Обичате ли вкусни и здравословни бургери?
Ето начин как да си ги сготвите
Кето храненето е нещо ново в диетичните режими, което се налага и избира все по-често. Този тип диета е позната и като високомазнинно хранене, но наложилият се термин идва от кетозата.
Това е състояние, при което в организма присъстват много кетонни тела, които горят мазнините, за да дадат на тялото енергия.
Кето храненето е създадено като лечебен хранителен режим, но сега се налага като диета за отслабване. Така или иначе, отслабвайки, печелим и здравословните ползи от диетата. Здравословните ползи са основно при пристъпи на епилепсия, но е добро решение при хормоналния дисбаланс, автоимунните заболявания, глутеновата непоносимост, при проблеми, породени от менопаузата и други.
Кето диетата е доста екстремно предложение за нашия начин на хранене, в който хлябът заема централно място. В кето рецептите брашно няма освен бадемово или от други ядки. Прави се така нареченото фахтед тесто. То е много популярно сред тези, които минават на нисковъглехидратни високомазнинни храни. До някаква степен замества хлебните продукти. Чудесно решение е за бургери.
За да се приготвите кето бургер, са нужни моцарела, бадемово брашно, яйце, кашкавал и подправки. Ето как се правят самите хлебчета за бургери.
Необходими продукти:
180 г кашкавал, настърган
90 г бадемово брашно
50 г крема сирене
2 малки яйца
Хималайска сол и други подправки по избор
Приготвяне:
Кашкавалът и сиренето крема се разтварят на водна баня. Добавят се всички останали продукти. Прави се тесто, което се разделя на 8 малки питки. Поръсват се със сусам и се пекат около 15 минути в загрята на 200 °C фурна, докато получат златист загар. Хлебчетата се охлаждат на решетка.
Кето бургерите се правят от питки, които се захлупват една върху друга, а между тях е пълнежът. Той е от кюфте от телешка кайма, малко топено сирене и листо от зелена салата. Може да се добавят и чери доматчета.
Вегетарианският кето бургер може да бъде с тахан, който е любима разядка.
Кето бургерите са чудесен здравословен заместител на любимата на много хора бърза храна и са начин за отказване от навика да се консумират вредни продукти, сочи gotvach.bg.