Най-бързата туршия, която да приготвим през октомври
Ето какви продукти са ви нужни за туршията
Вярвате или не, ако редовно похапвате туршия, то може да не ви се налага да посещавате доктора си. Тази ферментирала храна е изключително полезна за укрепването на имунитета и колкото по-често я поднасяте на трапезата си, толкова по-голяма услуга правите на цялото си семейство.
Днес ще споделим с вас как се приготвя най-лесната, бърза и вкусна туршия, която е готова за консумация почти на мига.
Как да си направим най-хрупкавата туршия през октомври?
Ето какви продукти са ви нужни за туршията:
- карфиол - 2 глави
- моркови - 5 бр.
- целина - 1 глава
- морска сол - 180 г
- оцет - 30 г
- захар - 30 г
- вода - 3.500 л
Начин на приготвяне на зимнината:
Най-напред се заемете с направата на маринатата. Имайте предвид, че тя трябва да се кипне, а след това да се остави да изстине.
Зеленчуците се почистват, нарязват и подреждат в буркани. Заливат се с охладената марината.
10 дни по-късно лесната туршия може да заеме мястото си на трапезата. Тя ще е хрупкава и невероятно вкусна. Може да я похапвате като разядка, салата или да я включите в някое от любимите си блюда.
Имайте предвид, че след време маринатата ще потъмнее, но това не е никакъв проблем. Разклащайте туршията редовно през първите няколко дни, за да се овкуси равномерно.
Тази рецепта трябва да я знае всяка домакиня!