×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
  • В 17:40 часа БСП Обединена левица дава старт на кампанията си за Втори МИР Бургас
  • В 14 часа днес коалиция ГЕРБ-СДС открива предизборната си кампания за Втори МИР
  • От днес БНБ сваля основния лихвен процент на 3,43 на сто
  • 1 октомври – Световен ден на музиката, архитектурата и възрастните хора
  • Клане в Шанхай: 37-годишен мъж уби трима и рани 15 при атака с нож
  • С две премиери стартира новият театрален сезон в Сатирата
  • Чуждестранен кораб напада виетнамски рибари край Параселските острови
  • The Economist: Украйна губи войната, Зеленски пренебрегва реалността
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израелците започнаха „Северни стрели“ и нахлуха с танкове в Ливан, но анализатори заговориха за засада


Израелците започнаха „Северни стрели“ и нахлуха с танкове в Ливан, но анализатори заговориха за засада
Въздушните сили и артилерията подкрепят сухопътните сили при влизането в Южен Ливан
01 Октомври 2024, Вторник, 07:16 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимки: ТАСС/АП и Телеграм/"Операция Z: Военкоры Русской Весны"

С анексираните територии в Газа, Палестина и буферна зона в Южен Ливан, територията на Израел се увеличи със 75%, коментира Михаил Онуфриенко

Израелската армия съобщи, че е започнала рано тази сутрин ограничена, локализирана и целенасочена наземна операция срещу :Хизбула“ в Южен Ливан, информира БНТ. 

В изявление в Екс израелските сили посочват, че целите са разположени в села близо до границата и представляват непосредствена заплаха за израелските общности в Северен Израел. Сухопътните сили са подкрепени от военновъздушните сили. Съобщава се и за нови удари в южната част на Бейрут. 

Американският министър на отбраната Лойд Остин е разговарял с израелския си колега Йоав Галант, се посочва в съобщение на Пентагона. Двамата са се съгласили с необходимостта от унищожаване на инфраструктура за нападения по границата, за да се гарантира, че „Хизбула“ няма да може да извърши атаки подобни на тези от 7 октомври срещу израелски общности. Остин е потвърдил отново, че е необходимо дипломатическо решение с цел завръщането на цивилните граждани в домовете им от двете страни на границата. 

 

Говорителят на Държавния департамент на Съединените щати Матю Милър съобщи, че Израел е информирал Вашингтон за извършването на ограничени сухопътни операции в Ливан. 

По-рано заместник-ръководителят на „Хизбула“ Наим Касем заяви, че групировката е готова да посрещне наземна израелска офанзива, но предупреди, че битката може да бъде дълга.

Белият дом вярва, че израелската сухопътна операция ще бъде ограничена до граничните райони в южен Ливан и не очаква нахлуване от мащаба на войната в Ливан през 2006 г. Това пише американското издание "Аксиос", позовавайки се на свои източници. 

 

Британският външен министър Дейвид Лами е разговарял по телефона с американския държавен секретар Антъни Блинкен. По думите му, и двамата поддържат позицията, че най-добрият път напред е незабавно прекратяване на огъня и връщане към политическо решение. Всяка нова израелска интервенция в Ливан трябва да бъде избегната, заяви европейският първи дипломат Жозеп Борел след видеоконферентна среща на министрите на външните работи на ЕС. Те проведоха спешно заседание заради обстановката в Ливан и призоваха към спокойствие и за прилагане на международното хуманитарно законодателство.

На фона на призивите за деескалация, турският президент Реджеб Ердоган заяви, че ООН трябва да препоръча използването на сила, ако Израел не спре атаките си в Ливан и Газа.

"В съответствие с решението на политическия ешелон, преди няколко часа, израелските сили за отбрана започнаха ограничени, локализирани и целенасочени наземни рейдове, базирани на прецизна разузнавателна информация, срещу срещу терористични цели и инфраструктура на Хизбула в Южен Ливан. Тези цели са разположени в села близо до границата и представляват непосредствена заплаха за израелските общности в Северен Израел", пишат израелските сили за отбрана.

 

Израелските военни казват, че операция „Северни стрели“ ще продължи спрямо оценката на ситуацията и успоредно с битките в Ивицата Газа и други места, предава Ройтерс, цитиран от бТВ. 

