Опростеният вариант на торта "Тунел" става за нула време и не изисква печене!
И не отстъпва по вкус
Това е опростена рецепта за известната торта Тунел – един от най-красивите, ефектни и вкусни десерти без печене.
Докато за класическия вариант трябва да изпечете три кори и да ги напълните, след което да наредите и оформите всичко, то за този въобще не ви трябва фурна, а резултатът е отличен.
Накратко, тази версия ще ви бъде полезна, когато сте твърде заети и нямате твърде много време.
Небходими продукти
За основата:
200 г смлени бисквити
200 г смлени ядки
100 г шоколад за готвене
100 г пудра захар
125 г масло или маргарин
1 портокал (кора и сок – 50 мл)
За крема:
750 мл прясно мляко
7 супени лъжици захар
6 супени лъжици (пълни) нишесте
125 г масло или маргарин
200 г шоколад за готвене
100 г бял шоколад
И още:
250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите, ядките, захарта и портокаловата кора. Разтопете маслото, добавете нарязания шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Комбинирайте сместа със сухите съставки, добавете портокаловия сок и разбъркайте.
Оформете в тава руло от сместа с дължина около 27 см и го оставете да изстине, докато правите крема.
Разбийте нишестето с малко студено прясно мляко, а останалото мляко и захарта сварете, след което добавете разтвореното нишесте и разбъркайте бързо до сгъстяване. Оставете да изстине и разбърквайте от време на време, за да не хване коричка.
Разбийте маслото на стайна температура, докато стане на пяна, след което го смесете с крема. Отделете 1/3 от сместа и разбъркайте в нея 100 г разтопен бял шоколад.
В останалия крем разбъркайте 200 г разтопен черен шоколад.
Отделя се 1/3 от белия крем и се намазва върху основата (бисквитеното руло). Върху белия крем се намазва тънък слой тъмен крем, нареждат се бишкоти (напоени с мляко или портокалов сок) с малко разстояние (6 бисквити на ширина, 2,5 на дължина).
Запълнете пространството между бишкотите с тъмен крем и намажете, колкото да покрие бишкотите.
Намажете с останалия бял крем, отново тънък слой тъмен крем, след което бишкоти (7 бишкоти на ширина) запълнете между блатовете и покрийте с останалия крем.
Декорирайте по желание.