Вкъщи нямаме скара, но шишчетата ги правя по-вкусни и от барбекю на фурна
Месото е толкова нежно и сочно, че приятелите ще ви помолят да споделите рецептата
Обичате шишчета, но нямате скара или двор с барбекю? Няма значение! Искаме да споделим с вас рецепта за приготвяне на това ястие у дома. Опитайте се да готвите кебап по този начин и ще разберете, че не е необходимо да използвате скара
Месото е толкова нежно и сочно, че приятелите ще ви помолят да споделите рецептата. И такава марината може да се използва както за домашно барбекю, така и за месо, което ще запържите на скара. Съставките:
Свинско месо 1 кг
домат 4 бр
лук 3 бр
Черен пипер (смлян) на вкус
сол на вкус
подготовка
Нарежете свинското на филийки с размери 4–5 см.
Добавете сол и черен пипер към месото и добавете любимите си подправки.
Лукът, нарязан на 4 части, разглобете всяка част на венчелистчетата и ги добавете към месото.
Обелете доматите и ги настържете на ренде. Можете да използвате сокът от доматите, след което да го добавите към месото заедно със сока.
Оставете месото в сместа за поне 30 минути, за да може правилно да се маринова.
Вземете дървените шишчета и набучете парчетата свинско месо върху тях, редувайки ги с лук.
Вземете плик за печене и поставете в него месните шишчета. Поставете кебапа в един ред, за да му дадете възможност за равномерно печене от всички страни.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпратете шишчетата в нея за около 40 минути.
Вашият сочен и препечен кебап е готов! Насладете се на тази страхотна храна със семейството и приятелите си. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си.