×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кредиторите на оператора на "Северен поток 2" обсъждат преструктурирането на дълга на компанията
  • 97% от отпадъците в България не се рециклират
  • Хороскопа си за деня виж тук
  • ВиК фирмите искат такса вода и за необитаеми имоти
  • Учени откриха: Кучетата навлизат в трета фаза на опитомяване
  • Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нежното лице на БСП Даниела Алакушева – айтозлийката, която знае успешната формула за развитието на региона


Нежното лице на БСП Даниела Алакушева – айтозлийката, която знае успешната формула за развитието на региона
Тя има солидно образование и кариера, подготвила е и собствена програма, за да върне и задържи младите в малките населени места
Тема в развитие
Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Защо Явор Костов се кандидатира за депутат Кандидати за народни представители от листата на „БСП-Обединена Левица“ се срещнаха с жители на Българово БСП-Обединена Левица: Необходима е държавна политика за контрол върху санитарната и промишлената сеч "БСП Обединена левица" с най-сериозен ръст от началото на кампанията Кандидати за народни представители от „БСП-Обединена Левица“ се срещнаха с жителите на кв. Банево Инж. Петър Кънев, БСП: Политиците да обърнат гръб на егоцентризма, всичко около нас дими БСП от Руенско: Време е да покажем, че не може да има бастиони на която и да е партия „БСП-Обединена Левица“ в Бургас: Важно е управляващите да полагат усилия за отстояване достойнството на България Петър Кънев: Когато чергата ни е запалена от двете страни, трябва да се състави правителство Иван Токаджиев - доказаният авторитет, приел да се кандидатира за депутат от Бургас, обяви инж. Петър Кънев за обединителя на левите идеи БСП в Бургас: Стремим се към повече справедливост във всяка сфера – здравна, образователна, социална и правосъдна "БСП - Обединена Левица" от Бургас: На разпада противопоставяме силата на нашето единение Още една партия влиза в коалиция "БСП - Обединена Левица" БСП – Бургас: Предлагаме 100 решения, които да придвижат държавата напред Пътят на Живко Табаков – от експерт в туризма до обединителна обществена фигура Кандидат-депутати от „БСП – Обединена Левица“ се срещнаха с жители на бургаското село Твърдица „БСП Обединена Левица“ ще покаже, че може да има реална алтернатива за управлението на България Ф-Студио: Тодор Байчев от „БСП Обединена Левица“ обясни защо трябва да се гласува Откриха паметна плоча в Равнец - в чест на летците! БСП със силна заявка: Созопол е еталон за управление, в тази посока трябва да тръгне и България "БСП-Обединена Левица" откри кампанията си в Бургас единна и мотивирана Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица"
виж още
скрий
18 Октомври 2024, Петък, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: личен архив

Има интереси в много области, не спира да се развива и да излиза от зоната си на комфорт – точно такива хора са необходими в политиката
 

За да работиш за страната си, за региона, в който си израснал, но най-вече за родния си град, не е достатъчно да си само експерт, но е нужно и да имаш голямо сърце, да познаваш проблемите на хората, а и да имаш конкретни решения за тях.

Даниела Алакушева от листата на „БСП-Обединена Левица“ е именно от тези кандидати за народни представители, които не се крият само зад готовата партийна програма, но разработват и собствена, за да може да превърнат населените места, от които са избрани, в още по-привлекателни за живеене. 

Алакушева е пето поколение айтозлийка. Родена, израснала и към настощия момент живуща в Айтос, тя е доказан финансов експерт и дългогодишен ръководител на най-важната дирекция в Общината и има вече изграден авторитет. Едва ли има местен, който вече не я познава. Алакушева се превърна във феномен на местния вот през октомври м.г., когато за първи път влезе в политиката като независим кандидат за кмет и направи фурор с резултата си – цели 24,50 % и зае втората позиция по най-много гласове. 

Образование

Айтозлийката има и солидно образование – завършва финанси и магистратура по Международни икономически отношения в УНСС. „Човек се учи, докато е жив“ – действа по този принцип и решава да запише още една магистратура – публична администрация в Пловдивския университет. 

Семейството ми е най-голямата ми гордост, а моментите, в които сме заедно всички - най-ценни, казва Даниела Алакушева

Даниела Алакушева е омъжена с две деца. Определя като най-богатият човек заради семейството си, което винаги е до нея и я подкрепя във всяко едно начинание. 

„Моята най-голяма гордост и най-големият ми успех в живота са двете ми деца. Синът ми е студент последна година, специалност „Медицина“ в Медицински университет –гр.Варна, в момента е стажант-лекар. Дъщеря ми реши да следва по-различен път и в момента е ученичка в Музикалното училище в Бургас, специалност „Актьорско майсторство“, споделя тя. 

Тя е от малкото представители на нежния пол в силната "мъжка" листа на Коалиция "БСП-Обединена Левица"

Те обичат да прекарват свободното си време заедно, да обикалят интересни забележителности у нас и в чужбина, както и да са сред природата. Даниела Алакушева се занимава и с народни танци. 

„Въпреки ангажиментите и напрегнатото ежедневие, имам и своите хобита. Обичам да танцувам и от 14 години се занимавам с народни танци. Член съм на УС на Сдружение с нестопанска цел – „Танцов клуб Генгер - гр. Айтос“, което популяризира народното творчество, народните танци и всичко, свързано с местните нрави и обичаи. Обичам изключително много красивата ни природа  и в свободното си време успявам да и се насладя, включвайки се в походите и инициативите, организирани от туристическо  дружество „Чудни скали“ – гр. Айтос, на което съм и член“, споделя кандидатът за народен представител. 

Професионална кариера

Професионалният й път започва като учител по икономически дисциплини в тогавашния Селскотопански техникум в Айтос, където в продължение на 11 години е била преподавател. През 2008 година обаче решава да се впусне в ново за нея начиние. Кандидатства и печели конкурс в Община Айтос като началник на местната данъчна администрация. След 12 години – през 2020 година се оттегля от ръководната си длъжност и отново се завръща към преподавателската дейност като учител по счетоводство, финанси, икономически анализ и други дисциплини в Търговската гимназия в Бургас. Тя обаче е от тези хора, които обичат да развиват и да се „гмуркат в дълбокото“. След около година и половина отново кандидатства в конкурс, обявен от територаилна дирекция на държавна агенция, който е и изключително оспорван, но тя успява да го печели. Именно там в момента се занимава с финанси и управление на държавната собственост. 

С водача на листата инж. Петър Кънев обикалят по малките населени места, за да представят приоритетите в програмата си, както и да изслушат проблемите на хората

Политическа кариера

Преди малко повече от една година Даниела Алакушева решава да излезе от зоната си на комфорт и да влезе в битката за кметския стол на Айтос като независим кандидат. Издигната е от Инициативен комитет, никога не е членувала в политически партии. Въпреки че няма определена партия зад гърба й, нито нужния опит в политиката, тя буквално се превръща във феномена на местния вот. Получава доверието на над 2500 айтозлии именно защото е експерт. 

Сега за първи път се впуска и в надпреварата за Народното събрание. Получава покана да бъде част от гражданската квота на Коалиция „БСП-Обединена Левица“. Решава да приема, тъй като се припознава в приотетите, заложени в програмата на социалистите. Има идеи за община Айтос, както и за целия Бургаски регион, които само с държавна политика и настояване от най-високата трибуна може да се реализират. Алакушева заема шестата позиция в листата е от малкото представители на нежния пол в списъка с канидатите за депутати. Местните, както и колегите й от левицата смятат, че тя има много големи шансове да стане част от 51-ото Народно събрание именно заради експертизата, която притежава. 

Даниела Алакушева е член на ТД "Чудни скали" и при всяка възможност се включва в походите и инициативите на туристическото дружество

Развитието на малките общини и селата в област Бургас – сред основните й цели, за които ще отстоява в парламента

Ако бъде избрана, Даниела Алакушева основно ще работи за развитието в региона. Тя знае и успешната формула как да се случи това – чрез инвестиции в индустриални паркове, бизнес инфраструктура и социални предприятия, чрез преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък в полза на общините като стъпка към финансова децентрализация, както и чрез увеличение на дела на капиталовите разходи и тяхната реализация главно чрез публично-частни партньорства.  

Другата й страст са ските

„Убедена съм, че на малките общини са нужни повече млади семейства и млади хора, на които е необходимо да се създадат добри условия за живот, за да имат причина да останат. Това може да се случи с развитие на алтернативен туризъм, благоприятна околна среда, спортни дейности, социални услуги. Вярвам, че селата и малките градчета в нашата област заслужават добра инфраструктура, качествени здравни услуги и стимул за семействата. Това е свързано с държавната политика и моята задача ще бъде да работя  именно за това, да привлека инвестиции и повече държавни средства в тези райони, за да може всеки един гражданин да усети подобрение в икономическо и социално отношение за България“, убедена е Даниела Алакушева. 

За първи път Даниела Алакушева се "гмурна в дълбоките води" на политиката на местния вот м.г. като кандидат за кмет на Айтос и получи подкрепата на над 2500 жители на общината

Нейните приоритети съвпадат и с тези на Коалиция „БСП-Обединена Левица“, от чиято листа е и тя.

„Програмата за ускорено развитие на България от 100 точки, предложена от Коалиция „БСП-Обединена Левица“, е насочена към социалната стабилност, обхваща всеки един аспект от живота ни и е експертна. Програмата е направена не само с грижа за младите, активните и работоспособни хора, но и за възрастните хора. Например, в нея е заложено освобождаването от данък върху дохода от трудово възнаграждение на млади хора до 26 г., ако той не надхвърля две минимални работни заплати; безплатни лекарства по рецепта за всички деца до 16 г. (обхваща около 1млн. деца) и за хората над 75 г.; въвеждане на безплатен обществен транспорт за учениците, студентите, пенсионерите  и хората с увреждания, както и разширяване на бюджетната подкрепа на общините за гарантиране на междуселищните транспортни връзки в селските райони“, споделя кандидатът за депутат.

Най-голямата й мисия в НС - Айтос

Като айтозлийка Даниела Алакушева има конректни мерки за родния град. Те включват най-важните проекти за общината:

- Задействане на процедурата за придобиване собствеността върху бившето военно поделение, тъй като в момента имота все още е публична държавна собственост, с цел използване на терена и находящите се там минерални извори;  

- Осигуряване на съдействие  за изграждане на кръгови  кръстовища при влизане в гр. Айтос от север, с цел намаляване на скоростта и предпазване от тежки ПТП в града, както и регулиране на трафика на входа на града; Съдействие за реконструкция на съществуващото кръгово кръстовище;

- Задействане на процедурата за проучване и проектиране на северен обход на гр. Айтос, както и съдействие за довършване на проекта и строителство на южен обход на гр. Айтос – целта е извеждане извън гр. Айтос на тежкия трафик към община Руен и Айтоски проход , както и трафика от пътя София-Бургас.

Даниела Алакушева е убедена, че всичко в програмата може да се реализира, стига да има кой да отстоява за тях в парламента. Може да я подкрепите с номер 28 в интегралната бюлетина и преференция 106. 

Тя е сред най-активните кандидати за депутати от листата на левицата
Честване на рождения ден на "ТК Генгер"- гр. Айтос
Обожава да пътува. "На чай" с английската кралица в музея на "Мадам Тюсо" в Лондон

 

 

И най-голямата й опора - родителите й

 

 

 

 




България Всички новини
Машина отряза ръката на работник Машина отряза ръката на работник Тежка злополука в дърводелски цел Извънредно! Катастрофа пред Океански риболов в Бургас, хвърчат линейки Извънредно! Катастрофа пред Океански риболов в Бургас, хвърчат линейки За момента няма яснота какво точно е станало, но трафикът е затруднен в участъка Лична трагедия съкруши Къци Лична трагедия съкруши Къци Известният шоумен загуби баща си Филм за църквите на Несебър отличен с 4 награди от престижни международни кинофестивали Филм за църквите на Несебър отличен с 4 награди от престижни международни кинофестивали Филмът за Несебър е отличен измежду 97 продукции за туризъм от 20 държави Внезапно почина адвокатката на Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев Внезапно почина адвокатката на Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев Адвокат Марияна Тодорова беше само на 61 години Това ли са новите кино и театрални звезди на Бургас? Вижте кастингите във филиала на колеж „Любен Гройс” (ВИДЕО) Това ли са новите кино и театрални звезди на Бургас? Вижте кастингите във филиала на колеж „Любен Гройс” (ВИДЕО) Театралният колеж отваря врати в морския град, а какво представляват прослушаванията, които са част от приемния изпит, можете сами да видите - не е толкова страшно Забогатя след раздялата Забогатя след раздялата Преди около месец Радина Кърджилова пътува до Париж, след като я избраха за лице на една от най-големите френски модни марки Делян Пеевски: ДПС не е за лична употреба, нито частна собственост! Делян Пеевски: ДПС не е за лична употреба, нито частна собственост! “Гарантирам, че това време никога няма да се върне!”, каза председателят на ДПС и ПГ на ДПС 98% от хората получили BG-Alert, но не разбрали 98% от хората получили BG-Alert, но не разбрали Това обаче не е проблем, защото при реална опасност МВР ще ползва друг канал, обясни съветник на МВР 5 изключителни ползи от райската ябълка 5 изключителни ползи от райската ябълка Включването на този прекрасен плод във вашето ежедневно меню е лесен и вкусен начин да се грижите за своето здраве и красота
Алла Пугачова се опитала да изнесе антики за 20 млн. долара Алла Пугачова се опитала да изнесе антики за 20 млн. долара Колекцията на певицата включва музейни експонати от XVI-XVII век, които могат да бъдат пуснати на търг Европейските лидерите зоват Еврокомисията спешно да приеме закон за връщане на мигрантите Европейските лидерите зоват Еврокомисията спешно да приеме закон за връщане на мигрантите Настояват и за засилване на военната подкрепа и ускоряване на доставките за Украйна Кой лъже за здравето на Путин Кой лъже за здравето на Путин Кремъл отрече твърдението, че се е влошило Ясновидци вещаят победа за Украйна във войната, но искат забраната им Ясновидци вещаят победа за Украйна във войната, но искат забраната им На официалния сайт на украинското правителство се появи петиция, а авторът ѝ твърди, че гадателките били вредни, защото били русофили Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен
Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Толкова много държавният бюджет не е дебелял в историята на България от хан Аспарух Виц на деня Виц на деня От женски чат:
-Започнах връзка с възрастен мъж, какво трябва да зная?
-Пенсиите ги дават на седми.
Виц на деня Виц на деня - Обичаш ли вода?
- Да.
- Чудесно. Вече харесваш 72 процента от мен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Надпис на асфалта "Бременна съм," държеше под напрежение всичките десет етажа на блока.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори