Ще си оближете пръстите от този чернокоп на фурна с горчица
"Най-вкусната риба е тази, която е приготвена с много мерак и изядена с приятели"
- чернокоп - 6 рибки
- горчица - 1 с.л.
- чесън - 2 скилидки
- соев сос - 1 с.л.
- смрадлика - 1 ч.л.
- риган - 1 ч.л.
- розмарин - 1 щипка
- черен пипер
- сол - на вкус
- лимонов сок - 1 с.л.
- зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества
Чернокопът се почиства от вътрешностите и добре се измива на течаща вода.
На дървено шишче се нанизва през очите с едното шишче, а с другото през опашката, така че да са с корема нагоре.
В купа се разбърква с вилица горчица, счукани скилидки чесън, соев сос, малко сол, черен пипер, зехтин, лимонов сок и подправките.
С тази смес се намазва корема на рибата отвътре. Поставя се в подходяща тавичка за печене.
Печем рибата в загрята фурна 200 градуса за 25-30 минути до златисто.
Поднасяме с резени лимон, пържени картофи, салата от домати и чаша вино!
Чернокопът на фурна с горчица е готов.