Опиташ ли веднъж, забравяш за всичко друго: вкусна и лесна пилешка яхния
Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, ще се влюбите в него
Днес ви представяме как стъпка по стъпка да си приготвите любимата традиционна за България пилешка яхния.
Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, то ще забравите за всичко останало.
Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти. В пълен унисон с това, явно доказвайки правилото, че простичките неща са най-сладки, ястието е наистина перфектно за вечеря и пасва на всеки вкус.
Необходими продукти за пилешка яхния:
5 бр картофи
олио
2 бутчета пилешко месо
2 глави лук
100 мл доматен сок
1 с.л. червен пипер
сол – на вкус
2 бр дафинов лист
магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук. Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.
Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус, пишат от актулано.ком.
Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.
Източник: jenata.blitz.bg
Не поддържам връзка със семейството си, всичките ми приятели ме отбягват, дори в рейса не винаги ми искат картата.
Продадох си мебелите, продадох си.. душата, а зад всичките мъки стои тази яхния, която наистина ме накара да забравя всичко!