Междувременно военният анализатор от Украйна Михаил Онуфриенко коментира в своя телеграм канал, че с анексираните територии на Газа, Палестина и буферна зона в Южен Ливан, територията на Израел се увеличава със 75%. Това е почти двойно, добавя той.

Кореспондент на Al-Mayadeen, цитиран от лидерът на ЧВК „Вагнер“ Антон Елизаров, пък изтъкна, че „Хизбула“ вероятно ще позволи на израелската армия да напредне няколко километра в Ливан, за да ги примами и да им устрои засада, както направиха през 2006 година.

Това е съвсем логично, защото „Хизбула“ не разполага с тежка техника като Израел. Това пак ще е партизанска война, коментира Елизаров. 

Военният анализатор от Суми Юрий Подоляка пък коментира, че Иран е предпочел срама пред войната. 

„Гледам позицията на Иран и вчерашните оправдания на неговите политици, както настоящи, така и бивши, по отношение на нахлуването на Израел в Ливан и отново се убеждавам в истинността на тази фраза: "Ако една държава, избирайки между война и срам, избере срама, тя получава и война, и срам". Чудя се докога Техеран ще избира просто „срам“ в сегашната ситуация“, пише той в Телеграм.


В категории: Животът


Защо се разведоха
Защо се разведоха 01/10/2024, Вторник 10:09 0
Флагман.БГ Защо днес е един от най-лошите дни Защо днес е един от най-лошите дни 01/10/2024, Вторник 09:57 1
Флагман.БГ Не се стряскайте! Сирените ще вият Не се стряскайте! Сирените ще вият 01/10/2024, Вторник 07:56 1
30
Коментара по темата
30.
5. До 4
01.10.2024 10:25:33
0
0
Абсолютно вярно но, защо чифути, ако на българите кажат КАНАКА. Българите са безхарактерен, бездарен и нещастен народ, никога няма да се доближат до смелостта на Израел. В такъв случай номер 5 неуважава себе си.
29.
На Павел Курчагин курчага
01.10.2024 09:59:48
1
1
Неее ти си за лечение да не си някой като педофила Риттер ма не си толко известен и мечтаеш да одиш в Мацква при Пиздец ботоксов да му правиш имидж и да ти дава рубли и малки руснаци за еднократна употреба да ги цаливате по коремчетата.
Мъкааа мъкааа само брадати чалми край вас русофилете Хизбулла,Талибани,Кадири Ердога и едното им око в гъзъ ви гледа.
С такива приятели като тия и китай Душмани не ви трябват
28.
До 27
01.10.2024 09:13:55
2
2
Римляните разпват Исус, под нареждането на губернатора на провинцията - Пилат Понтийски. Не знаех, че римляни все още управляват и живеят в Израел. Сигурно са пропуснали разпада на империята преди 16 века.
27.
ей, содомит,
01.10.2024 09:04:36
3
4
Божият дом не е никакъв Израел, мръсна сатанинска гнидo... Божият дом е Йерусалим! И тези, които разпнаха Исус, ще трябва да го напуснат...
26.
Митко Градев
01.10.2024 09:02:15
7
5
Гадните американци ме направиха ползвател на пиколино, от години съм закачен и колкото повече пиколино употребявам толкуз по-компетентен съм по история, геополитика и всякакви теми от глобален мащаб.
https://youtu.be/74O7cPbehPc?si=ASgU6_29bcRhdvgU
Само не разбирам, защо руските Zпатриоти националисти са отчаяни по отношение на загубената част от курщина, защо твърдят че родината им зарязала куряни под украинска окупация и даже ядерката не помагала?
25.
до укропед@лите
01.10.2024 09:00:35
10
5
Когато продажниците-българоубийци Боко, Шиши, Прокопи, Кирчо и Кокорчо бъдат свалени от власт, друга песничка ще запеете и ще се наложи вие да се измитате към някоя еврогейска страна, за да обслужвате брадатите ви братя-чалми - ислямисти, дето си ги извикахте с кака ви Меркел и останалите л@йняни неолиберали и глобалисти, а САЩ услужливо разбъркаха арабския свят, за да тръгнат насам тълпите бежанци...
24.
13 ПУТЛЕРОБСКА МАРШ
01.10.2024 08:59:09
1
10
БЕГОМ В ПУТИЛАНДИЯ ВЪНШНИ КЕНЕФИ МИЗЕРНИК
23.
БОЖИЯ ДОМ ИЗРАЕЛ
01.10.2024 08:57:10
0
7
БИЙ ХЛЕБАРКИ ДОКРАЙ
22.
мда
01.10.2024 08:48:58
2
16
Родните копейки, дето по цял ден реват за православие, сега реват за брадатите си братя-чалми. Гнусни сте, роби. Измитайте се към руснята или в териториите, управлявани от финасираните от тях ислямисти и освободете Родината ни от присъствието си! Безполезна дебилна биомаса!
21.
Ватник
01.10.2024 08:47:48
1
10
Да не си помислите, че 0радатите копейки от Хизбула геройски ще се бият? Напротив! Ще избягат преди жените и децата! Всички путлеряги са едни и същи боклуци.
20.
До 18
01.10.2024 08:47:14
4
2
Болен си !
Лекувай се !
19.
Митко Градев
01.10.2024 08:46:59
17
5
Гадните Американци ни карат да налагаме санкции на Русия , но те продължават да купуват ядрено гориво за техните реактори от Русия - хитреции големи .
Но защо имат такъв голям страх от Русия долните янки и ненападат Русия !
Защо ли - защото всички ядрени централи са прихванати от руски подводници които обикалят около Америка и те знаят много добре това , че ако решат случайно да нападнат Русия и тези подводници изтрелят тяхните ракети срещу тези централи в близките 500 години америка ще стане пустиня каквато си беше и преди това .
18.
ХХ
01.10.2024 08:44:25
4
12
АналЛизатори копейки кремълски заговороли за засада :)))))))))
Техните засади ги знаем, тя и курската пперация беше грешка, засада, обкръжение, ама рус пропагандата се о. ра и само три дни говореха за руското си контранастъпление и "обкръжение, ама от три седмици смениха плочата и вече самите те говорят за окопаване и отбрана, и бомбят собствените си градове и села и убиват собствените си руски граждани, които властта и армията, захвърлиха и избягаха. Като се разбра че има хиляда пленени руски солдати,много от тях срочници, чиито майки се разбунтуваха, Кремъл много бързо почна да връща украински пленници, за да си вземе пленените срочници, а пленените супер бойци от Ахмат Чай, изгоряха. Апти Алаудинов-тиктокера спронтьoр ги нарече позор, и заяви че няма да си ги връща.
Копейките шизита.
Руский военкорьlй хахаха
Русчийски локуми
17.
XX
01.10.2024 08:44:08
2
3
Израел е създаден благодарение на СТАЛИН.
16.
XX
01.10.2024 08:42:28
1
5
Израел никога не е обстрелвал арменския квартал в Бейрут.
15.
Митко Градев
01.10.2024 08:41:59
7
7
Сега американците пак ще си продават оръжията на богатите еврей , сега Израел не е агресор като Русия , само че с това навлизане в Ливан всички мюсулмански държави ще възстанат срещу Израел и какво ще стане от цялата ситуация .
Американците правят Европа да е слаба с войната в Украйна и този клоен Зеленски и сега и арабите и тях .
ЦЕЛТА НА АМЕРИКА Е ТЯ ДА УПРАВЛЯВА СВЕТА !!!!
Като има продажни политици ще бъде така , докато Русия не изпрати америка в ада няма да спрат гадните американци да се навират навсякъде и да обират дэржавите .
14.
До 2
01.10.2024 08:40:37
8
9
Израел няма намерение да променя международно признатите граници на Ливан!
Те прочистват тази държава от раковите образувания: хамас и хизбула.
Не ги сравнявай с убийците от рашия!
13.
до павката-дурака
01.10.2024 08:38:46
6
7
Каква християнска сила, бе, неукий?! Великият инквизитор на Испания Торквемада само е казал: "Те убиха нашия Господ-Бог" и след това хиляди юдеи, които не са дори евреи, а поюдейчени хазари - сега в Уср@йна и Израел, са били измъчвани и изгорени на кладите, а други са бягали далеч от католическите земи... А "еврейската сила", ако не бъде спряна, ще дойде и за теб - това е пълзящ фашизъм... Впрочем чувал ли си за споразумението с Израел за експлоатацията на българските водни ресурси? Надушили са къде е течното злато на бъдещето. Искат голям водопровод до Бургас и оттам водата да се пренася в тяхната пустиня... Кланяте се и служите на еврейските долари, но краят на ционисткия ред наближава. Вече никой не може да спре свободния и многополюсен свят, в който всяка държава се управлява и живее, както си иска и според собствените си религиозни, културни и семейни традиции.
12.
XX
01.10.2024 08:36:30
2
2
Израел никога не е превземал Бейрут,
11.
ХХ
01.10.2024 08:30:47
6
12
Хузбула се скриха в тунелите като плъхове, спряха излъчването на тяхната телевизия и не използват телефони. Смелчаци, личи им отдалеко че срещу цивилни са много жестоки ама сега ядат консерви с боб на 30 м под земята и се надяват да не ги погребат живи с някоя бомба
10.
до 8
01.10.2024 08:29:54
5
9
Евреите не са християни - за тях ние сме ГОЙ.
9.
за укропед@ла
01.10.2024 08:29:05
12
5
Когато еврогейатлантиците бъдат прогонени с камъни от народа, този мишок, който постоянно обижда коментиращите, трябва да бъде издирен, лишен от българско гражданство и предаден на арабеските и неграта в Германия, за да му сбъднат всички ceксуални мечти, които той редовно споделя тук, тъй като на всички ни е ясно, че любимите му кадировци няма да дойдат в България, за да го задоволят лично.
8.
Павката
01.10.2024 08:26:04
8
21
Християнска сила мачка чалмосани терористи! Така и не се научиха арабите да не дърпат дявола за опашката. Стреляйте пак с ирански ракетки по Израел, нали заплашвахте че аллах ще изпепели всички християни във война и ще започнете с Израел. Сега имате прекрасна възможност да се докажете
7.
Чичо Сам от Тексас
01.10.2024 08:23:16
1
10
Нека не се заблуждаваме, Израел са изключително напреднали във военно отношение спрямо Хизбула и Ливан. Подготвени са за всякакъв сценарий, а и с това разузнаване не знам дали изобщо Хизбула ще успеят да убият и 1 висш военен на Израел. Не подкрепям никого в тази война но се вижда че Ливан ще изкара максимум 1 месец както стана и с Палестина. Евреите се подготвят за тази война от десетилетия, а Ливан още са с Ак47 и малко ракети за близък бой.
6.
до 1
01.10.2024 08:21:42
9
7
В израелската армия има два раговорни езика - руски и еврит.
5.
До 4
01.10.2024 08:20:19
6
9
Защо да е за лечение? Кое не е вярно? Или като не ти изнася, значи е за лечение? Не видях смислен аргумент, по-скоро липса на такъв.
4.
1 На Зоя Космодемянская космите
01.10.2024 08:09:30
5
9
Ти си за лечение, тежък случай.
3.
до 2
01.10.2024 08:05:21
11
25
за обсъждане на военната помощ на нападнатата, международно призната страна !

Сериозен ли сте, вашата ценностна система на значи нищо, ако пък имате и деца трябва бързо да се намесят институциите за средата в която се израстват и възпитанието което им давате.
2.
Зрител
01.10.2024 07:49:05
39
27
Я, Израел започнал, Специална Военна Операция (СВО).

Незабавно ООН, НАТО и Западът да осъди нарушаването на международното право !
Санкции и икономическа блокада срещу агресора !
Изгонване на дипломатите му по света
Разрушаване на паметниците, концлагерите, свързани с историята на този агресивен народ !

И веднага свикване в Рамщайн на военните Министри на страните от НАТО, за обсъждане на военната помощ на нападнатата, международно призната страна !

ЕЙ, СЕГА ЦЯЛОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА ЗАПАДА ЩЕ НИ ЗАЛЕЕ ОТ ВСЯКА ЕДНА НАША МЕДИЯ !
Ще ни залее като реката кръв на избитите десетки хиляди деца в Газа.
Река, която втренчените в неизвестните трупове от Буча, журналшсти не забелязват.
1.
На Зоя Космодемянская космите
01.10.2024 07:43:54
17
30
То какво се иска на Блатниците и какво е всъщност няма нищо общо ,само тука кенефните червеи тип блиц ги величаят много им е мъчно за хутите и насрала ма чкфутите ги боли оная работа цял свят квичи те бият чалмите като тъпан на циганска сватба.
Вероятно чвк вагнер и подобни изфъщяли олигофрени де ги претрепаха туарегите със сабите и камилите е добре да си седят на пробития анус и да не дават акъли.
Оти наште русофили постоянно подмокрени а няма кой гимсайдиса
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо се разведоха Защо се разведоха Русата Златка от месеци въртяла любовта афера с богат мъж, за която цяла София знаела, само съпругът й все още не подозирал Настаняват в приемно семейство захвърленото момченце, било с понижена температура Настаняват в приемно семейство захвърленото момченце, било с понижена температура Преди две години имаше момиченце, което бе недоносено и по-същия начин изоставено в Айтос, припомня д-р Стиляна Томова  Драма с жената, захвърлила бебето си до къщата на чичото на Гринго в Айтос Драма с жената, захвърлила бебето си до къщата на чичото на Гринго в Айтос  Имала здравословни проблеми и затова не е в ареста Не се стряскайте! Сирените ще вият Не се стряскайте! Сирените ще вият  Тестват системата BG-ALERT Синьото гориво поскъпва с около 3 процента Синьото гориво поскъпва с около 3 процента Въпреки това е с около 10 лева по-евтино от международните борси Любов за Козирога, а Рибите ще срещнат някой, който може да им промени живота Любов за Козирога, а Рибите ще срещнат някой, който може да им промени живота Хороскоп за деня – 1 октомври 2024, вторник Ветеринарят Тодор, сгазил 3-годишната Ана-Мария, отишъл в Дебелт, за да лекува болен кон Ветеринарят Тодор, сгазил 3-годишната Ана-Мария, отишъл в Дебелт, за да лекува болен кон Защо детето е било пуснато без надзор на улицата? Мъже, с тези 6 техники за орален секс ще разтърсите любимата си Мъже, с тези 6 техники за орален секс ще разтърсите любимата си Вижте кои са те  8 фрази, които жените използват, когато им липсва класа и изтънченост 8 фрази, които жените използват, когато им липсва класа и изтънченост По ирония на съдбата фразата „Мразя драмата“ може да бъде червен флаг за липса на изтънченост. Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, по високите полета - до 3
Защо днес е един от най-лошите дни Защо днес е един от най-лошите дни В този ден се активизират тъмните сили на астрално равнище (М)истерия с войната в Ливан, експерт очаква големи вълни от бежанци и терор в Европа (М)истерия с войната в Ливан, експерт очаква големи вълни от бежанци и терор в Европа  САЩ ще съдейства на Израел, за да бъдат изолирани иранските ракети, прогнозира бившият заместник-министър на отбраната Йордан Божилов Израелците започнаха „Северни стрели“ и нахлуха с танкове в Ливан, но анализатори заговориха за засада Израелците започнаха „Северни стрели“ и нахлуха с танкове в Ливан, но анализатори заговориха за засада С анексираните територии в Газа, Палестина и буферна зона в Южен Ливан, територията на Израел се увеличи със 75%, коментира Михаил Онуфриенко Бичуваха влюбена жена заради бягство от дома си Бичуваха влюбена жена заради бягство от дома си Тя получила наказание от 30 удара с камшик и шест месеца затвор Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Във видеото се обяснява как с времето слушалките събират кожни клетки, пот и ушна кал, което създава идеална среда за размножаване на бактерии в ушния канал ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства Копенхаген трябва да отговоря в съда на ЕС на обвиненията в расизъм Папата разпали дебата за абортите в Белгия Папата разпали дебата за абортите в Белгия Повод за това се оказа името на крал Бодуен, който през март 1990 г. отказва да подпише току-що приетия от парламентаристите закон за декриминализиране на аборта Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Джон Аштън си отиде на 76-годишна възраст, не се съобщава каква е причината Новото гадже на Гришо Новото гадже на Гришо „Приятели сме, поддържаме контакт. Спирам до тук, все пак това е личният ми живот“, заяви Чюлчюлоглу Слагат допълнителен данък върху втория дом Слагат допълнителен данък върху втория дом До 8 евро на км. метър за празни жилища или отдавани под наем краткосрочно
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня Между мъже:
- Преди да се оженя обичах всички жени.
- А сега?
- Сега а... с една по малко.
Виц на деня Виц на деня Катаджия спира шофьор:
- 100 лева и 5 точки.
- Кво да ги правя тия точки?
- Събирате 39, и си купувате колело!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Редбул с боб - лоша комбинация! Едното дава крила, другото тяга!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори