×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Германия спира помощта от тежка техника към Украйна, твърди Билд
  • Ще е слънчево до сряда, след това започват валежи
  • НАТО започва мащабно учение за използване на ядрени оръжия
  • Възможни проблеми с купуването на винетки днес
  • Празнуваме Петковден - завършек на лятото и есента
  • 61 000 деветокласници се явяват на е-изпит по природни науки
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 61 000 деветокласници се явяват на изпит по природни науки


Над 61 000 деветокласници се явяват на изпит по природни науки
Това ще бъде и първият изпит у нас, който ще се проведе изцяло на електронни устройства
14 Октомври 2024, Понеделник, 07:46 ч.
Автор: Флагман.бг

Задачите са с практическа насоченост и са в 3 основни области

Над 61 хиляди деветокласници от цялата страна се явяват на изпит по природни науки днес и утре, съобщава БНТ. Целта е тестът да подпомогне по-доброто представяне на 15-годишните ученици на международното изследване ПИЗА, което догодина през април ще бъде точно по природни науки.

Това ще бъде и първият изпит у нас, който ще се проведе изцяло на електронни устройства. Задачите са с практическа насоченост и са в 3 основни области - биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, и физика и астрономия. В трите области ще има до 10 въпроса, които са тип казуси. Тъй като деветоклесниците са много, а устройствата по-малко, изпитът ще се проведе в два последователни дни.
 


В категории: Просвета


6
Коментара
Флагман.БГ Защо се раздели с богатото си гадже Защо се раздели с богатото си гадже 14/10/2024, Понеделник 09:54 0
Флагман.БГ Ще промотира България пред света Ще промотира България пред света 14/10/2024, Понеделник 09:40 1
Флагман.БГ Несебър открива "Есенни пасажи"-2024 Несебър открива "Есенни пасажи"-2024 14/10/2024, Понеделник 09:19 0
6
Коментара по темата
6.
До Таня
14.10.2024 09:13:02
0
2
Излъгали са ви. Направих проучване и ПИЗА не е задължителна. Писах на директора на училището и магически се появи декларация за отказ/приемане. Отказах разбира се. Нямам намерение да участвам в цирковете на МОН. Лъжата е поради простата причина, че не искат да се откажат децата. За да участва страната в ПИЗа се плаща такса + се задължава МОН да подсигури определен процент деца за участие. Туй като реномето на МОН и ПИЗА е сринато... са ви излъгали, че е задължително. Не вярвам на сладки приказки и правя проверка. Дори стигам до там, че пиша до МОН за официално становище с входящ/изходящ номер. Играят мръсно! Но са нелепи в елементарната си пропаганда и манипулация.
5.
Таня до 4
14.10.2024 09:04:44
0
1
На родителската среща ни беше казано, че е задължително участието в този изпит, но оценки няма да се пишат.
Как се попълват отговори на неучен материал?! Цяла година език само са учили, сега ще ги изпитват по природни науки...
4.
До Таня
14.10.2024 08:42:07
0
1
Има как. ПИЗА е по желание и трябва да ви дадат декларация за съгласие. Опция 2, просто не пускате детето. Опция три: инструктирате го да не попълва отговори. Синът ми днес няма да участва в този фарс!
3.
До 2
14.10.2024 08:39:42
0
2
В същата ситуация сме и ние. Учителите обаче са заявили,че ще пишат оценките от тези изпити,независимо какъв е резултата. Нямам думи.
2.
Таня
14.10.2024 08:30:17
0
2
Да допълня коментара на 1.
Освен това в изпита вземат участие учениците от девети клас на езиковите гимназии, които миналата година не са учили тези предмети.
И няма как да не пуснем децата. Изпитът се води задължителен. Освен това отнемат от два от редовните часове в училище, за да се състои.
Да видим каква стъкмистика ще има като излязат резултатите...
1.
Хахахахахаха
14.10.2024 07:58:56
0
3
Явяват се на ПИЗА! В декларация за съгласие ясно си го пише. МОН мами родителите, защото има задължение да подсигури определен брой участници. Масово училищата в 8ми клас не изучават СТЕМ предмети(езикови, математически, професионални) и днес ще тестват нещо, което НЕ СА ПРЕПОДАВАЛИ!!!! Ще тестват предвиден провал. После ще пуснат "зашеметяващите" резултати за да може обществото да храчи по децата!
Да припомним за визитата на създателя на ПИЗА през лятото. Дойде тук и три дни яде пи за наша сметка. Да допълним, че самолетните билети бизнес класа и хотела... го платихме НИЕ! Долно, по-долно, МОН! Отвратителни манипулации и рушвети! Не пускайте децата си!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Девойки ритаха съученичка по главата Девойки ритаха съученичка по главата След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов” Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене Каквито шофьорите ни, такива и тротинеткаджиите, като при тях рискът е още по-голям за самите управляващи Млада варненка помете три коли, за да не прегази котка Млада варненка помете три коли, за да не прегази котка Инцидентът е станал вчера в ранните часове на деня около 4 часа на ул. „Цар Асен“ в района на Пазар Чаталджа Това е женският Митьо Пищова, твърди че е имала 1820 партньори Това е женският Митьо Пищова, твърди че е имала 1820 партньори Не е толкова поради някаква друга работа, да не си помислите, моля ви се! Просто удолоствие, отсече Ивоне Две седмици преди вота: 7 партии влизат в НС, ГЕРБ-СДС дръпна с 10 % Две седмици преди вота: 7 партии влизат в НС, ГЕРБ-СДС дръпна с 10 % АПС води пред ДПС Ново начало, БСП качват резултата си Ревеше, че мъжът й е болен, а сега се фука с ново Порше Ревеше, че мъжът й е болен, а сега се фука с ново Порше Нана сподели радостта си от новия й автомобил, който не е какъв и да е, а последен модел Porsche Macan в уникален зелен цвят Несебър открива "Есенни пасажи"-2024 Несебър открива "Есенни пасажи"-2024 Вижте програмата на фестивала Пребиха 54-годишен мъж в дома му след спречкване със собственик на погребална агенция в кафене Пребиха 54-годишен мъж в дома му след спречкване със собственик на погребална агенция в кафене Десетина биячи с колове и дъски нахлули в къщата, а останалите 20 стояли отвън  Инж. Петър Кънев, БСП: Политиците да обърнат гръб на егоцентризма, всичко около нас дими Инж. Петър Кънев, БСП: Политиците да обърнат гръб на егоцентризма, всичко около нас дими "Висим със страшна сила по много теми", каза инж. Петър Кънев Съдът гледа мярката на бившата шефка на агенция "Митници" Съдът гледа мярката на бившата шефка на агенция "Митници" Ще получи ли Петя Банкова по-лека мярка?
Защо се раздели с богатото си гадже Защо се раздели с богатото си гадже Очаквала е предложение за брак Ще промотира България пред света Ще промотира България пред света Моно Алекс е гръцки инфлуенсър  Българин бе осъден за контрабанда на над 2 тона кокаин във Великобритания Българин бе осъден за контрабанда на над 2 тона кокаин във Великобритания Уличната цена на дрогата, внесена в кашони с банани, е за над 200 млн. паунда Верига ресторанти тайно пробутвала свинско в Турция Верига ресторанти тайно пробутвала свинско в Турция В проби от кюфтета и телешки дюнер в две от заведенията на веригата в квартал Йенишехир в град Бурса е било установено свинско месо Трети опит за убийство на Доналд Тръмп Трети опит за убийство на Доналд Тръмп Въоръжен мъж е арестуван до митинг  Кърваво отмъщение на „Хизбула“, четирима убити и 60 ранени в Израел Кърваво отмъщение на „Хизбула“, четирима убити и 60 ранени в Израел  Това е най-смъртоносното нападение, откакто започна сухопътната си инвазия в Ливан   Овенът да внимава с храната, а Близнаците с магическата сила на думите, защото сега е в пик Овенът да внимава с храната, а Близнаците с магическата сила на думите, защото сега е в пик  Хороскоп за деня – 14 октомври 2024, понеделник Народът пак се юрна към Одрин - ето коя стока е най на далавера Народът пак се юрна към Одрин - ето коя стока е най на далавера Паламудът при нас е в пъти по-евтин, отколкото при тях, обяснява турски продавач Росен Желязков намекна за новата коалиционна формула след изборите Росен Желязков намекна за новата коалиционна формула след изборите Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците, казвам го не с ирония или заяждане, а ми е малко тъжно. Българският парламент и изпълнителната власт са заложници на такъв тип политически егоизъм, подчерта Желязков Бездарник е, но пак ще се пробва в музиката Бездарник е, но пак ще се пробва в музиката За клипа той се е докарал с тънки мустачки, брада и е облечен с шарен екип
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.
Виц на деня Виц на деня - Какво е тежък махмурлук?
- Когато излезеш да хвърлиш боклука на втората си жена и се прибереш при първата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори