×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин: Със сърбите сме вековни приятели
  • Хакери откраднаха профили и чатове на певицата Еми Стамболова
  • Разчистват складовете с фойерверки край Елин Пелин
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник


20 Октомври 2024, Неделя, 10:40 ч.

Той през цялото време лъжел

 

Юлия Навална, вдовицата на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, заяви, че се надява един ден президентът Владимир Путин да се превърне от „цар на Русия в обикновен затворник“.

Навална, чийто съпруг почина в арктически затвор при неизяснени обстоятелства през февруари, след като години наред беше най-големият политически опонент на Путин, също така обеща да продължи делото на съпруга си, но заяви, че няма да се върне в Русия.

В обширно интервю за The Sunday Times 48-годишната жена разкри, че никога не е обсъждала с Навални да оглави руското опозиционно движение в случай на неговата смърт, предава dnes.bg.

„Мисля, че той би искал да ме държи далеч от тези политически, опасни неща“, каза тя пред вестника, дни преди посмъртната мемоарна книга на покойния ѝ съпруг да бъде публикувана на 22 октомври.

„Но просто осъзнаваш, че нямаш избор. Разбира се, че можеш просто да си мълчиш. Но това не съм аз. Никога не бих се отказала от Русия“, каза още Навалная. Тя допълни, че няма да се върне в Русия, докато не разбере, че „няма да бъде затворена на летище като Алексей“ и признава, че „никой не знае“ кога това може да стане възможно.

През юли Русия я включи в списъка си с „терористи“ и „екстремисти“ и издаде заповед за арест.

Руските официални лица често поставят такива етикети на опозиционни фигури и на тези, които водят кампания срещу Кремъл или офанзивата в Украйна.

Оттогава насам Кремъл е добавил в черния си списък поне още девет души, свързани с Навални, включително бившата говорителка Кира Ярмиш и председателката на неговия Антикорупционен фонд Мария Певчих.

На въпрос за отношението ѝ към Путин, Навална отговори, че не мрази руския лидер, но иска да го види в затвора, „както беше съпругът ми“.

„Искам той да се превърне от нещо като цар на Русия в обикновен затворник в Русия“, подчерта тя.

Обсъждайки решението на Навални да се върне в Русия през януари 2021 г., което в края сметка завърши с арест, вдовицата каза, че „напълно разбира, че трябва да се бориш“.

„Това е неговият живот, това е неговият избор, това са неговите убеждения. Да го убеждавам да остане в изгнание? Бих се чувствала много по-виновна. Опитвам се да не гледам назад. В противен случай това ще ме наведе на много трудни мисли. И това ще направи наистина трудния ми живот още по-труден“, добави Навалная.

Тя също така отбелязва, че е била „малко скептична“ относно перспективите за обсъжданата размяна на затворници, в която участваше Навални преди смъртта си:

„Знам как се работи, когато преговаряш с Путин. Той през цялото време лъже. Ето защо никога не съм мислила, че това може да се случи утре“.

 


В категории: Политика


7
Коментара
Флагман.БГ Петролен бос се самоуби Петролен бос се самоуби 20/10/2024, Неделя 13:09 0
Лъсна в гей клуб
Лъсна в гей клуб 20/10/2024, Неделя 13:00 0
Флагман.БГ Знаете ли коя е най-голямата му болка Знаете ли коя е най-голямата му болка 20/10/2024, Неделя 12:21 1
7
Коментара по темата
7.
*********
20.10.2024 13:31:38
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
*********
20.10.2024 12:47:53
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
путлер капут
20.10.2024 12:18:43
4
4
,от момента в който великата пиндирас армия се простра и избяга от Киевска, Черниговска и Сумска области, още на втория месец о всички прокремълски булонки на постсъветското пространство, бързо се изнесоха към Мухонасранск хахаа
https://youtu.be/nwAKD_R8gVg?si=XNocFgN_42Q86FLz
Вовковата армия гризна дебело дръвце и не му се вижда края, и колкото и да се продават Американски и Европейски политици, това не помага на фронта. От две години им слушаме "мокрите сънища" как помоща за Украйна спира, през ден слушаме как утре Украйна пада фронта се срива, ама реалността е друга, факт
1200-1300 ватенки, всеки ден гинат и купища техника, а срока поставен от путкин да се освободи Курска област до 1 октомври, като всички други срокове
се оказа празни мечти хахаа
Няколко пъти "обкръжиха и унищожиха" Украинската групировка в Курска област, ама явно украинците възскръстват и 10 000 украинци трепят и пленяват много от 60 000 руска групировка. Очакваме кремълската психушка и бг пациентите и отново да "обкръжат и унищожат" украинците, и после пак да възкръснат и така хахаа
4.
ПУТКИН УРОДЛИВО ДЖУДЖЕ УБИЕЦ ДЕЦА ЖЕНИ СТАРЦИ
20.10.2024 12:15:00
2
2
Сегодня ночью рф атаковало более 100 Украинских беспилотников, взрывы гремели минимум в семи областях россии Несколько дронов долетели до Дзержинска и ударили по крупнейшему заводу, который производит боеприпасы
3.
ТБС
20.10.2024 12:03:39
2
1
Тая разпоретина, не иска украинците да са добре, ами на Путин да му е зле. Що не мине по улиците из Усраина, ей така, да е де порадва народа?
2.
до 1
20.10.2024 11:18:30
4
8
Не може !
Нали с нея ду ха на "журналиста" Грозев.
1.
Пууууу
20.10.2024 11:15:07
3
11
Аз пък скам да си затвориш човката!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кому беше нужно да отслабва толкова, изглежда болнав Кому беше нужно да отслабва толкова, изглежда болнав Под сурдинка Геро признал пред приятели, че бил разочарован от операцията и последствията, които следвали 10-те неща, които не знаете за Димитър Рачков 10-те неща, които не знаете за Димитър Рачков С първия си хонорар си купупа касетофон и мобифон Бойко Борисов: Мога да ви обещая по-добри времена за IT сектора Бойко Борисов: Мога да ви обещая по-добри времена за IT сектора Не могат да ме хванат в неизпълнено обещание, припомни Борисов "Бяла лястовица" на КОЦ-Бургас вдъхва кураж на онкоболните да не се страхуват, а да се изправят срещу рака "Бяла лястовица" на КОЦ-Бургас вдъхва кураж на онкоболните да не се страхуват, а да се изправят срещу рака Не губете вяра, не бягайте от болестта, а поговорете с нея, попитайте я защо е дошла Астролог, предсказал трусовете в Перник и Турция, предупреждава за опасност в Бургас и Ямбол Астролог, предсказал трусовете в Перник и Турция, предупреждава за опасност в Бургас и Ямбол Периодът 20-24 октомври е доста рисков поради проблемен аспект между Слънцето и Плутон, обяснява Филип Филипов Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система Парите са били за обезщетения за безработица   Над 200 танцови двойки от 13 държави на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас” Над 200 танцови двойки от 13 държави на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас” Бургас е столицата на спортните танци в България и това е безспорен факт, коментира кметът Димитър Николов Британец купи три къщи в странджанско село по Ebay, иска да реставрира и изоставен киносалон Британец купи три къщи в странджанско село по Ebay, иска да реставрира и изоставен киносалон Роб Дейвис бил разочарован от цените на английския пазар, така се озовава у нас Фестивалът на семейството събра стотици в Полски извор Фестивалът на семейството събра стотици в Полски извор Събитието се превърна в традиция Блогър посети Аляска и започна да се тресе от смях заради законите в щата Блогър посети Аляска и започна да се тресе от смях заради законите в щата Необичайните правила там те изпълват с неразбиране
Мним гръцки свещеник събирал по 50 евро на молитва от вярващите Мним гръцки свещеник събирал по 50 евро на молитва от вярващите Измамникът е служил в църква близо 10 години без никога да е бил ръкополаган за духовник Петролен бос се самоуби Петролен бос се самоуби Руски телеграм канали оповестиха информацията, че според близките му нищо не е предвещавало, че Рогачев е взел решение да сложи край на живота си Лъсна в гей клуб Лъсна в гей клуб Записът улавя как Марио танцува пламенно и дори споделя целувка със скандалната драг кралица на столицата Никол Бърборини Това е първата българка, която е преминала по червения килим Това е първата българка, която е преминала по червения килим Аплодирали са я Бриджит Бардо и Елизабет Тейлър Фекалии съсипват Охридското езеро Фекалии съсипват Охридското езеро Замърсено е с отпадъчни води от множество незаконно построени съоръжения Знаете ли коя е най-голямата му болка Знаете ли коя е най-голямата му болка От 10 години не е виждал дъщеря си Късмет и любов за Близнаците, а Козирогът да внимава с алкохола! Късмет и любов за Близнаците, а Козирогът да внимава с алкохола! Хороскоп за деня – 20 октомври 2024, неделя Учителка по математика правила секс с ученик Учителка по математика правила секс с ученик Тя дори оставила следи от нокти по гърба му Алисън Рей разкри как родители ѝ приели идеята да е порноактриса Алисън Рей разкри как родители ѝ приели идеята да е порноактриса Майка ѝ я подкрепила, но баща й не се отнесъл толкова положително  Разголи се, за да радва феновете си Разголи се, за да радва феновете си Най-сексапилната автосъстезателка се появява в прилепнала сиво-зелена рокля с дълбоко деколте
Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Толкова много държавният бюджет не е дебелял в историята на България от хан Аспарух Виц на деня Виц на деня Първо ми вика: "Аз съм голяма фенка на скоростта..."
После: "Ама, к'во стана? Само това ли беше??? "
Виц на деня Виц на деня По време на изпит по право студент е запитан:
- Какво е максималното наказание за двуженство?
- Две тъщи!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако вместо за вечеря се прибереш вкъщи за закуска, то може да останеш и без обяд...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори