×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Изплащат 200 млн. лева по "украинската помощ"
  • Судан обвини Египет за удари по въздуха в страната, Кайро отрече
  • Четирима ранени при тежка катастрофа на Подбалканския път
  • Най-малко две са жертвите на урагана "Милтън" във Флорида, унищожени са 122 къщи
  • Румен Радев заминава за Полша
  • ВСС заседава за последно по номинациите за главен прокурор
  • Софийският апелативен съд решава дали да остави Джейхан Ибрямов окончателно в ареста
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да избегнем неприятната миризма в пералнята


Как да избегнем неприятната миризма в пералнята
източник: Woman.bg
Ключови думи: миризма пералня, флагман
10 Октомври 2024, Четвъртък, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Като включите тези практики в рутинната си програма за пране, можете да си осигурите по-приятно изпиране

Неприятната миризма от пералната машина може да бъде неприятна изненада, особено когато основната ѝ задача е да поддържа дрехите ви свежи и чисти. Въпреки това има няколко активни стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите и премахнете лошата миризма от пералната си машина. Като включите тези практики в рутинната си програма за пране, можете да си осигурите по-приятно изпиране. 

Почистете барабана и уплътнението 

Барабанът и гуменото уплътнение на пералната ви машина могат да задържат плесени, мухъл и бактерии с течение на времето. За да се преборите с това, редовно почиствайте тези области. Избършете уплътнението със смес от вода и бял оцет, като обърнете специално внимание на гънките, където може да се натрупа влага. Пуснете празен цикъл с гореща вода с чаша сода за хляб, за да почистите барабана и да премахнете всякакви задържащи се миризми. 

Оставяйте вратата в затворено положение 

След като приключите с прането, оставете вратата на пералната машина леко открехната. Това позволява на въздуха да циркулира и помага да се предотврати развитието на мухъл и плесен. Правилната вентилация е от решаващо значение за предотвратяване на натрупването на влага, което е честа причина за лоши миризми в пералните машини. 

Използвайте правилния перилен препарат 

Изборът на правилния перилен препарат е от съществено значение за поддържане на свежа миризма на пералнята. Избирайте високоефективни перилни препарати и следвайте указанията на производителя за правилното им количество. Използването на твърде много перилен препарат може да доведе до натрупване на остатъци от сапун, което допринася за неприятни миризми. Помислете за използването на перилен препарат, специално предназначен за борба с миризмите и бактериите. 

Почистете тавата на дозатора 

Тавата на дозатора за перилни препарати е често срещано място за размножаване на плесени и бактерии. Извадете тавата и я почистете добре със смес от вода и оцет. Уверете се, че в тавата няма остатъци от перилен препарат или омекотител за тъкани, тъй като тези вещества могат да допринесат за неприятни миризми. 

Изпразнете филтъра 

Пералните машини с предно зареждане имат филтър, който улавя мъх и замърсявания. Редовно проверявайте и почиствайте този филтър, за да предотвратите натрупването на мръсотия и вещества, причиняващи миризми. Направете справка в ръководството на машината за конкретни инструкции за намиране и почистване на филтъра. 

Избягвайте претоварване 

Претоварването на пералната машина може да попречи на ефективното почистване на дрехите и да доведе до появата на неприятни миризми. Спазвайте указанията на производителя за капацитета на зареждане, за да осигурите правилно изпиране и изплакване. Ако забележите постоянна миризма, помислете за намаляване на размера на зарежданията. 

Редовно използвайте гореща вода 

Периодичното пускане на цикли с гореща вода може да помогне за премахването на бактериите и плесените в машината. Горещата вода е ефективна за разтваряне на остатъците от перилни препарати и предотвратява появата на неприятни миризми. Все пак внимавайте да не използвате изключително гореща вода, тъй като тя може да повреди някои тъкани или да допринесе за енергийната неефективност. 

Проверявайте и почиствайте маркучите за източване 

С течение на времето в маркучите за оттичане могат да се натрупат отпадъци и остатъци, което води до неприятни миризми. Периодично проверявайте маркучите за евентуални запушвания или натрупвания и ги почиствайте старателно. 

Тази проста стъпка може да подобри цялостната чистота на вашата перална машина. Като включите тези практики в рутинната си програма за пране, можете ефективно да предотвратите и премахнете неприятните миризми в пералната си машина. Редовната поддръжка и вниманието към ключовите области не само ще запазят машината ви без миризми, но и ще гарантират, че дрехите ви ще излизат свежи и чисти при всяко пране.


В категории: Животът


Коментари
Глоби за тази мръсотия
Глоби за тази мръсотия 10/10/2024, Четвъртък 14:21 0
Флагман.БГ Сложи край на кариерата си Сложи край на кариерата си 10/10/2024, Четвъртък 13:29 0
Почина бивш депутат от ДПС
Почина бивш депутат от ДПС 10/10/2024, Четвъртък 12:42 1
Счупиха рейтинга
Счупиха рейтинга 10/10/2024, Четвъртък 12:41 5
Флагман.БГ Група Молец се разпада Група Молец се разпада 10/10/2024, Четвъртък 12:38 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Глоби за тази мръсотия Глоби за тази мръсотия РИОСВ Перник санкционира Общината Севим Али и работещите депутати от ДПС, които защитават интересите на своите избиратели Севим Али и работещите депутати от ДПС, които защитават интересите на своите избиратели Зададоха множество питания, защитаваха ги, отстояваха каузите им и последователно работеха за разрешаването на неотложните проблеми Цъфнаха люляците. Какво означава това? Цъфнаха люляците. Какво означава това? Според народните вярвания това е предвестник на студена и снежна зима Почина бивш депутат от ДПС Почина бивш депутат от ДПС Погребението му ще бъде днес от 13:00 часа в Дулово Група Молец се разпада Група Молец се разпада Феновете реват ДППИ започва реконструкцията на стария вълнолом в Бургас ДППИ започва реконструкцията на стария вълнолом в Бургас Предвидено е увеличаване на височината на вълнолома и обновяване на конструктивните му елементи Ако на децата им говорим за Супермен, ще ги накараме ли да полетят през прозореца, пита Азис Ако на децата им говорим за Супермен, ще ги накараме ли да полетят през прозореца, пита Азис Той говори за хомосексуалността си При нас в МБАЛ "Бургасмед" над 80% от коремните операции са лапароскопски При нас в МБАЛ "Бургасмед" над 80% от коремните операции са лапароскопски Пациентите ни са не само от Бургас, но идват хора и от София, Пловдив, Разград, и въобще от цяла България Полицаят-паяк, който бе влачен на покрива на автомобил, предотвратил българка да стане бяла робиня в Германия Полицаят-паяк, който бе влачен на покрива на автомобил, предотвратил българка да стане бяла робиня в Германия Опитвал се да се задържи с върха на пръстите си върху предната лява и дясна колона на вратата, обясни прокурорът Дияна Илиева 13-годишно момче се нуждае от 150 000 евро за битка с рака, помагат му с концерт в Бургас 13-годишно момче се нуждае от 150 000 евро за битка с рака, помагат му с концерт в Бургас Дарете своята искра обич и финансова лепта, за да успее Давид да пребори своя коварен онко-Голиат, призоваха от дружество "Самосъзнание"
Това са най-опасните пътища в България Това са най-опасните пътища в България Статистиката показва, че най-рискови са участъци в районите Русе, Ловеч, Монтана и Варна Голяма промяна за ваксинацията на децата и приемът им в детските градини Голяма промяна за ваксинацията на децата и приемът им в детските градини С промените ще отпадне медицинската бележка, че детето не е било в контакт със заразно болен в последните три дни Паркираш неправилно, пращат те на фронта в Украйна Паркираш неправилно, пращат те на фронта в Украйна Рамзан Кадиров дисциплинира нарушителите  Сложи край на кариерата си Сложи край на кариерата си Това обяви легендарният испанец с трогателно видео в профилите си в социалните мрежи Счупиха рейтинга Счупиха рейтинга Култовият риалити формат събира и близо 4 пъти повече зрители в активна възраст, спрямо втората телевизия в класацията Колко пари взе, за да разкрие тайните си в ефира на бТВ Колко пари взе, за да разкрие тайните си в ефира на бТВ Проговори срещу 10 хил. лева Тези храни ще ви направят полов атлет Тези храни ще ви направят полов атлет фродизиаците стимулират либидото, облекчават възбудата и повишават сексуалната енергия Лъже в мемоарите си Лъже в мемоарите си Бум на интереса към пикантните тайни на жената на американския президент показаха заявките за книгата ѝ, още преди да излезе на пазара Съседите искат да я наритат Съседите искат да я наритат Красавицата, която пребивава в апартамент, намиращ се в столичния квартал "Малинова долина“, скандализира с шумни купони, музика до късно и поток от непознати мъже, всяващи страх Баща му профукал 1 млн. лева по казината Баща му профукал 1 млн. лева по казината Пропиляваше суми, които на фона на живота в България тогава, когато един апартамент струваше 15.хил. лева,  звучат съвсем екзотично, споделя Башар Рахал
Велислав МИНЕКОВ, бивш министър: Велислав МИНЕКОВ, бивш министър: Нещастието на театрите се нарича делегиран бюджет Виц на деня Виц на деня - Какви са бъдещите ти планове?
- Ше обедвам.
- И'ам предвид по-дългосрочните!?
- Епа сигурно и ше вечерям!
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, обичам те! За теб бих отишъл и в ада!
- Ето, искаш да отидеш там, където е пълно с прелюбодейки
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На Адам никога не му се е налагало да слуша от Ева разкази за всички мъже, за които е можела да се омъжи.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори