×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Слана и мъгла тази сутрин
  • Полша затваря руското консулство заради опити за саботаж
  • Служебното правителство ще определи размера на минималната работна заплата за страната
  • Хороскоп за днес за всички зодии
  • Помощник-фармацевтите са в готовност за протестни действия
  • Продължават акциите „купен вот“ в страната
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан


Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан
Световни лидери се събраха в Казан. За участие в срещата на върха на БРИКС в столицата на Татарстан пристигна и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш
23 Октомври 2024, Сряда, 07:34 ч.
Автор: Флагман.Бг

В града, основан от волжките българи, са представители на държави, където живее 45% от световното население, а икономиките на тези страни осигуряват 28% от БВП

Срещата на върха на БРИКС събра световни лидери в Казан. Снощи те се събраха на неформална вечеря, съобщава БНТ.

Днес Владимир Путин ще проведе двустранни срещи с турския президент Реджеп Ердоган, иранския президент Масуд Пезешкиан и етиопския премиер Абий Ахмед.

Вчера лидерите на 32 държави пристигнаха, за да обсъдят сътрудничество в различни направления като политика, сигурност, икономика и финанси. Очаква се Путин и Ердоган да обсъдят присъединяването на Турция към организацията.

Домакин на срещата е руският президент Владимир Путин, който проведе двустранни срещи с колегите си от Индия, Китай и Южна Африка и разговаря по телефона с президента на Бразилия, който не присъства заради влошено здравословно състояние.

Петте страни са ядрото на БРИКС. На срещата участват за първи път и новоприсъединените Египет, Иран, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Етиопия.

 

Основната задача на Путин ще бъде да убеди лидерите да приемат алтернатива на долара за международните плащания, информира националната телевизия. 

Кремъл цели още да покаже, че натискът и санкциите от страна на Запада не работят и Русия не е в изолация.

В 3-дневния форум участва и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

 

Русия демонстрира размах - в град Казан, където се провежда срещата, на практика има представители на държави, където живее 45% от световното население, а икономиките на тези страни осигуряват 28% от световния брутен вътрешен продукт. Целта на Кремъл е да покаже, че натискът и санкциите от страна на Запада не работят и Русия не е в изолация.

На форума се очаква се да бъдат приети редица документи, които ще улеснят сътрудничеството между отделните държави членки. Владимир Путин вече разговаря с индийския премиер Нарендра Моди, който каза, че Индия се обявява за бързото възстановяване на мира и стабилността по отношение на войната в Украйна.

 

"Ние сме в непрекъснат контакт по отношение на войната между Украйна и Русия. Както съм казвал и преди - ние вярваме, че всеки конфликт трябва да се решава мирно. Изцяло подкрепяме усилията за бързо възстановяване на мира и стабилността", заяви Нарендра Моди, министър-председател на Индия.

 

Толкова са ни добри отношенията, че и без преводач се разбираме, пошегува се Путин. 

За трети път тази година руският държавен глава говори и с китайския си колега Си Дзинпин.

"Руско-китайското сътрудничество представлява един от основните стабилизиращи фактори на световната сцена. Възнамеряваме и занапред да продължим работа с цел гарантиране на световната безопасност и справедливия международен ред", коментира руският президент Владимир Путин.

На срещата на БРИКС в Казан ще бъдат обсъдени проекти на стойност 600 милиарда рубли. Това каза, цитиран от Россия 24, ръководителят на Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев, който представи три стратегически инициативи на фонда.

 

Три са стратегическите инициативи на фонда. Първата е свързана с механизмите за съвместно инвестиране на страните от БРИКС за значително увеличаване на взаимните инвестиции между страните от асоциацията, което ще покрие до 10% от необходимостта от финансиране на големи проекти на стойност до 500 млрд. евро. Това ще добави до 1,5% годишно към БВП на страните от БРИКС. 

Втората инициатива е свързана с Алианса за изкуствен интелект на БРИКС. Целта е да се създаде най-големия международен съюз, който да гарантира технологичното лидерство на страните от блока. Въвеждането на стандарти и създаването на единна инфраструктура за AI ще позволи на участниците да увеличат БВП с 1,2%, което се равнява на 340 милиарда евро годишно.

Третата има за цел да стандартизира климатичните мерки, да оптимизира разходите и да намали емисиите на въглероден двуокис. Русия вече ги е намалила емисиите с 46% от 1990 г. насам. 

 

Значима роля в срещата на върха на БРИКС играе бившият президент на Бразилия Дилма Русев, чийто баща е българин. Тя оглавява новата банка за развитие, известна още като банката на БРИКС.

Междувременно CNN съобщи, че срещата в Казан с присъствието на световните лидери на нея показва, че руският президент Владимир Путин не е сам. Той има коалиция от съюзници зад себе си, въпреки че Западът се стреми да го изолира, коментират анализатори пред американската телевизия. 

The Washington Post пък отбелязва, че тъй като Путин е все по-уверен в победата на Русия, докато нейните сили напредват в Източна Украйна, срещата на върха има за цел да изпрати послание, че страната му се е върнала на световната сцена като силен играч с много приятели.

Междувременно генералният секретар на НАТО Марк Рюте заяви, че не се страхува от присъединяването на Турция към БРИКС.
 


В категории: Политика


Слана и мъгла тази сутрин
Слана и мъгла тази сутрин 23/10/2024, Сряда 07:09 0
23
Коментара по темата
23.
ПУТКИН УРОДЛИВО ДЖУДЖЕ УБИЕЦ ДЕЦА ЖЕНИ СТАРЦИ
23.10.2024 10:16:49
1
1
МЪРШИИ ПУТЛЕРОБСКИ БЯГАЙ В МУХОСРАНСК ИДИОТИИ НЕДОКЛАТЕНИ ПОМИЯРИ
22.
до 123 роСИФИЛИСтичния ПОМИЯР
23.10.2024 10:03:19
1
3
кО каза, кО?
"Новите технологии"???
Бухохоохохоохооххохоххохоххохохохо,
Пий си хапчетата ве СПЕРМО недоклатена!
Кои нови технологии ве МИРИЗМА??
В любимата та ти руZопия още и още крепостните ватници серът във външни кенефи стъпили на две тухли от времето на СИФИЛИСтика Ленин, а ти си тръгнал да разказваш вицове, че видите ли туй "животно", наречено БРИКС било мноого хубаво!
Атре чимоданите и марш към мускала да въртиш тъби на гнома раZпуткин!

роZопия КОНЕZ!!!
путлер МЪРТВЕZ!!!
21.
проф. Смислов
23.10.2024 10:00:01
1
13
Значи след присъединяването на Етиопия приемането в БРИКС става доста сложно и изискванията са много високи. България едва ли отговаря на критериите, все пак това са най-развитите държави в света, хората там са най-щастливи, а икономическият подем е огромен. Отбележете си в тефтерите, че заплатите в Иран гонят тези в Индия и Етиопия, това да не ви е Карнобат или Айтос. Но все пак с малко лобиране в рамките на законността някой бразилец може да се огъне и даде своя вот за едно ново начало, пардон, нов член. Хитро, а? Ваш, Смислов.
20.
И ся
23.10.2024 09:33:06
6
9
Къде ще идат да живеят жената и дъщерята на Путин? В Индия и КНДР ли? А дъщерята на Лавров в Бразилия ли ще се премести, та да може да си пазарува с рубли?
19.
Европедерунгел
23.10.2024 09:19:15
10
9
Ние пък ще си спретнем един гейпарад
18.
Реалист
23.10.2024 09:13:59
21
7
Никой няма да унищожава долара и еврото , те сами ще се унищожат , защото нямат покритие , в Америка всяко новородено започва живота си с около 250 000 долара дълг , а да не говорим за Испания , Италия , които имат също огромни дългове . Информирайте се за Руския дълг , колко е , могат да го изплатят без проблем , коментират финансистите .
17.
Демократ
23.10.2024 09:09:55
19
11
Какъв БРИКС бе, ний сме в ЕС !!!
Най-богатите ! Най-развитите !
Бойко направи ЕДНА магистрала бе !
И обеща и още една Хемус, ама друг път !
Казват, че и тунел под Ст. Планина ще направим един ден.
И БДЖто ще вдигне скоростта от 40 на 100км/ч !

Бах ти развитието дето ни тресе !
16.
ХааааХа
23.10.2024 09:01:30
12
7
На евроразпореняците им се е . м.. мизерна ! Но те не се притесняват, ще имат за ГМО кочани да си пъхат в задниците и скакалци да хапват.
15.
ТТ
23.10.2024 08:50:34
10
21
Метиловите шампиони, склададжии и шофьори на таксита ще съборят капиталистическият ред! Само да си изпият първака и да си проверят стотинките в джоба и ще изградят новият комунизъм за бедните селяни и мизерници! Да живей външната тоалетна и ТКЗС-то!
14.
Шумкар от Израждане
23.10.2024 08:38:49
18
31
Толкова са жалки руснаците в несъстоятелните си антизападни брътвежи. А в същото време всичо копират и заимстват от Запада. От построения от западни (италиански) архитекти Санкт Петербург, та чак до нещо толкова елементарно, като брандирането на шумно прокламираната среща на БРИКС в Русия. Не са кадърни и един шрифт да измислят, а са копирали знаменития неонов шрифт от Ню Йорк през 70-те. Типична евразийска некадърност, комплексарщина и клептомански манталитет.
13.
А бе 9
23.10.2024 08:34:34
10
25
Мерцедес бмв пежо.рено и форд се.правят в азия тъй ли ва кавадар дажв тойота и хонда се сглобяват в шотландия японското изпълнемие е с огледало отляво над предната броня а ти куха русофилска манерко сгъвай рублите и иди на почвка в сочи межсу другото алтеенативно надарен човеко нямам и телевизор в нас .а колко открадна послед ия руски генерал де го задържаха яиж в нета
12.
Марк Овермарс
23.10.2024 08:32:08
4
8
Кенсъл "културата" е толкова сбъркана, че накрая намразиха себе си и сега бързо залязват.
Научиха ги да мразят, но не и да обичат, затова нямат цел в живота.
Донкихотовци в "поход" срещу Мордор. Поход от дивана. До куФнята и обратно.
11.
така така
23.10.2024 08:31:33
5
10
И още нещо, че какво му е на Сочи?
Ей на, тука сме с Жени Минчев и аз РуZzчо, и Кадиров е тука, гуляем си и си живуркаме! ::::::))))))
РуZzчо Минетрусчийската палавница.
10.
07 : 35
23.10.2024 08:30:48
12
29
Време е да насърчим русофилите,късащи билет билетчета в градския транспорт с бодра сутрешна статия, както в добрата руска традиция с радиоточката на стената.
Нищо че вчера лично Путин по главната Руска телевизия говори за несъстоятелноста на Брикс Валутата. В общи линии тва е нещо като електрическа Лада, чийто пробег в километри зависи от дължината на кабела в такива.
Ситуацията все повече напомня Сръбската драма " Ъндърграунд " дето на група живеещи в мазе сутрин пускаха радиоточка и ги убеждава убеждаваха че скоро ще владеят финансово света.
9.
така така
23.10.2024 08:26:51
38
18
Типичният пример за промита картуна от телевизора е коментар номер 5..... Кви западни коли ве като всичко се прави в Азия?? Ходим в турция на почивка щото е по на далавера защото същите идиоти където ти набиха в кухата глава че трябва да плюеш и мразиш го направиха това че да нямаш пари за Сочи и Карибите за сметка на тяхното демократично крадене! Ама вие папагалите се разпознавате от далеч - плямпате едни и същи глупости!!!
8.
Z
23.10.2024 08:19:18
4
11
Светът се управлява от най некомпетентните политици и управници. За тези хора думите морал,човечност, зачитане правата на хората не значи нищо. На цената на всичко са готови да задържат власта си. Нищо добро не ми чака близките години.
7.
123
23.10.2024 08:15:45
78
27
ЕС и НАТО загиват. Въпрос на време. Само идиоти като нашите политици не могат да го разберат. В БРИКС са природните ресурси, новите технологии и качествената работна ръка.
6.
Путлеркапут
23.10.2024 08:11:28
22
39
НЕ на Zловредното руZко влияние
5.
Ние флегмите от блиц
23.10.2024 08:04:00
19
36
