Вярвате или не - тези домашни кремки с пухкаво тесто са приготвени у дома!
Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага
За всички любители на тестените изделия с крем днес предлагаме тази разкошна рецепта за домашни кремки от тесто меко като душичка! Тестото е универсално и е подходящо за всякакъв вид кифлички, сладки питки, охлювчета и други домашни сладкиши .
Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага.
Можете да напълните тестото с каквото и да е, ние използвахме пълнеж от пудинг с шоколад, но е също толкова вкусно и със сладко, извара или пълнеж от мак. Ето и рецептата за най-вкусните домашни кифлички с крем:
500 г обикновено брашно
1 кубче мая
100 мл олио или разтопено масло
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици кристална захар
малко сол
щипка сода за хляб
Пълнеж:
сварен гъст пудинг
сладко
овкусена извара със стафиди
мак
ядки или каквото ви харесва
Начин на приготвяне:
Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.
Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.
Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.
Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.
Добавете и другата половина от млякото.
Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.
Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.
Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.
Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.
Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.
Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.
Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .
Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.
Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.
След като изстинат, поръсете с пудра захар и незабавно опитайте – божествено е!