×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъжкото достойнство става все по-голямо, но причината е тревожна!


17 Октомври 2024, Четвъртък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Това може да повлия е на репродуктивните способности на мъжа, а и да засегне бъдещите поколения

Въпреки че често се казва, че размерът има значение, особено що се отнася до мъжките гениталии, нови изследвания разкриха тревожна тенденция в дължината на мъжките пениси по света. Докато мнозина биха си помислили, че по-голямата средна дължина е добра новина, причините зад това явление са причина за безпокойство.

Общо взето – жените ликуват, че средната дължите на мъжкото достойнство се е увеличила, но мъжете не са чак толкова щастливи от това!

Проучването, проведено от екип учени, ръководени от д-р Майкъл Айзенберг от Stanford Medicine, установи значително увеличение на средната дължина на еректиралия пенис през последните 30 години.

Изследването анализира данни, събрани от 55 761 мъже по света между 1942 и 2021 г. Данните показват, че средната дължина на пениса се е увеличила от 12,3 см на 15,2 см - увеличение от 24 процента само за три десетилетия.

Загриженост за околните фактори

Въпреки че може да се счита за положително развитие, учените предупреждават, че причините за това увеличение могат да бъдат свързани с потенциално вредни фактори. Д-р Айзенберг смята, че химикалите от околната среда, като пестициди или някои хигиенни продукти, са основната причина за това явление. Тези вещества, известни като ендокринни разрушители, могат да повлияят на хормоналните системи в тялото и да причинят промени в репродуктивното здраве.

„Видяхме тенденции в други аспекти на мъжкото репродуктивно здраве, като намаляване на броя на сперматозоидите, така че решихме, че подобни фактори могат да повлияят на дължината на пениса“, казва д-р Айзенберг.

Той добавя, че промените в системата на тялото и хормоналната система също могат да повлияят на репродуктивното развитие, както и на ранното начало на пубертета при момчетата и момичетата.

Потенциално въздействие върху бъдещите поколения

Това, което особено тревожи учените, е скоростта, с която се случват тези промени. „Ако виждаме толкова бърза промяна, това означава, че нещо силно засяга телата ни“, подчерта той.

Той призовава за повече изследвания, за да се разбере по-добре защо се случва това и да се намерят начини за решаване на проблема.

В допълнение към влиянието на химикалите в околната среда учените взеха предвид и други фактори, които биха могли да повлияят на резултатите от изследването, като методите на измерване и състоянието на възбуда на участниците. 

Те обаче вярват, че тенденцията е достатъчно значима, за да изисква допълнително внимание, тъй като може да има дългосрочни последици за репродуктивното здраве на мъжете. / jenata.blitz.bg


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост Отличиха кмета на Царево в престижна класация Отличиха кмета на Царево в престижна класация Новият управленски екип успя да привлече и сериозен финансов ресурс за ключови за цялата община проекти Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Той стреля срещу войници. Сега цялата социална система на страната работи за него Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Близки до Веси разкриват, че по онова време е спазвала диети и е полагала сериозни усилия да отслабне Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона „Само заедно можем да постигнем промяната, която искаме. Време е за действия!”, призовава кандидатът за народен представител от най-силната социална коалиция „БСП Обединена Левица” Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Предложено бе повишаването на ставката на туристическия данък - според звездите на хотела Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Атрактивните хищници ще бъдат представени официално   пред бургазлии в петък, 18 октомври, в 11.00 часа Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Засегнати бяха и въпроси, които касаят възможностите за подобряване на икономиката и бяха обсъдени конкретните мерки, които е необходимо да бъдат предприети за нейното развитие Връстници на прехода: Димитър Вълчев Връстници на прехода: Димитър Вълчев Димитър Вълчев е убеден, че пропуските в българската правосъдна система и недовършената съдебна реформа убиват хора – и в преносния, и в буквалния смисъл
Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Такава е цената й в онлифенс 18 години не е виждал дъщеря си 18 години не е виждал дъщеря си През 2022 година Александра разбира и една голяма тайна Яла е русенско варено с четка за зъби Яла е русенско варено с четка за зъби Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори