Взех 1 яйце, лъжица брашно и 1 консерва царевица, не съм вярвала, че може такава вкусотия да стане
Царевичните палачинки са хит у дома
Децата ми страшно обичат консервирана царевица. Отначало я добавях към всяка салата. Така че имаше цяла селекция с това сладко лакомство. Но това не беше достатъчно за децата.
Затова измислих прости палачинки от царевица , които готвя не повече от 10 минути.
Препоръчвам ви да опитате и рецептата!
Съставки
Консервирана царевица 425 гр
Яйце 1бр.
Пшенично брашно 120 гр
Слънчогледово олио 3-4 с. л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
За да направите голяма порция царевични палачинки, ви е необходима кутия консервирана храна. Освен това, както самата царевица, така и сокът.
Прецедете царевичните зърна от маринатата. Добавете яйце към течността, разбъркайте го. Добавете малко сол и подправки на вкус. Не прекалявайте. Палачинките трябва да са нежни.
Изсипете яйцето в царевица. Разбъркайте. Добавете брашно и отново разбъркайте. Загрейте олио в тиган. Поставете 1 лъжица от сместа в тиган
Гответе палачинките само за няколко минути от всяка страна. Те трябва да станат златни. Прехвърлете готовите копия върху хартиена кърпа, така че да поеме мазнината.
Сервирайте обикновени царевични палачинки само леко охладени със заквасена сметана или майонеза. Ястието се оказва сочно и сладко, поради което децата наистина го харесват. Харесвате ли рецептата? Споделете вашето мнение с нас!