Чудо-хляб в тенджера от 3 съставки с фантастична коричка
Изяжде с още докато е топъл
Винаги пека по 2 броя от този хляб, защото първият винаги се изяжда веднага, докато е още топъл.
При този вид тесто няма как да сгрешите дали е много меко или много твърдо, защото не се меси на ръка… Просто трябва да се придържате към дадените мерки и да не добавяте нищо повече или по-малко.
Най-хубавото е, че ви трябват само 3 основни съставки (вода, брашно и мая), а резултатът винаги е пухкав домашен хляб с перфектна хрупкава коричка. Ето какво ви трябва за този Чудо-хляб в тенджера:
550 мл хладка вода
1 ч. л. захар
1 пак.суха мая или 20 г прясна мая
670 г брашно тип 400
2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Активирайте маята в малко хладка вода с една чаена лъжичка захар, след което я изсипете в брашното, смесено със солта и останалата вода. Разбива се добре с лъжица и се оставя да втаса покрито, докато увеличи обема си.
Изсипете тестото, без да месите, във висока тенджера, застлана с хартия за печене и поръсете отгоре с малко брашно. Загрейте фурната на 250 градуса, покрийте съда и печете 30 минути.
Махнете капака и печете още 15 минути. Оставете хляба да се охлади върху решетка за около 10 минути, след което отстранете хартията.