Майстор пекари искат рецептата за това чесново хлебче с кашкавал
Колкото и да направя, никога не ни стига
Чесново хлебче – вкусотията, която върви и с манджа, но и само така. Чупиш парченце и кашкавалът се разтича неустоимо…
Колкото и да правя, това Чесново хлебче с кашкавал никога не ни стига! Ето какво е необходимо за направата на един средно голям хляб:
Чесново хлебче с кашкавал
Необходими Продукти:
За тестото:
1 1/2 чаши универсално брашно
1 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
1 цяло яйце
1/2 чаша топло мляко
2 супени лъжици масло
За покритие и плънка:
2 супени лъжици ситно нарязан зелен лук
1 супена лъжица наситнен магданоз
2 скилидки смлян чесън
1 чаена лъжичка захар
1 жълтък
2 супени лъжици масло на стайна температура
150 г сирене/моцарела
Начин на Приготвяне:
Изсипете всички изброени съставки (с изключение на маслото) в брашното, след което омесете тесто. в началото ще бъде меко и малко лепкаво, но след 5 минути ще се оформи хубаво. Добавете размекнатото масло и месете докато се поеме и стане приятно гладко тестото.
Оформете го на топка и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 30-45 минути.
През това време пригответе сместа за намазване: разбъркайте всички съставки до получаване на фина, еднородна паста, лесна за намазване. Нарежете кашкавала на лентички.
Втасалото и отпочинало тесто разтеглете с ръце до получаване на кора с дебелина на пица.
Нарежете го на кубчета по повърхността и отгоре разпределете готовата чесново-маслена смес.
Поставете лентички кашкавал в прорезите и оставете да почине за 15 минути. След това сложете хлебчето да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 12-15 минути или колкото е необходимо, за да покафенее.