Винаги слагам на масата тази разядка с печени чушки
Икономична, но много вкусна
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
150 г краве сирене
6 броя червени печени чушки
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1/2 връзка магданоз
2 с.л. смлени орехи
сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Предварително изпечените червени чушки се обелват, почистват от семената и се нарязват на ситно.
Киселото мляко се изцежда в тензух за един-два часа. Към изцеденото вече киселото мляко се добавя и натрошеното сирене, пресованите скилидки чесън, смлените орехови ядки, зехтин, накълцания на ситно магданоз, накълцаните чушки и сол на вкус.
Разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира за час-два в хладилник. Разядката се поднася гарнирана с листенца свеж магданоз