Ще съжалявате, ако не опитате пържените филийки по този начин
Две филии никога не стигат
Изтънчените вкусни ястия от известни готвачи никога няма да заместят обикновената закуска, приготвена набързо. Бъркани яйца, пържени филийки или палачинки – сутрешна класика, с която винаги е хубаво да започнете деня. И нека класиката не ви притеснява, дори и тя понякога иска разнообразие. За това идваме ние на помощ
Всеки трябва да знае за това колко желани могат да бъдат пържените филийки. Някой не е склонен вече да прави традиционните филийки, потапяйки ги в яйце. Феновете предпочитат предварително да накисват филийки в млякото.
Необходими продукти
хляб 12 бр.филийки
извара или меко сирене 250 g
мляко прясно 100 ml
Яйца 2 броя
Заквасена сметана 2 супени лъжици
Чесън 2 скилидки
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
черен пипер 0,25 ч. Л.
сол на вкус
Начин на Приготвяне
Сиренето или изварата направете на каша с нарязан чесън и черен пипер. Ако желаете, добавете щипка сол и разбъркайте.
Добавете заквасена сметана (или няколко супени лъжици кисело мляко) към сместа и се разбърква. Сиренето трябва лесно да се разпространява върху хляба, но не и да потича
Разстелете сместа на 6 парчета хляб и ги покрийте с останалите филийки по двойки.
Тези специфични сандвичи трябва да бъдат потопени първо в млякото, след това в яйцето (направете това възможно най-внимателно). Не забравяйте 2-те страни!
Веднага щом натопите крутоните в яйцето, поставете го в тиган, загрят с масло и запържете от двете страни, докато вкусно се зачерви.
Пържените филийки можете да поръсите с пудра захар и да ги украсите с плодове или сладко, а след това най -простата закуска лесно ще се превърне в ястие за сутрешните гости . Друга успешна комбинация: извара и зеленчуци или плодове. Такъв пълнеж без похвала няма да остане! Представете си какво ще стане, ако направите сладки крутони с извара и ябълки? Или с конфитюр? Запазете нашите идеи за бъдещето