Вече не е нужно да ходите в Родопите, за да ядете пататник, направете го у дома с тази чудна рецепта
Приготвянето му не изисква кой знае какъв майсторлък и начинаещите биха се справили със задачата
Днес ви представяме класическа рецепта за приготвянето на родопски пататник.
Необходими продукти за родопски пататник:
1 кг. картофи
1 глава кромид лук
1 купичка натрошено сирене
3 бр. яйца
125 г масло
1 щипка джоджен
½ ч.л. черен пипер
сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Объркайте добре настърганите картофи и лук с яйцата, ситно начупеното сирене, джоджена, черния пипер и солта.
Изсипете сместа в сгорещеното и леко порозовяло масло и я пържете на умерен огън, като не бъркате, а само раздрусвате леко.
Когато долната страна се изпържи леко до розово-кафеникава коричка, обърнете внимателно с решетъчна лъжица, за да се получи коричка и от другата страна.