Чудна рецепта за кисело зеле - ядеш още на другия ден
Сезонът на киселото зеле дойде
Киселото зеле една от традиционните и обичани български храни през зимата. Приготвено по правилния начин, то е не само вкусно, но и изключително полезно за здравето, тъй като е богато на витамини и пробиотици.
Сайтът 7kefa.com. пък предлага скоростна рецепта за приготвяне на въпросната зимнина.
Паламудът "завладя" пазар Краснодар в Бургас
Най-хубавото е, че още на следващия ден зелето ще е готово за консумация!
Ето от какво се нуждаете за приготвянето му:
зеле 1,5 кг;
цвекло 1 брой;
чесън 3-4 скилидки;
вода 1 литър;
сол и захар 3 с.л. л;
оцет (9%) ½ чаша;
черен пипер 8 бр.
Начин на приготвяне:
Отстранете дръжката и нарежете кочана. Почистете и нарежете цвеклото с помощта на едро ренде.
Обелете чесъна и го нарежете на тънки филийки.
Смесете зеленчуците, прехвърлете ги в стерилизиран буркан и пригответе марината.
Във водата се добавят сол, захар и подправки и се вари 10 минути. След като времето изтече, зърната черен пипер се изваждат и се добавя оцет.
Зелето се залива с гореща марината, а като изстине се прибира в хладилника.
Добър апетит!