Турски пекар ми даде най-лесната и вкусна рецепта за бухти със сладко
Правя ги с мармалад от сини сливи, но каквото и да сложите - ще станат уникални
Направете най-меките и пухкави благи бухти със сладко по тази лесна рецепта и се подсладете за остатъка от седмицата. Всички ще са във възторг – истинско лакомство, достойно за царската трапеза! У нас ги обожаваме и със сладко (най-често ги правя със сладко или мармалад от сини сливи), а децата ги ядат с течен шоколад. Имам лесната рецепта от турски пекар.
Споделям я и с вас:
Необходими продукти:
500 грама брашно
1 прясна мая
250 мл хладко мляко
50 грама масло или маргарин
50 грама захар
1 пакетче ванилова захар
1 жълтък
крем
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маята с хладкото мляко и я оставете да престои на стайна температура за 10 минути, след което я добавете към брашното. Разбийте маслото на пяна и добавете захарта, ваниловата захар, яйцето и солта. След това добавете брашно към всички тези съставки и омесете хубаво тесто (най-бързо и лесно става в кухненски робот или стационарен миксер).
Покрийте тестото с фолио и го оставете да втасва на топло, докато удвои обема си.
След това го извадете на набрашнен плот и леко го премесете.
Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора с дебелина 1/2 см и я нарежете на квадрати. Сложете в единия край лъжица от плънката, след което прегънете тестото върху плънката от двете страни и прищипете добре краищата. Оформете топка и наредете оформените бухти в намаслена тава.
Тавата се покрива с чиста кърпа и се оставя на стайна температура за 30 минути.
Втасалите бухти намажете с разбит жълтък и пъхнете във фурната. Печете ги около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят.
Когато бухтичките се изпекат, по желание се поръсват с пудра захар.