×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ден на траур в памет на жертвите на наводненията в Босна и Херцеговина
  • Израел е ликвидирал още един високопоставен командир на „Хизбула“
  • Дронове атакуват Одеса откъм Черно море, съобщават местните канали в "Телеграм"
  • Размерът на средния осигурителен доход за страната за месец август 2024 г. е 1642,10 лв.
  • Унгария иска да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище
  • Руските сили достигнаха покрайнините на Торецк в Източна Украйна
  • Днес, 8 октомври, БПЦ почита преп. Пелагия и Св. прпмчк Игнатий Старозагорски, имен ден празнува Пелагия
  • Хороскоп за днес за всички зодии
  • Удари ни мощна магнитна буря
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й


Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й
Взех си децата в ръце, за да може кучето да изяде мен, а не тях, споделя Миглена
08 Октомври 2024, Вторник, 09:18 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, насъскали звяра и не разследва случая

Семейство с малки деца твърди, че питбул е нахлул в дома им, след като е насъскан от стопанина си. Инцидентът е от преди седмица в плевенско село Рибен, съобщава Нова телевизия.

Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, извършили този акт и не разследва случая.

Потърпевшият Зинко твърди, че напрежението започнало още през май. „На 5 май в селската кръчма едни момчета дойдоха при мен, да се заяждат, да ме обиждат. Не го взех на сериозно. Но оттогава започнаха заплахите”, разказа Зинко в интервю за „Здравей, България“.

Така се стигнало до 29 септември, когато сутринта съпругата на Зинко – Миглена, чула шум навън и го събудила.

„Станах и ги чух. Отворих вратата и ги видях. Те пуснаха питбула срещу мен. Аз затворих вратата, а те започнаха с метални тръби да удрят, за да влязат. Преди да ги усетим, са се опитвали с щанга да разбият вратата и да влязат”, разказа Зинко.

Вратата му е разбита, а кучето се спуснало в стаята, в която била съпругата му и двете му деца – на 2 г. и на 40 дни бебе.

„Видях питбула, взех децата в ръце, защото ако кучето тръгне да яде някого, да изяде мен. Няма да си оставя децата. Разкрещях се и не знам как, но кучето излезе”, разказа Миглена.

Семейството веднага се обажда на 112, идва и полиция. Подадена е жалба и до прокуратурата в Плевен.

„Оттогава досега няма никой привикан, разпитан, задържан”, каза Зинко. Започнали обаче заплахи от мъж, който се заканвал да събере много хора и да ги нападне.

От МВР и прокуратурата в Плевен казаха за Нова телевизия, че по случая се работи сериозно, има разпитани свидетели. Очаква се да бъде образувано досъдебно производство.

„Питбул до бебе... Няма работа там, нито неговите стопани“, коментира водещата Мира Иванов, а колегата й Виктор Николаев изтъкна, че се надява да се разбере скоро дали институциите наистина работят. 


В категории: Плевен


12
Коментара
Флагман.БГ Майка й почина Майка й почина 08/10/2024, Вторник 11:29 0
12
Коментара по темата
12.
България
08.10.2024 13:15:25
0
4
Плевенското село ? В тези диви села само диви роми и отпадъци. Нещо учудващо ?
11.
Приказки който чете!
08.10.2024 12:09:13
0
2
Знае как да се ,,изрази,,по най ,,лопатарски,,значение няма нищооооо,без силните винаги страдат!
10.
На такива като хипопотамът и католичката
08.10.2024 12:06:27
0
1
Трябва да им се пусне таквоз нещо в ,,кенефите,,а не на тези кротки и млади хора!
9.
До 8
08.10.2024 11:27:57
2
6
Трябва пълна забрана на уроди, които осакатяват кучета чрез тренировки и ти правят злобни. Кучето не ти е виновно, чети с разбиране.
8.
трябва закон за опасни породи кучета
08.10.2024 11:03:02
3
9
Без закон за ПЪЛНА ЗАБРАНА на опасни породи кучета не може да се мине. Необходим е също закон всяко куче по-тежко от 10 кг на обществено място да бъде водено на каишка с дължина до 1.5м и да има надморник. Това е обществено правило в цивилизованите страни.
В нормалните държави кучетата питбул се считат за кучета убийци и са забранени. Породата е създадена за организирани битки с кучета. Питбулите са убили 346 американци между 2005 и 2019 г и са отговорни за 66 процента от убийствата на хора от кучета в САЩ (породата е забранена в 15 щата), ротвайлерите за 10%, Dogo Argentino за 6% и останалите са смесени породи.
Това са 276 деца убити от ПИТБУЛ от 1980г., погледнете снимките на децата:
http://www.fatalpitbullattacks.com/children-killed-by-pit-bulls.php
Погледнете разширения списък на породата Mastiff (wikipedia --> Mastiff), това са: Bulldog, Cane Corso, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Rottweiler, Japanese Tosa. Накратко, най-опасните кучета са от породите Pit Bull и Mastiff.
Отглеждането на подобни опасни породи показва и изключителната криминалност и жестокост на хората отглеждащи тези кучета, просто за да плашат и тероризират съседите си.
Погледнете породите забранени със закона Dangerous Dogs Act 1991 в Англия и Испания:
Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Braziliero
https://www.ukandspain.com/dangerous-dogs/
Например глобата за притежание на опасна порода куче в Англия е 5000 паунда плюс до 6 месеца затвор. Кучето се изземва от полицията и се унищожава. Присъдите срещу собственици на агресивни кучета могат да бъдат до 14 години затвор. Също така опасно куче е всяка порода, от която има оплакване на съседи, те също да се отнемат и унищожават!
В кои държави са забранени питбулите:
https://banpitbulls.org/where/where-are-pit-bulls-banned-internationally/
Списък на забранените кучета по държави:
https://thepitbullcenter.com/list-of-banned-dogs-by-countries/
Защо кучетата питбул са забранени в Румъния и Турция, но позволени в BG?
7.
Истината
08.10.2024 10:17:58
0
20
Е ,че трябва закон . Влезе ли в имота ти без твое знание и разрешение се води нападение и го трепеш без никакви последствия . В армията защо имаш право да убиваш, когато си наряд и някой влезе в границите на поста . Даваш заповед ако не се подчини предупредителен и после може да го убиеш ,че и награда дават . Освен НК никой друг не може да дойде на поста ти било то и командир на поделение . А относно нападение от куче ,обезщетенията които собственика на кучето трябва да плати да бъдат стотици хиляди евро и кучето умъртвено . Ако собственика много го обича да заеме мястото на кучето .
6.
Бургазлията
08.10.2024 10:16:07
4
8
Постановки. Пълни глупости на мангалите измислици .
Оня ден някакви момчета в кръчмата му искали сметка...то туй село видиш ли е колкото Токио голямо и не се знаят всичките 250 жители кой кой е...
Мангалата сигурно е крал или дължи пари и сега си прави алиби с измислици
5.
Грую
08.10.2024 10:08:04
3
36
Най големите тъпанари и комплексари отглеждат питбули у нас !
4.
Иво
08.10.2024 10:07:48
2
33
абе хора, какво значение има българи или цигани...в случая не знаем реално предисторията, но трябва да си изрод да пускаш пибул нарочно в къща с жена и малки деца.....тотален изрод...ако ми се случи такова нещо, директно първо спрей в зурлата на псето...като почне да се гърчи , с правата лопата бой докато спре да квичи...ще ми заплашват децата и жената и няма да има последствия....
3.
Пешо
08.10.2024 10:00:43
1
30
В случая са цигани,но същото може да стане и с теб на улицата.
Защо питбули и други подобни громни кучета на улицата са без намордници?
И малко куче има остри зъби и може да те нахапе, но пораженията няма да са същите.
2.
d
08.10.2024 09:48:43
9
7
Апи ли кучито
1.
победа и здраве
08.10.2024 09:30:49
8
31
ЦИГАНСКИ ИСТОРИИ В ЦИГАНОИДНА МЕДИЯ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли достатъчно ваксини по аптеките Има ли достатъчно ваксини по аптеките Все повече хора искат да се ваксинират На 1 ноември съдиите ще избират кого да пратят в КС На 1 ноември съдиите ще избират кого да пратят в КС Президентът трябва да назначи двама конституционни съдии, а парламентът - един Бургаските батки, помпайте мускули безплатно на площадката до "Нептун" Бургаските батки, помпайте мускули безплатно на площадката до "Нептун" Новите фитнес съоръжения се намират до входа на Централния плаж Не иска вече да е Санчо Панса – играе му се любовник Не иска вече да е Санчо Панса – играе му се любовник Един от най-обичаните комедийни актьори се стопи със специална операция Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд  Към настоящия момент този мой рекорд е валиден, уверява бургазлията Заради това го заряза Заради това го заряза Ти искаш да ме чуеш, но не ме слушаш. То така е от едно време, ние затова..., каза Мария на Рачков Добра новина от Банско! Няма да надуват цените за Коледа и Нова година Добра новина от Банско! Няма да надуват цените за Коледа и Нова година  За празниците ще има изключително богата музикална програма Разделиха се Разделиха се Синът на Доган и жена му Памела вече не са заедно Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й  Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, насъскали звяра и не разследва случая Бой по време на час по български език в Сливенско Бой по време на час по български език в Сливенско Четири деца нападнаха свой съученик заради настъпано яке
48 години по-късно: Жена получи отговор за кандидатстване за работа 48 години по-късно: Жена получи отговор за кандидатстване за работа Оказало се, че писмото е било изгубено зад пощенско чекмедже през всички тези години Майка й почина Майка й почина Сиси Хюстън си отиде на 91 години Помага на ЦСКА за две бомби Помага на ЦСКА за две бомби Стенли вече работи по привличането на още едно известно име, оставило трайна следа на Острова Лъже, че има мъж Лъже, че има мъж Венета Райкова си прави реклама на новата книга Ето защо днес ви боли глава Ето защо днес ви боли глава Удари ни силна магнитна буря Смърт в семейството на Уитни Хюстън Смърт в семейството на Уитни Хюстън Почина майка й Тръмп: Мигрантите носят "лоши гени" на САЩ Тръмп: Мигрантите носят "лоши гени" на САЩ Кандидатът за президент посочи, че Камала Харис е позволила на хиляди убийци да влязат в страната Еврокомисар ни помага за сухопътен Шенген Еврокомисар ни помага за сухопътен Шенген Илва Йохансон настоява да бъде премахнат граничния контрол по суша „Хизбула“ атакува Израел с ракети „Хизбула“ атакува Израел с ракети Някои от тях са били прехванати от израелската противовъздушна отбрана Делото за зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения се връща в съда Делото за зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения се връща в съда Очаква се да бъде представена нова експертиза
Доналд Тръмп Доналд Тръмп Мигрантите внасят лоши гени в САЩ Виц на деня Виц на деня Ремонтират лудницата. Един пациент вика на майстора:
- Майсторе, държиш ли здраво четката?
- Държа я, държа я!
- Щото ще взема стълбата!
Виц на деня Виц на деня В болницата в Перник.
- Господине, Вие имате повече счупвания отколкото изгаряния!
- Е па, оти ме гасия с лопатите...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Редбул с боб - лоша комбинация! Едното дава крила, другото тяга!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори