Меки и пухкави понички само за 10 минути в тигана
Ако искате по-здравословен вариант - пъхнете ги във фурната
Всички харесват понички. Ще споделим една много проста рецепта за този любимп тестено десертче. Можете да изпечете поничките в тава, така че да не губите излишно време, а и така ще станат по-здравословни и не толкова мазни. Но все пак най-вкусни стават 10-минутните понички на тиган – пухкави и много сочни! Ето необходимите продукти:
кисело мляко – 200 мл
захар – 3 супени лъжици
яйце – 1 бр.
сода – 0,5 чаена лъжичка
сол – 0,5 чаена лъжичка
брашно – 3 чаши
оцет 9% – 1 чаена лъжичка
масло – 30 гр.
Начин на Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта с бъркалка, след това изсипете киселото мляко със стайна температура и разбъркайте отново. Добавете пресятото брашно, смесено със содата и солта, след което омесете тестото. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да почине за 10 минути.
Разточете тестото на слой с дебелина 1 см. Намажете кората с разтопено масло и навийте на руло. Нарежете рулото на парчета.
Изпържете поничките в тиган със загрято растително масло от двете страни до златисто кафяво и ги поставете върху хартиени кърпи, за да се отцедят от излишната мазнина.
Готовите понички охладете и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!