×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разкриха колко често трябва да се къпем


28 Октомври 2024, Понеделник, 17:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Международно известни експерти пресметнаха през какъв интервал трябва да мием косата с шампоан

Личната хигиенна е нещо, с което никой човек не трябва да прави компромиси. Честото къпане е изключително важно за здравето ни, но и за цялостния ни външен вид. Дамите често пъти обаче прекаляват с баните в името на това да имат чиста и лъскава коса. 

Оказа се, че има точно определен период от време, в които трябва да мием косата с шампоан.

„Дали гривата е суха, мазна, тънка или увредена и дали става въпрос за руса или кестенява коса – това са факторите, които определят колко често трябва да се къпе косата с шампоан“, разкрива коафьорът на световноизвестната марка Victoria's Secret Шах Карегар.

От думите му стана ясно, че ако по природа косата на даден човек е суха или боядисана, тогава тя трябва да се мие не повече от два пъти седмично, докато собствениците на мазна коса трябва да правят това възможно най-често. Освен това, за да се избегне допълнителното изсъхване, не се препоръчва да се нанася шампоан върху връхчетата на косата – така те ще увредят допълнително и ще започнат да „цъфтят“ неудържимо.

Според Шах Карегар брюнетките също не трябва да мият косата си повече от два пъти седмично, за да не загубят естественото сияние на косата си.

„Миенето на косата ви твърде често - всеки ден или по-често - ще изсуши косата ви не само защото премахвате от нея здравословните естествени мазнини, но и защото най-вероятно често след това ще използвате сешоар и/или преса“, каза стилистът и основател на марката продукти за грижа за косата Джъстин Андерсън.

Нюйоркският коафьор Скот Милър пък добави, че прекомерното измиване на косата с шампоан също стимулира мастните жлези да произвеждат повече мазнини по скалпа. 

„Можете да миете косата си два поредни дни, само ако сте тренирали интензивно и сте се изпотили или сте ходили на строителна площадка, където сте били покрити с прах“, заключи той. / jenata.blitz.bg
 


В категории: Здраве


Коментари
Флагман.БГ Дженифър Анистън с нова любов Дженифър Анистън с нова любов 28/10/2024, Понеделник 19:00 1
Флагман.БГ Пиян баща накара 16-годишния си син да шофира. Пиян баща накара 16-годишния си син да шофира. 28/10/2024, Понеделник 17:40 0
Флагман.БГ Страхотна есенна торта без печене - ядеж и ревеш Страхотна есенна торта без печене - ядеж и ревеш 28/10/2024, Понеделник 17:00 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дженифър Анистън с нова любов Дженифър Анистън с нова любов Звездата буквално цъфти напоследък, което обаче не се дължи на скалпела, а на чувства, каквито не е проявявала вече 6 години. Побъркаха ни с тази прогноза, вторник вечер започва с... Побъркаха ни с тази прогноза, вторник вечер започва с... Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток и с него ще започне да прониква студен въздух Голяма драма с „Величие“, печели 3,999 процента от гласовете и не прескача бариерата за парламента Голяма драма с „Величие“, печели 3,999 процента от гласовете и не прескача бариерата за парламента 8 партии влизат в Народното събрание Намерената мъртва жена в столицата била убита и ограбена Намерената мъртва жена в столицата била убита и ограбена Жертвата е на 77 г. Недялко смазал от бой айтозлията Живко заради сърцето на фатална жена Недялко смазал от бой айтозлията Живко заради сърцето на фатална жена Сливналията нанесъл множество крошета в лицето на 64-годишния си опонент Искат ударни хонорари от по 15 бона, собственици на заведения им обявиха бойкот Искат ударни хонорари от по 15 бона, собственици на заведения им обявиха бойкот Решението на певиците да вдигнат мизата, бърка сериозно в джоба както на кръчмите, така и на феновете Пиян баща накара 16-годишния си син да шофира. Пиян баща накара 16-годишния си син да шофира. Непълнолетният водач не се подчинил и продължил да шофира по бул. "Цариградско шосе“ и бул. "Освобождение“ в града. Разкриха колко често трябва да се къпем Разкриха колко често трябва да се къпем Международно известни експерти пресметнаха през какъв интервал трябва да мием косата с шампоан Пътят на "Величие" към парламента минава през монтанското с. Медковец Пътят на "Величие" към парламента минава през монтанското с. Медковец Според кандидат-депутатът от партията Красимира Катинчарова, резултатите от преброяването умишлено се бавят Страхотна есенна торта без печене - ядеж и ревеш Страхотна есенна торта без печене - ядеж и ревеш Тортата е букет от всички аромати на есента
14 души са в болница след отравяне с въглероден окис в гръцки хотел 14 души са в болница след отравяне с въглероден окис в гръцки хотел Собствениците са получили две глоби на обща стойност над 10 000 евро 4-дневната работна седмица в тази държава се отразява добре на икономиката й 4-дневната работна седмица в тази държава се отразява добре на икономиката й Ниският процент безработица също е ключов фактор Медсестра бъркала мляко на новородени със спирт Медсестра бъркала мляко на новородени със спирт Едно кърмаче починало, а други шест са в тежко състояние Официално! Манчестър Ю уволни Тен Хаг Официално! Манчестър Ю уволни Тен Хаг Ръководството на Юнайтед е назначило бившия нападател Рууд ван Нистелрой, също нидерландец, който бе привлечен за работа с Тен Хаг, за временен мениджър Иван Ангелов “Професора” срещу Егор Гуляев на MAX FIGHT NIGHT Иван Ангелов “Професора” срещу Егор Гуляев на MAX FIGHT NIGHT Ангелов е многократен призьор от участия в републикански първенства и международни турнири по аматьорския правилник, а в своята професионална визитка има натрупан сериозен опит на ринга на MAX FIGHT Арестуваха звезда от сапунка за педофилия Арестуваха звезда от сапунка за педофилия Актьорът е обвинен, че е посегнал на пет непълнолетни момчета Приятни изненади за Телеца, а Близнаците да пазят от измамници! Приятни изненади за Телеца, а Близнаците да пазят от измамници! Хороскоп за деня – 28 октомври 2024, понеделник ПП-ДБ продължава да губи избиратели, ето накъде мигрираха ПП-ДБ продължава да губи избиратели, ето накъде мигрираха Поне 12 % от електората е загубен Ето кой залюби сексимвола на 90-те Ето кой залюби сексимвола на 90-те Актьорът Лиъм Нийсън прекарва все повече време с Памела Андерсън Шенген си отива: И Нидерландия връща границите Шенген си отива: И Нидерландия връща границите Новото правителство въвежда най-строгите антимигрантски мерки, приемани някога
Бойко Борисов Бойко Борисов Ако сме първи и имаме добър резултат, аз ще съм премиер, няма по-подготвен от мен Виц на деня Виц на деня След една година брак съпругата пита:
- Любовта е прекрасно нещо, нали, скъпи?
- Да, права си, но и с теб ми е приятно...
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лесно им е на кифлите за Хелоуин, трият грима и са готови...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори