×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян


Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян
42-годишният музикант е известен сред ценителите на културата и изкуството като безкрайно дисциплиниран и неуморим работохолик
30 Септември 2024, Понеделник, 21:05 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери като директор на разградската филхармония

Задържан по обвинение за източване на бюджета на Министерството на културата е директорът на Театрално-музикален и филхармоничен център – Разград Левон Манукян, съобщават от прокуратурата след акция на пловдивската икономическа полиция. Левон Манукян е бил арестуван вчера за длъжностно присвояване в особено големи размери, като е назначил в началото на месец септември на работа в културната институция на Разград нови 60 музиканти.

Днес Окръжният съд в Пловдив е разгледал мярката му за неотклонение от 72 часа задържане под стража. Акцията на полицията е била проведена, докато
Манукян провежда среща със съучастници в схемата за усвояване на суми чрез фиктивни договори с музикантите от филхармонията.

Видеото е от Зала 1 на НДК, когато със своя оркестър Левин Манукян взриви публиката в концерта на Тони Димитрова

Задържани са още трима от групата за длъжностно присвояване – Борис Чилов, Петков Писков и Атанас Георгиев. Ето в какво се изразява престъпното деяние: Новите служители били със значително вдигнати заплати и така разходите на институцията само за възнаграждения набъбнали от 150 хил. лв. на 1,7 милиона лв. Проблемът е в това, че някои от тях били задължени да връщат парите на приближен до диригента Манукян, като за тях оставали само социалните осигуровки.

Борис Чилов днес е пуснат под гаранция от 3 хил. лв. Спрямо Атанас Георгиев обаче е внесено искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража. Той може да получи от 1 до 8 години затвор и глоба в размер от 5 хил. до 20 хил. лв.

В прессъобщението до медиите не става ясно какво е решението на съда за самия Левон Манукян днес. Телефонът му е изключен и дежурният редактор на Флагман.бг не успя да се свърже с него.

42-годишният музикант е роден в Бургас и е завършил Музикалното училище НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” с пълно отличие, по специалността пиано. Той е един от най-изтъкнатите бургаски музикални таланти. Дипломира се с отличие и в Държавната музикална академия, а след това усвоява диригентството в Лондонската кралска академия. Неуморим организатор на национални и международни музикални събития.

Преди 2 години Левон Манукян се кандидатира за директор на музикалната институция в Разград. На конкурса за ованкантения пост се яви като негов конкурент актрисата Таня Карбова. Тя получи назначението, след което започна продължителна стачка и разтурване на филхармоничния оркестър. В интернет има достатъчно видео материали, показващи „професионализма” на Карбова на този пост. Тя приключи кариерата си злополучно преди няколко месеца, бе освободена от министъра.

Манукян пое Театрално-музикалния и филхармоничен център – Разград на 1 септември като преди това обяви пред всички свои колеги в България, че е готов веднага да повиши заплатите, за да привлече най-добрите музиканти в оркестъра.

„Смятаме, че става дума за недоразумение, тъй като Левон няма опит в апаратните игри и е много възможно компрометирането му да е плод на отмъщение от страна на задкулисието”, коментират колегите му в Бургас.

Градът е в потрес, защото познават диригента като най-почтения и безкрайно талантлив творец.

Левон Манукян е създател и диригент на няколко арт формации, между които „Златните песни на Златния орфей”, дирижирал е Държавната опера в Бургас. Популярни са музикалите му „Мулен Руж”,” Брилянтин” и „Мемфис”


В категории: Крими


Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa
Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa 30/09/2024, Понеделник 21:00 0
18
Коментара по темата
18.
Далечен
30.09.2024 23:05:01
0
0
8.
4та национална катастрофа 4,
10.
Божков лайв
12.
Зелената сделка - Ти си Европа

Приятел, много си зле. Пий си хапчетата!
17.
Пак манипулиране
30.09.2024 22:16:48
3
3
Отново насаждения на мнения са ви статиите...от първата до последната...
16.
Еееее
30.09.2024 22:08:00
0
12
ай сега, чак пък най-талантливият......
Далеч от стотицата!
Те навсякъде "усвояват", всички директори, в това число и министъра.
Ако почнат да ровят.....
Ама нали нямаме прокуратура!
Само да попитам какво стана с ремонта на Концертна зала в Бургас!?
Не, че нещо, ама Бургаската прокуратура да не е заспала?????
15.
ААААААААААА
30.09.2024 21:57:03
10
11
После защо комунистите вкарали елита на царска фашистка България в затвора ! Онези не само крадяха и гърбиха бедния народ, но и го избиваха. Те и тези почти ги настигнаха де. От 9 000 000 българи, останахме 4 000 000 ,при това не всички истински българи. Останалите са избити , изтровени и прогонени
14.
Ехее
30.09.2024 21:53:48
0
7
Арменски шеги типично по климов
13.
Ха ха ха
30.09.2024 21:42:23
0
20
Наистина е талантлив...страшен схемаджия :)
12.
Зелената сделка - Ти си Европа
30.09.2024 21:39:48
1
5
Известният японски мениджър Кеничи Омае, който се нарича “Мистър Стратегия” пише две знаменити книги - “Свят БЕЗ граници” и “Упадъкът на националната държава”. “Регионална-икономика” е антитеза на “световната икономика” на Бродел и Валерстейн. Става дума за феномена, когато, да речем, три града от различни страни - Пенанг (Малайзия), Медан (Индонезия) и Пхукет (Тайланд) - са свързани помежду си, и това е един вид райски остров. В регионалната икономика не трябва да има по-малко от пет милиона души, иначе няма да осигури ефективност. Но не трябва да е над 30 милиона, защото ще има много бедни. ((Глобализацията са 200-300 много напреднали възли, където се концентрират съвременните информационни технологии, капиталът.)) ((Тези възли са свързани помежду си материално и виртуално.)) ((Всичко останало е ИЗКЛЮЧЕНО и ОТСЕЧЕНО.)) Глобалният (точков) свят е система от връзка на ((10% от населението на планетата.)) ((Глобалите живеят в глобален свят НАД страните, премествайки се, например по веригата хотели “Хилтън” като бизнесмени, политици, олигарси, наркотрафиканти, медийни интелектуалци, най-малко като туристи.)) ((Локалите напускат своето местожителство или като бедстващи БЕЖАНЦИ, или като икономически МИГРАНТИ)), законни (около 250 милиона) или незаконни (500 милиона!), но при всеки случай попадат от един локус в друг. Локализацията става обратна, тъмна страна на глобализацията. ((Локалният човек ЗАВИНАГИ си остава локален, закрепостен.))
Още едно следствие от новата епоха са “СИВИТЕ зони”. Този термин идва от радиоелектрониката, той означава част от пространството, което не се “вижда” от радарите. В “сивите зони” държавата почти напълно е загубила контрол, властта там е приватизирана или от племена и кланове (огромни пространства в Близкия Изток), или от престъпни общности - най-често наркокартели и местни мафии. Това НЕ Е онзи еднороден и рационално-либерален свят, рисуван ни от хер Шваб и от монсеньор Жак Атали или от Франсис Фукуяма в “Края на Историята”. ((Капитализмът днес стана планетарен, тотален - и няма накъде да изтласка кризата и предстоящата катастрофа.)) Така че проблемите ще трябва да се решават отвътре. Напълно е ясно кой ще бъде първата жертва - средната класа и работническата класа, младите, старците и болните. Това крушение води до крушението на Западните общества. Все пак глобализацията отсича не само едни страни от други. Тя разсича самите страни, защото можеш да си част от глобалната общност, живеейки в Москва, Петербург или в Новгород.
((А може да живееш в същия град, но никога да не си част от глобалната общност и да нямаш възможност да получиш достъп до него)) - нито под формата на информация, нито под формата на лекарства, нито под формата на помощи.)) ((Границите между глобалите и локалите може да преминават по една и също стълба. Но рано или късно тези светове ще се сблъскат в битка на живот и смърт.)) Понеже основни стават информационните фактори, борбата се води именно за интелектуалните фактори на производството, значи част от интелектуалците ще премине към “експлоататорите”, а другата - никъде, защото не е необходим толкова народ за експлоатация. Едно от основните противоречия на новия век видимо ще се заключва не във взаимоотношенията между експлоататорите и експлоатираните, а във взаимоотношенията между експлоататорите и експлоатираните от една страна и всички останали от друга. ((Последните ще молят: експлоатирайте ни!)) ((И ще се борят да бъдат експлоатирани.)) Сега преживяваме невротичен период от историята. Толкова опасен, толкова напрегнат, толкова несигурен период като сега - имам предвид периода 1985-2025 г. - никога не е имало! Ако ХХ век започва под мотото на „Възходът на масите“ (1929) на Ортега и Гасет, той завършва под мотото на книгата на Кристофър Леш „Възходът на елитите“ (1996). ((Сега се решава съдбата на земната цивилизация.)) Третата световна война ще бъде едно множество от локални, яростни, ожесточени конфликти, които ще бъдат разпределени симетрично. Тя ще бъде глобална.
11.
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ
30.09.2024 21:39:37
1
25
Целия ви днешен елит е такъв. Крадци , измамници, обирджии, мазници. Кметове, съдии, " творци " правителства всички са за затвора. Белене няма да стигне.
10.
Божков лайв
30.09.2024 21:34:12
1
7
((Да, превръщането на България в глобално евро-сметище беше просто цената, която субектът на властта беше съгласен охотно да заплати, за да постигне целите си - ((защото Властта е винаги в името на Себе си.)) ((Тя е такава реалност, която не вижда причини за себе си извън себе си.)) Особен тип реалност - тези, които я притежават, могат да си мислят каквото си искат, но самата Власт като реалност е винаги при себе си и се разширява.)) ((Това е разбиване на големия обществен интерес, разрушаване на обществото, заради интереса на някаква частна съсловна група.)) ((Това, образно казано, е интересът на червея за сметка на ябълката.)) Много добре помня как преди години, разговаряйки с представителите на това съсловие, те не криеха своята злобна, саркастична омраза към всички останали: „Народецът ли? Ха, ха, ха..." Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. ((Едната, малката група, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор.)) ((Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр.)) Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието ((за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос.)).
9.
*********
30.09.2024 21:32:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
4та национална катастрофа 4,
30.09.2024 21:31:45
1
11
Хората, които имат по-дълги житейски хоризонти, си спомнят, че всъщност създателят на новата българска политическа система се казва Андрей Луканов. Той буквално разчерта, както върху АФРИКАНСКА карта в XIX век се разчертавали границите на отделните и колониални владения с идеално прави линии, българска политическа система. След това бяха назначени леви, десни и център политици. Така назначиха и съответните капиталисти, които обаче не станаха капиталисти, защото от номенклатурната каста капиталисти не става. По същия начин не можа да стане и политическата ни система от назначени и събрани по всякакви критерии, но не и адекватни лица, наречени политици.
Тази закономерност се срива и продължава да се срива към своя закономерен финал, защото е мъртвородена. А е мъртвородена, защото е изкуствена и прикрива реалното разпределение на ресурсите и на властта.
А което е най-важно, тя не представлява реални фундаментални интереси на големи социални групи в българското общество. Тук идва и четвъртото нещо, тя не може да представлява такива по определение, защото просто я няма.
Българското общество е общество каша, времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм. Аз за това смятам, че в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. Режими от рода на нашия политически режим НЕ МОГАТ дори да бъдат реформирани.
Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, a могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано. Това е така, защото режимите не разчитат на никаква ВЪТРЕШНА легитимност. Една система, която е нелегитимна, не може да живее пълноценен живот. Тя се феодализира и почва да регресира. За съжаление, българските елити нито веднъж досега, в новата история на България не са случили на вярно геополитическо решение. България за пореден път избра неправилната страна на историята. Значи, защо това всичко да е важно за България? Работата е там, че България е важна, този път не като население, а като територия, защото се знае, че българската територия е геополитическата ключалка на Балканите. А който контролира Балканите има огромна роля над контрола на Източна Европа. А според Голямата геополитика - който контролира Източна Европа, контролира Евразия, а оттам и целия свят.
7.
Преместих го
30.09.2024 21:29:34
5
14
Миризлив арменец- крадльо!
6.
ШшШ
30.09.2024 21:26:00
0
21
Арменски пости!
5.
Бургазлията
30.09.2024 21:21:45
0
25
Рано или късно идва Видовден.
4.
Хейт
30.09.2024 21:19:07
1
12
И кво - крадец като крадец ама с артистичен дух ,дано да му дадат килия с изглед към градинката на затвора
3.
Хейт
30.09.2024 21:19:06
2
18
И кво - крадец като крадец ама с артистичен дух ,дано да му дадат килия с изглед към градинката на затвора
2.
иво
30.09.2024 21:18:46
2
28
това че е талантлив, е друга тема. Но това не изключва варианта, наистина да е схемаджия. Има си хитро и мазно излъчване
1.
Мда
30.09.2024 21:12:02
5
47
Човекут е свикнал като в Бургас да надписва сметката за концерта, колкото му кажат от крадците в общината (редовна практика за крадене от обществени пари) и накрая някой честен го е издал, ама ако беше в Бургас, мафията в нап, даже ще го похвали, всички играят на хорото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ветеринарят Тодор, сгазил 3-годишната Ана-Мария, отишъл в Дебелт, за да лекува болен кон Ветеринарят Тодор, сгазил 3-годишната Ана-Мария, отишъл в Дебелт, за да лекува болен кон Защо детето е било пуснато без надзор на улицата? Мъже, с тези 6 техники за орален секс ще разтърсите любимата си Мъже, с тези 6 техники за орален секс ще разтърсите любимата си Вижте кои са те  8 фрази, които жените използват, когато им липсва класа и изтънченост 8 фрази, които жените използват, когато им липсва класа и изтънченост По ирония на съдбата фразата „Мразя драмата“ може да бъде червен флаг за липса на изтънченост. Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, по високите полета - до 3 Най-важната черта, от която всяка зодия се нуждае в сродна душа Най-важната черта, от която всяка зодия се нуждае в сродна душа Сродната душа на Скорпионите трябва да им даде пространство Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери като директор на разградската филхармония Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa "Нeщo тoлкoвa лecнo и вкуcнo, чe щe cи гo пpигoтвитe и утpe зa вeчepя - кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa" 6 неща, които спират потока на пари в дома ви 6 неща, които спират потока на пари в дома ви Погрижете се за добрата енергия в дома си Горивата поевтиняха с 20 ст. за три месеца Горивата поевтиняха с 20 ст. за три месеца По-високи от средните за страната са цените на бензина и в някои морски курорти, както и на някои бензиностанции на магистралите Красимир Каракачанов представя новата си книга в Бургас Красимир Каракачанов представя новата си книга в Бургас
Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Във видеото се обяснява как с времето слушалките събират кожни клетки, пот и ушна кал, което създава идеална среда за размножаване на бактерии в ушния канал ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства Копенхаген трябва да отговоря в съда на ЕС на обвиненията в расизъм Папата разпали дебата за абортите в Белгия Папата разпали дебата за абортите в Белгия Повод за това се оказа името на крал Бодуен, който през март 1990 г. отказва да подпише току-що приетия от парламентаристите закон за декриминализиране на аборта Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Джон Аштън си отиде на 76-годишна възраст, не се съобщава каква е причината Новото гадже на Гришо Новото гадже на Гришо „Приятели сме, поддържаме контакт. Спирам до тук, все пак това е личният ми живот“, заяви Чюлчюлоглу Слагат допълнителен данък върху втория дом Слагат допълнителен данък върху втория дом До 8 евро на км. метър за празни жилища или отдавани под наем краткосрочно „Хизбула“ започва партизанска война в Европа? Керемедчиев очаква атентати като този в Сарафово „Хизбула“ започва партизанска война в Европа? Керемедчиев очаква атентати като този в Сарафово  Хасан Насрала даде зелена светлина за терористичния акт на бургаското летище, поясни бившият заместник-външен министър  „Хелън“ погуби 105 души „Хелън“ погуби 105 души Стихията, която бушува в САЩ остави над 2 милиона домакинства без ток Десните спечелиха изборите в Австрия Десните спечелиха изборите в Австрия Партията, създадена преди почти 70 години от бивши нацисти, се превърна в първа политическа сила Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки  Единият е Набил Каук - шеф на Изпълнителния съвет, а другият е Али Караки – номер две във военната структура на организацията
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня Между мъже:
- Преди да се оженя обичах всички жени.
- А сега?
- Сега а... с една по малко.
Виц на деня Виц на деня Катаджия спира шофьор:
- 100 лева и 5 точки.
- Кво да ги правя тия точки?
- Събирате 39, и си купувате колело!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Редбул с боб - лоша комбинация! Едното дава крила, другото тяга!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори