×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ДПС Ново начало откриват предизборната си кампания, стартът ще бъде даден в Айтос
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф намекна, че прави схеми с футболистите


29 Септември 2024, Неделя, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Получавал комисионна от продажбата и заради това искал да се продава, твърди Илко Пиргов

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) в oставка Илко Пиргов атакува Любослав Пенев след загубата с 0:2 от Крумовград снощи. Треньорът на "черно-белите" беше обвинен, че прибира процент от изходящи трансфери, че проявявал незаинтересованост към клуба, както и че уредил двама треньори от Испания на заплата при "смърфовете", въпреки че "идвали при отбора за по 2-3 дни".

Пиргов атакува Пенев и с още разкрития. В официалния си канал в YouTube Локомотив (Пловдив) публикува цялото изказване на директора. 

"На г-н Пенев е осигурен целия комфорт и всички изисквания, които е имал. Имахме искания за храненето на футболистите, както и да има плодове след всяка тренировка. Всичко е осигурено. Но от друга страна, когато изискваш, най-нормално е и ние като ръководство също да изискване. Ние изискваме резултати. Локомотв вече е с отрицателна голова разлика, десето място, което не отговаря на целите на клуба", коментира Пиргов, който също така каза, че ще напусне Локо (Пд), ако Пенев остане на треньорския пост.

"Искам всички фенове на Локомотив да знаят каква е ситуацията в клуба. Селекцията беше доста труден процес с господин Пенев. Той показа незаинтересованост. Беше му представен списък с български футболисти, които се очакваше да напуснат отборите си. Изгледал съм 280 играчи. Не винаги футболист, който харесаме може да дойде в клуба. Той не предложи никакви футболисти с изключение на играчи от Хебър. Самият профил на Хебър и нашият са различни и аз отказах те да дойдат", обясни Илко Пиргов.

"Господин Пенев има клауза за процент от всички изходящи трансфери. Действията от страна на Пенев провокираха трансфера на Мичи Нтело. Отношението на господин Пенев ни принуди да продадем Мичи. По същата схема той искаше да продадем и Камдем, но аз отказах такъв трансфер. Имаме двама испански треньори, които са на заплата към клуба. Те идваха за по 2-3 дни на лагера в Боровец и преди две седмици на стадиона. Не получихме резултатите от тези тестове на испанците, които получават заплата за това", разказа спортният директор на "черно-белите".

"Ще се спра и на още нещо за 8-часовия работен ден. Всичко това беше продиктувано от неговото отношение. Имаше моменти, в които той пристигаше 30 минути преди тренировката. Имаме случай на мача срещу Берое в Стара Загора, в който отборът пристигна час и половина преди мача, а господин Пенев дойде на стадиона 30 минути преди началото на двубоя. По никакъв начин не мога да кажа, че това е професионално поведение. Личният пример в живота и футбола е от първостепенно значение. Най-нормално е когато Пенев не е съгласен с условията в клуба въобще да не подписва договор. При тези условия имаме три купи и едно второ място. Всичките треньори преди него не са имали проблеми с условията", продължи Пиргов.

"Проблемът с нерегистрираните ни футболисти. Процесът за играчи извън ЕС е много тромав и бавен. Той беше запознат със сроковете. Те варират около месец. Ние сме зависими пряко от институциите в България. Клубът не определя какви са сроковете за издаване на работна виза. Господин Пенев не е изградил нищо в Локомотив до момента. Аз съм над 20 години професионален футболист и за първи път във футболната ми кариера виждам тренировъчен процес с една тренировка на ден. Ние нямаме една двуразова тренировка до момента. Той не знае нито едно име от школата на клуба, защото е незаинтересован не само от школата, но и от целия клуб", каза спортният директор в оставка. 

"Треньорът на вратарите на господин Пенев е без никакъв лиценз и имахме големи проблеми с това. Така трябваше да назначим на работа още един треньор на вратарите, който има нужния лиценз и плащаме заплатите на двама треньори на вратарите. Представянето не отговаря на целите на Локомотив. Оставката е морален акт и аз съм израстал с тези принципи. След като цялото ръководство подаде оставка нямаше как и аз да не го направя. Ако господин Пенев остане треньор, няма никакъв шанс аз да остана в клуба. Чакам прибирането на господин Крушарски, за да се опитам да го убедя да изплати последната заплата на клуба. Имаме една дължима заплата към играчите, която трябваше да получат на 20 септември. Надявам се господин Крушарски да изплати заплатата и да даде още време", завърши Илко Пиргов.


В категории: Спорт


1
Коментара
Флагман.БГ Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник 29/09/2024, Неделя 18:00 1
Флагман.БГ Защо имотите поскъпват Защо имотите поскъпват 29/09/2024, Неделя 17:00 2
1
Коментара по темата
1.
Бургас
29.09.2024 18:21:25
0
1
Тоя поне взима % от продадените футболисти. И го има в договора. Масово треньорите в А и Б група взимат % от купените от тях футболисти. Не е записано никъде, договорка с мениджърите на футболистите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас Общината придоби собственост върху участъка Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник . Не усетих кога остарях, защото пътуванията и професията ми ме срещат с много хора, но тя не може да замени това детенце, споделя певецът Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути Небето над Айтос почерня, черните облаци летят към морския град Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Байчев бе гост на срещата на офицерите от 3-та зенитно-ракетна бригада Защо имотите поскъпват Защо имотите поскъпват Към края на август 2024 г. жилищните кредити са били в размер на 23 милиарда и 203 милиона лева Стотици деца, родители и учители от Бургас се включиха в спортния празник „Отговорни в училище“ Стотици деца, родители и учители от Бургас се включиха в спортния празник „Отговорни в училище“ Идеята е да се създаде по-добра училищна среда без вредни вещества Историческа промяна в Стани богат Историческа промяна в Стани богат От понеделник, точно в 18:00 ч. по bTV в „Стани богат“ влиза чисто новият жокер - „Попитай водещия“ Монтираха скоростна камера на бул.“Стефан Стамболов“ в Бургас, за три дни изгоряха стотици Монтираха скоростна камера на бул.“Стефан Стамболов“ в Бургас, за три дни изгоряха стотици Ограничението е 50 км/ч, но никой не го спазва от години   Молитва за душите на починалите мотористи в Бургас Молитва за душите на починалите мотористи в Бургас Над 100 братя на вятъра присъстваха на панихидата  Мафиотската вдовица вече има нов мъж до себе си Мафиотската вдовица вече има нов мъж до себе си  За актуалния ѝ мъж се знае, че е около 50-те, занимава се с банкерство и има две пораснали деца от предишен брак
Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Двете обаче отпаднаха от риалити предаване Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Прати децата им да учат в Англия Подгответе се за поскъпването му Подгответе се за поскъпването му Реколтата била слаба, твърдят производители  Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Получавал комисионна от продажбата и заради това искал да се продава, твърди Илко Пиргов Тяло на извънземно изплува на плаж? Тяло на извънземно изплува на плаж? Огромният размер и страховития вид на рибата предизвика голям интерес от местните Австрийската крайна десница е пред исторически успех Австрийската крайна десница е пред исторически успех Днес в страната се провеждат важни за Европа парламентарни избори Фризьорът на лейди Даяна разкри кой е бащата на принц Хари Фризьорът на лейди Даяна разкри кой е бащата на принц Хари Далтън издаде от какво изключително много се е ядосвала покойната принцеса на Уелс Това е най-продаваната кола в Европа - румънска е! Това е най-продаваната кола в Европа - румънска е! . Компанията JATO Dynamics, която анализира информацията от 28 европейски пазара, съобщи, че най-продаваната нова кола в Европа през август е била именно Dacia Sandero Апокалипсис в САЩ заради Хелън Апокалипсис в САЩ заради Хелън Апокалипсис в САЩ заради Хелън  Новата Сглобка е неизбежна, смята Андрей Райчев Новата Сглобка е неизбежна, смята Андрей Райчев Спадът на изборната бариера, според него е катастрофа
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори