Яли ли сте кюфтета от черен боб, вижте тайната рецепта
Открийте вкуса на нещо различно – ароматни кюфтета от черен боб, хрупкави отвън и нежни отвътре, идеални за всеки, който търси здравословно удоволствие
Необходими Продукти
черен боб - 1 1/2 ч.ч. сварен
овесени ядки - 3/4 ч.ч. без глутен
лук - ½ ч.ч.
чесън - 3 ск.
доматена салца - 2 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
лют червен пипер - 1/2 ч.л.
пушен пипер - 1/4 ч.л.
кимион - 1/2 ч.л. смлян
риган - 1 ч.л.
сол
олио
Начин на приготвяне
Открийте вкуса на нещо различно – ароматни кюфтета от черен боб, хрупкави отвън и нежни отвътре, идеални за всеки, който търси здравословно удоволствие!
Отцедете консервата черен боб от течността. Поставете боба в кухненски робот или блендер, добавете овесените ядки, нарязаният лук, чесъна, доматената паста, и смелете.
Добавете подправките към сместа - червения пипер, лютия червен пипер, пушения пипер, смления кимион, сухия риган и сол по желание и разбийте отново до получаване на еднородна смес. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
Оформете сместа на топки с ръце намазани с олио. Получават се около 14-16 броя бобени кюфтенца.
Запечете на предварително загрята фурна за 15-20 минути. Сервирайте с доматена салца.
Източник: Gotvach.bg