Опитате ли веднъж този сладкиш Гъбка, ще забравите и за реването, и за баклавата
Тестото се приготвя от разбити със захар и захар и брашно или грис яйца, залети със сладък ароматен сироп
Макар че това всъщност е така популярното на Балканите реване, у дома този сладкиш винаги е бил известен като Гъбка, защото пухкавият блат попива цялото количество сироп за отрицателно време. След няколко часа в хладилник ще имате най-божествено вкусния и сочен сладкиш, с който да почерпите и свои, и чужди!
Тестото се приготвя от разбити със захар и захар и брашно или грис яйца, залети със сладък ароматен сироп.
Може да добавите и смлени ядки или смес от грис и брашно, но ние вкъщи правехме най-обикновената версия, със селски яйца и брашно.
Има една история, свързана с тази торта. А именно, ако някой ви дойде на гости, докато се пече този сладкиш, не трябва да го оставяте да си тръгне, докато не е напълно готов и да го опита