Световният хит - дубайски шоколад, е много по-вкусен по тази рецепта, а и много по-икономичен
Защо да даваме колосални суми в магазина само защото е модерно, след като можем да си го приготвим и у дома
Направете най-вкусния шоколад в света – Дубайски шоколад! Напълно домашен и доста по-евтин от цената, на която може да го купите в някой бутик. Този интересен вариант на шоколад сякаш превзе социалните мрежи.
Има неустоим вкус и се приготвя сравнително лесно, а вкусът му (и особено пълнежът) ще ви изненада приятно. Ето какво ви трябва:
1 пълна шепа кадаиф
1 пълна лъжица масло
200 гр. шоколад по избор
2-3 лъжици крем с вкус на шамфъстък (може смесен с течен шоколад или с крем по избор)
Начин на Приготвяне:
Начупете кадаифа в сух тиган и го запържете с маслото на ниска температура до златисто. Оставете настрана да изстине. Разтопете шоколада и изсипете половината във форма, застлана с фолио.
Оставете във фризера за около 15 минути.
Добавете крема с шамфъстък при натрошения и запържен кадаиф и разбъркайте, след това изсипете върху шоколада и загладете.
Отгоре изсипете остатъка от шоколада и го върнете във фризера за още 15 минути.
Отстранете фолиото и нарежете шоколада на подходящи парчета.