×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ДПС Ново начало откриват предизборната си кампания, стартът ще бъде даден в Айтос
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху


Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху
Хутите са провалили тържественото посрещане на Бенямин Нетаняху в Тел Авив. Те са изстреляли балистична по летището
29 Септември 2024, Неделя, 21:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Проф. Чуков побърза да обяви Хизбула за обезглавена, а Фирас Максад от Близкоизточния институт коментира, че Израел не може да изпълни целите си

Йеменските бунтовници хути стреляха по летище Бен Гурион в Тел Авив, за да ликвидират израелският премиер Бенямин Нетаняху в момента на пристигането му, съобщи военният говорител на хутите Яхя Сария, цитиран от руски военни анализатори.  Няма обаче официално потвърждение от израелска страна за взрив.

Той твърди, че ударът е нанесен от балистична ракета „Палестина 2“.

Тези операции няма да спрат, докато не приключи агресията в Газа и Ливан, поясни той.

Арабистът проф. Владимир Чуков пък побърза да обяви Хизбула за обезглавена, а Фирас Максад от Близкоизточен институт коментира, че Израел не може да изпълни целите си.

„Хизбула“ е обезглавена след смъртта на своя лидер Хасан Насрала. Групировката е създание на Иран и вероятно ще има форма на реорганизация“, коментира професорът в „Тази неделя“ по бТВ.

Хасан Насрала беше смятан за „духовен син“ на иранския върховен лидер – аятолах Али Хаменей, именно затова неговата реакция беше следена с най-голямо внимание. В свое комюнике Хаменей не спомена името на Насрала, но призова за мобилизация на всички мюсюлмани в региона – т.нар. „сили на съпротивата“ за борба срещу Израел.

Според представител на хутите случилото се няма да засегне съпротивата срещу ционисткия режим. А двата въпроса, които си задават всички днес, са: кой ще наследи Хасан Насрала начело на групировката и ще последва ли израелска сухопътна операция в Ливан.

Според Чуков това е най-силният удар, който е получавала „Хизбула“. Той изрази и мнение, че Бенямин Нетаняху е с премиер с 9 живота и ако има избори сега в Израел, вероятно той ще получи подкрепа.

Арабистът каза още, че едва ли вече има безопасно място в Близкия изток , но не очаква мигранти оттам, както е била някога голямата вълна от Сирия.

Насрала беше една от най-влиятелните фигури в Близкия изток. Под ръководството му „Хизбула“ се сдоби с хиляди ракети от Иран и обучи бойци и на другите групировки в региона – като например „Хамас“ и хутите в Йемен.

В студиото на "Събуди се" пък Чуков каза, че бомбардировките в Ливан няма да спрат: „От израелска страна беше казано, че отношението към наследника на Хасан Насрала, ще бъде каквото беше и към самия него”, припомня той.

Арабистът коментира личността и дейността на Насрала: „Много приказки, но реални дейности няма никакви”. „Той е определил Русия, че е агресор, при среща с френския президент Макрон. Представете си", допълни той.

Анализаторът от Близкоизточния институт Фирас Максад пък коментира, че убития Насрала бе емблематичен лидер за привържениците на Хизбула в Ливан, но и извън тези граници, в целия регион, през по-голямата част от 32-те години начело на движението. „Той беше не просто ливански лидер, но върхът на копието на иранския проект в региона, най-мощната недържавна фигура в иранската ос", изтъкна Максад пред БНТ. 

Какъв ще бъде отговорът на Хизбула и Иран и какви последващи стъпки ще предприеме Израел - тези са основните въпроси след официалното потвърждение на смъртта на Хасан Насрала. Движението, което ръководеше, ще опита да се прегрупира, но първото предизвикателство пред нея е да избере заместник на Насрала.

Отворен остава и въпросът какво ще се случи с арсенала, с който разполага Хизбула. Част от него е унищожен при израелските удари. От друга страна, повечето от от изстреляните към Израел ракети са прихващани, включително при нападението срещу централата на Мосад в Тел Авив в сряда.

"Въпросът за способността на Хизбула за отговор е ключов, защото притежава повече от 150 хиляди ракети, включително балистични с дълъг обсег и такива с прецизно насочване. Но дали ще съумее да командва и контролира продължителна битка с Израел не е ясно, като се има предвид унищожаване на висши военни ешелони и удара по комуникационна инфраструктура през последните 10 дни", заяви Фирас Максад.

"Иранците са много предпазлив играч, но очаквам да има отговор от тяхна страна. Въпросът е с какъв обхват", добавя той.

Израел видимо не се съобрази с призивите за прекратяване на военната си кампания, но трудно ще постигне военните си цели, без да изпрати войски.

"Израел се изкушава да проведе сухопътна операция. Рисковите ходове на израелците засега работят в тяхна полза. Но Израел има дълга история с неуспешни наземни операции именно в Ливан и допускам, че нова такава ще бъде доста ограничена с цел да бъде използвана като разменна монета при бъдещи договорки", коментира Максад. 

Администрацията на президента Байдън няма как да не приветства смъртта на лидера на група, смятана от САЩ за терористична. Но от друга страна Вашингтон не желае широкомащабна война в Близкия изток и вероятно ще изпрати послания до Техеран с надеждата за относително сдържан отговор, прогнозират анализатори.


В категории: Животът


Флагман.БГ Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха 29/09/2024, Неделя 20:00 0
Може ли да я познаете?
Може ли да я познаете? 29/09/2024, Неделя 18:30 1
Флагман.БГ Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник 29/09/2024, Неделя 18:00 11
Михаил ДИМИТРОВ Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути 29/09/2024, Неделя 17:54 6
8
Коментара по темата
8.
Майко мила
29.09.2024 22:44:10
0
2
С тоя конфликт се родих преди 65 години . С него и ще си умра!
Времето е спряло.
Имам чувството, че не съм живяла.
7.
Веньо Венев
29.09.2024 21:56:31
4
5
дано да затрият това село без никакво значение в историята на света. Всичко което еврейте правят е да преписват историята на другите на себе си и да се правят на важни. Това са ония дет се кланят на демона от храста.
6.
Цитрон60
29.09.2024 21:51:41
4
2
Иран ще пусне поредния филмов нискобюджетен шедьовър с ракети благословени в името на Аллах от Техеран а Израел ще продължи методично да изтребва фанатизираните терористи.... колко часа живот давате на новия шегф на Хизбула???
5.
Ручсчовия
29.09.2024 21:26:33
7
6
Ох, задния ми долап скърби.
Масиран удар по Русия,отново гърмят военни бази, а нашти рашки свалили сичкити дронове,обаче укромарсиянските дронове си свършили работата. :))))))))
Воватапутлер дали ши удари с ядрено оръжие по Вашингтон или ши чака победа на Тръмп?
:))))))))))))))
Просмилуционерпедофил :))))))
4.
Тулупа
29.09.2024 21:20:40
15
7
ЖАЛКО,ЧЕ ГНУСНОТО ЧИФУТСКО КОПЕЛЕ Е ЖИВО.......
МРЪСНИ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИСТИ
ИРАНЦИТЕ ЩЕ ВИ РАЗКАЖАТ ИГРИТЕ
ИЗЧАДИЯ НА АДА
3.
Руска
29.09.2024 21:07:56
13
12
МинетКремлевская:
Хутите хахахаха
Ама Русчийке, пидирасчийке!
Израелтяните разцепиха любимите ти проРусчиеви Хамаз и Хизбула, а ти кадировска принцесо ми пишеш как Хутите така и така.
Ама русчийке, спинясалата ти русчийска гомосекшуъл армия,дава вече 650 000 жертви ти си тръгнала за хути да ми пишеш.
Хаха Ама рудкеРусчиева, ти не беше ли минетРускапроститутка навремето, една от многото.
2.
БОЖИЯ ДОМ ИЗРАЕЛ
29.09.2024 21:07:37
11
7
ИЗРАЕЛ ВЗРИВИ ДНЕС ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ И БЕНЗИН ДИЗЕЛ РЕЗЕРВОАРИ НА ХУЙТИ ДО 200М ВИСОЧИНА ПЛАМЪЦИ И ПРИСТАНИЩЕ ВЗРИВ А ИРАН ДА ВАДИ ИЗВОДИ
1.
Флегман
29.09.2024 21:06:21
0
12
Последно хуси или хути
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синът на бившия зам.кмет д-р Емануелян влезе в "Гласът на България" Синът на бившия зам.кмет д-р Емануелян влезе в "Гласът на България" Той избра да продължи напред в шоуто с отбора на Иван Лечев Мария Бакалова получи главна роля, ще участва в комедия Мария Бакалова получи главна роля, ще участва в комедия Продукцията се очаква най-рано през 2026 г. Свирепият убиец на разчленената аптекарка Ери Пехливанян изнагля, наказанието било сурово Свирепият убиец на разчленената аптекарка Ери Пехливанян изнагля, наказанието било сурово Гарабед Веринян се ожали от тежка присъда - смята се за несправедливо наказан, бил само помагач на починалия Михаил Михов Георги Константинов иде в Бургас за Есенните литературни празници Георги Константинов иде в Бургас за Есенните литературни празници Известният поет ще представи в морския град най-новата си книга "Живея високосно" Потрошени автомобили от паднали клони и реки по пътищата в „Меден рудник“ след бурята Потрошени автомобили от паднали клони и реки по пътищата в „Меден рудник“ след бурята Внимавайте! Капан има на пътя до бл. 418 Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Депутатът, който е и водач на листата на социалистите в Бургас, представи приоритетите пред федерацията в следващите 4 години Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха "Ивана, ти си народен човек и затова те обичаме. Не се подвеждай по течението на твоите колежки, които ни заливат със снимки то скъпи места", казват негови фенове До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас Общината придоби собственост върху участъка Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас" Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас"  Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика Ад в Бургас заради проливния дъжд Ад в Бургас заради проливния дъжд Ж.к. „Меден рудник“ заприлича като снимачна площадка за филм по Стивън Кинг
Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки  Единият е Набил Каук - шеф на Изпълнителния съвет, а другият е Али Караки – номер две във военната структура на организацията Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху Проф. Чуков побърза да обяви Хизбула за обезглавена, а Фирас Максад от Близкоизточния институт коментира, че Израел не може да изпълни целите си Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Английското кралско семейство следва строги традиции и протоколи във всички аспекти на своя живот, включително и по отношение на траура Как се поддържа толкова млада и красива Как се поддържа толкова млада и красива Издаде тайната си Може ли да я познаете? Може ли да я познаете? Това е момичето от двулевката Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Съседите се опитали да помогнат, като използвали стълби, но те не били достатъчно дълги, за да достигнат горните етажи Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Двете обаче отпаднаха от риалити предаване Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Прати децата им да учат в Англия Подгответе се за поскъпването му Подгответе се за поскъпването му Реколтата била слаба, твърдят производители  Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Получавал комисионна от продажбата и заради това искал да се продава, твърди Илко Пиргов
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори