л. л. олио
5. В купа смесете картофите с всички подправки, добавете останалите продукти и омесете „каймата“ за 4-5 минути.
6. Покрийте и изпратете да почива в хладилника за 30 минути.
7. Оформете „кебапчета“ и ги запържете в сгорещено олио на умерен огън до златисто.