Като истински русофилистици шизофреници караме западни и японски и корейски коли и крием евро в долапа не ходм в Сочи а в турция който може гърция италия испания а нашите шефове и до гаднитв малдиви ходят. Инак да дживей пурин и русия и нашта шизофрения
4.
7656
23.10.2024 08:00:05
14
28
На практика това е среща на развиващи се страни, без значение какви са претенциите им. Повечето ръководители на въпросните държави са доказани корупционери.
3.
мда
23.10.2024 07:59:33
19
38
Само преди дни Путин на въпрос за въображаемата валута в прав текст каза “не се обсъжда”. То е ясно на всеки с 2 грама мозък, а преди месец нашенските копейки се похвалиха с билети за някакъв форум на митичния БРИКС - видно на самите билети БРИКС ги продава в долари. Флагман, давайки трибуна на един побъркан лунатик безконтролно да лъже всяка сутрин де факто е проводник на руска пропаганда, съответно на фалшиви новини. Не знам коя институция е отговорна за контрола на фалшивите новини и да ви закрие най-после жалкото гаражно сайтче.
2.
Събрали се команисти
23.10.2024 07:56:24
17
31
Да обменят глисти шундак.вова кво ше убеждава те кьорави другите че е пълвн ташак ай земайте рублите и теийте статията
1.
Бай Димо
23.10.2024 07:55:40
17
25
Ей къде са, иваха мааааааматъ на долара и еврото, и всичко мина на рубли.
Даже русчийка минитчиййййййкъ взима рубли за тромпетМинет.
:))))))))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Заловените след гонката в София са от Афганистан, а трафикантите – от Румъния Заловените след гонката в София са от Афганистан, а трафикантите – от Румъния Полицаите им вземат отпечатъци и ги снимат в лице, за да може по някакъв начин да бъдат разпознати Катастрофа след гонка на магистрала „Тракия“ с бус, препълнен с мигранти Катастрофа след гонка на магистрала „Тракия“ с бус, препълнен с мигранти Шофьорът е избягал и в момента се издирва Канибалската бактерия я има и в храната, проф. Христова заговори за заразената в Бургас жена Канибалската бактерия я има и в храната, проф. Христова заговори за заразената в Бургас жена Голям късмет е изкарала, че веднага е потърсила лекарска помощ, но е претърпяла над 10 операции, каза шефката на НЦЗПБ Слана и мъгла тази сутрин Слана и мъгла тази сутрин Прогноза за времето - 23 октомври, сряда Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти
Eвродепутатите приемат бюджета за 2025-та, обсъждат и мерки срещу миграцията Eвродепутатите приемат бюджета за 2025-та, обсъждат и мерки срещу миграцията Ще разгледат и инициативата "Единно европейско небе", която цели повече директни полети и по-малко закъснения Блинкен призова Нетаняху да се възползва от убийството на лидера на Хамас Блинкен призова Нетаняху да се възползва от убийството на лидера на Хамас Държавният секретар на САЩ на поредно посещение в Близкия изток Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан В града, основан от волжките българи, са представители на държави, където живее 45% от световното население, а икономиките на тези страни осигуряват 28% от БВП Любов за Овена, а Телецът да не говори за пари! Любов за Овена, а Телецът да не говори за пари!  Хороскоп за деня – 23 октомври 2024, сряда Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г.
Красен Кралев Красен Кралев Пейката на ГЕРБ е като пейката на "Реал" (Мадрид) Виц на деня Виц на деня - Муцка, отчаяна съм. След сватбата Пешо спря да ми обръща внимание.
- Ми разведи се!
- Ти, пък! Мъжът ми каква вина има?
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Фразата, че мъжете искат само едно нещо, обикновено се употребява от жени, от които мъжете и това не искат!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори