В никакъв случай не хвърляйте стария хляб, а го превърнете във вкусна лазаня
Ето как да го превърнеш в уникална вкусотия за нула време
Всички от време на време осъмваме с няколко филии стар хляб , които за съжаление често отиват в кофата за боклук. Ако знаехте само каква вкусотия може да приготвите от тях, повече нямаше да си позволите подобно разхищение! Днес имаме за вас лесна и бърза рецепта за лазаня от стар хляб .
Получава се уникално пухкав кулинарен шедьовър, който ще ви се иска да ядете до пръсване. Ето и рецептата за мързелива лазаня:
Продукти:
1 нарязан стар хляб (може и препечен)
250 мл сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
500 гр. моцарела
500 гр. нарязана шунка
200-250 гр. доматен сос (или доматено пюре)
кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Запържете ситно нарязаните лук и чесън в малко олио. След това добавете доматения сос. Когато сместа започне да ври, добавете сметаната и разбъркайте добре. Оставете да заври при непрекъснато бъркане и дръпнете настрана.
Намажете тавата за печене с малко олио или масло. След това поставяме на дъното парчета хляб, от които предварително сте изрязали кората и започваме да редите слоеве. Първо сложете от доматено-сметановия сос, ред от шунката, ред от моцарелата и след това отново слой хляб. Повтаряйте, докато свършат всички съставки.
Последният слой от нашата лазаня се състои от настърган кашкавал. Поставете така приготвената лазаня в загрята фурна. Печете на 220 градуса за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и повърхността на лазанята придобие златист оттенък.