×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израел твърди, че лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала все пак е убит


Израел твърди, че лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала все пак е убит
Отгръща се нова страница от зреещия конфликт в Близкия Изток
28 Септември 2024, Събота, 12:05 ч.
Автор: Флагман.БГ

Засега няма официално потвърждение за смъртта му от независими източници

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е убит, твърди израелската армия. В последните часове военните действия в Бейрут ескалираха. Интензивно бяха атакувани цели на "Хизбула" и информацията е, че са убити командири на групировката. С това се отгръща нова страница от зреещия конфликт в Близкия Изток.

При масираната атака в петък в Ливан бяха убити шест души, а 91 бяха ранени. До момента няма официално потвърждение на информацията за смъртта на Насрала, изключаем това от Израел.

Лидерът на „Хизбула“ Насралла невредим след ударите на Израел в Южен Ливан?

В събота по заповед на Нетаняху бе атакувана столицата на Ливан Бейрут. Твърди се, че е ударен централния щаб на "Хизбула".

Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че са извършили "прецизен удар" срещу "централния щаб" на "Хизбула", за който твърдят, че е "вграден под жилищни сгради в сърцето на Дайех в Бейрут", информира "Скай Нюз".

Първата вълна от атаки разтърси прозорци в целия град и изпрати гъсти облаци дим във въздуха.

Докато Израел подчерта, че това е бил "прецизен" удар, предварителните данни от министерството на здравеопазването на Ливан потвърдиха, че най-малко шестима души са били убити и 91 са ранени.

Отстранени лидери

В резултат на операцията, проведена през изминалата седмица, Израел елиминира всички ключови лидери на ливанската групировка Хизбула, включително нейния дългогодишен лидер Хасан Насрала.

Заедно с него са убити командирът на Южния фронт Али Карки и още няколко високопоставени командири. Това съобщиха от пресслужбата на израелските отбранителни сили, отбелязвайки, че операцията е станала част от мащабна кампания за неутрализиране на ръководството на терористичната организация.

Според изявление на израелската армия ударът е насочен към централния щаб на Хизбула, който се намира под жилищна сграда в квартал Дахи в Южен Бейрут, една от основните крепости на групировката. Според израелското разузнаване това място е служило като координационен център за терористичните атаки на Хизбула по целия свят.

В резултат на ударите беше унищожено ръководството, отговорно за организирането на множество терористични атаки, жертви на които бяха граждани от различни националности.

Хасан Насрала, се казва в израелското изявление, е „централният човек, вземащ решения“ и стратегически лидер, който не само ръководи дейностите на организацията в Ливан, но също така наблюдава операциите й извън страната.

Израелските военновъздушни сили също елиминираха няколко други командири, чиито имена не са оповестени към този момент, но беше отбелязано, че са изиграли ключова роля в стратегическите планове на Хизбула.

Към момента изглежда, че групировката е напълно обезглавена.

Бенямин Нетаняху одобри въздушен удар над Бейрут от хотелска стая в Ню Йорк

Това става ясно от снимка, публикувана от канцеларията на министър-председателя на Израел, на която той е заловен да седи на маса с телефонна слушалка в ръце. Освен него, военният секретар и началникът на щаба на Нетаняху също бяха в стаята в този момент.

Още през нощта на 25 септември самолетите на IDF започнаха да бомбардират Бейрут. Беше подчертано, че са атакувани само обекти, принадлежащи на движението Хизбула. Местните власти обаче отново съобщиха за голям брой цивилни жертви.

Ден преди това израелските отбранителни сили атакуваха главния военен щаб на "Хизбула", който се намира в гъсто населен район на Бейрут.

В резултат на този удар се срутиха най-малко още пет сгради с хора вътре. В момента властите на ливанската столица се опитват да преброят броя на загиналите и ранените, а израелските самолети нанасят нови удари.

Нека добавим, че по-рано стана известно за намерението на Израел да проведе сухопътна операция срещу Ливан. За целта Тел Авив дори обяви мобилизация на резервисти.

Представителите на движението "Хизбула" винаги обещават да отговорят на израелските бомбардировки и дори да започнат ракетни атаки на израелска територия, но в този случай силите очевидно не са равни.

Българска връзка

На 18 юли 2012 г. на паркинга на летище "Сарафово" беше взривен автобус с израелски туристи. Близо 40 души бяха ранени, а шофьорът на автобуса - български гражданин и петима израелци, както и извършителят на атентата, загинаха.

Разследването на Специализираната прокуратура по случая доказа, че атентаторът е действал в съучастие с Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан.

За тях бяха събрани доказателства, че имат връзка с военното крило на организацията "Хизбула", за която се предполага, че е осигурила финансирането и логистиката на терористичния акт.


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Шибания аутокорект
28.09.2024 14:19:50
0
1
е сменил Иран с Ирак, прав си колега ,извинявам се.
14.
БОЖИЯ ДОМ ИЗРАЕЛ
28.09.2024 14:16:23
0
3
11 ИРАН ЯДРЕНА ПРОГРАМА ДА ДОГОВАРЯ НЕ ИРАК
13.
БОЖИЯ ДОМ ИЗРАЕЛ
28.09.2024 14:11:47
0
3
БРАВО БИЙ ХЛЕБАРКИ
12.
Тулупа
28.09.2024 13:40:41
9
1
ГНУСНИ ЧИФУТСКИ ТЕРОРИСТИ
МИРИЗЛИВИ ЕВРЕЙСКИ БОКЛУЦИ
АНАТЕМА
11.
Начи, колега Морган ,
28.09.2024 13:40:12
0
5
освен Насрала на гости на хуриите в рая да отишли Исмаил Каани, ръководител на иранските сили Кудс и Генерал Абас Нилфурушан, от Революционната гвардия . На лошо им тръгна на тия момчета , около ковида се самовзриви предишния почетен , сияен и недосегаем ръководител на иранските сили Кудс . Сега ръководител и заместник ръководител …Ирак вика вчера : готови сме за всичко да се договорим със САЩ , за ядрени програми , за квото поискат .
Какви разбрани хора станаха за кратко време тия лъвове !
10.
На Израел никой май копче не им казва за убийстват
28.09.2024 13:40:02
6
2
Колко "прецизен" може да е ударът след като
централния щаб на Хизбула, е бил "вграден под жилищни сгради? С 3 думи - сринали са жилищна сграда? Колко цивилни убиха?
9.
Стоянов
28.09.2024 13:34:20
1
5
Който може ще разбере какво направиха от християнски Ливан - Средиземноморската перла на финансите и туризма.От 70-те години на 20 в.непрекъснато се подпомагаше ислямизма в Ливан докато имат паритет в правителството и изпълняват чужди външни поръчки.Какво е виновен мирния честен ливанец,че някой придошъл екстремист се крие в съседство,впрочем защо не пишете,че мирните граждани получават смс 30 минути преди атаката да се спасят ???
8.
Свако 1
28.09.2024 13:32:35
0
7
Веньо , сладур мамин , миналата седмица се събра Арабската Лига / видеото е налично в ютуб / .Темата на асамблеята - #на кой му пука за прекрасните палестинци ? Резултат - 22 арабски страни , плюс двадесет и няколко нечленуващи но мюсюлмански страни казаха твърдо Не на приютяването и на един палестинец . Има и протокол .
7.
Капитан Морган
28.09.2024 13:24:15
0
8
Дивият павиан насрала окончателно напълни памперса, пардон - трапа. Ако успеят да съберат останките му, разбира се. Евреите са сериозни хора и въпреки че търпяха маймуняците от разни хизбули, хамаси и т.н. измет, сега прошка няма и ще има изчистване до крак на този ислямо-комунистически тумор; на тази терористично-криминална измет от наркотърговци, сводници, трафиканти и ножкаджии. Биби Нетаняху е неприятно корумпиран тип, но е сериозен военен и патриот, така че тарамбуките с поколения ще се напикават, когато чуят името му. По-интересното ще дойде, когато Израел приключи с тарамбуките, следва операция по разправа с поръчителите на клането от 7-ми октомври 2023 г., а те са в Москва. Късокракия, плешив джуджак отсега пълни куфарчето, само като се сети за Мосад.
6.
Веньо Венев
28.09.2024 13:17:06
7
3
на кой му пука за Израел ... едно село дето никога не е било от значение в историята. Никой даже не ги пиши в хрониките, чак като бягат от Вавилон, преписват историята им и я окрасяват, така че те да са главните.
5.
6 stars service
28.09.2024 13:11:35
1
7
С най - добри чувства препоръчваме на негово морфологично резонаторство али хаменей бърже да се изнесе барабар с харема си в Кремъл / относително безопасно място за сега /
4.
Итсхак
28.09.2024 13:09:47
3
10
Браво само Израел ще ни избави от хватката на долния ислям те са избрания Народ …. Вече е тръгнал победоносния поход на кръста над полумесеца !!!!
3.
Ха ха
28.09.2024 12:43:07
12
5
С танкове срещу жени и деца 50 000 убити срещу твърдени 100 заложници.....
Кармата идва деца на сатаната....
2.
Д Т
28.09.2024 12:39:47
5
12
Във всички военни конфликти от 1948 г. до сега Израел винаги е доминирал превъзходство с тактика и интелект.Нас все още ни будалкат тези добри:тези лоши.С отвличането,издевателствата и убийствата на мирни цивилни хора,деца и пеленачета за мен Хизбула доказа тероризма си.Дори и мирните палестинци са против тях,това го четох в Ал Джазира и Ерусалим пост ...
1.
НаМозеДабаде !
28.09.2024 12:23:25
5
19
Честити 72 девственици на Насрала.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Противоуставно д-р Меджидиев еднолично посочил делегатите на Събора на БЛС от Софийската колегия Противоуставно д-р Меджидиев еднолично посочил делегатите на Събора на БЛС от Софийската колегия Ако бъде избран за председател на БЛС, той ще продължи да защитава определени интереси, но не и тези на лекарите, казва председателят на контролната комисия на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи Едва 2.8% от запитаните у нас са посочили, че в последната година са работили дистанционно Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа При спецакцията бе намерено солидно количество дрога, вероятно фамилията се е подготвяла за разпространение на стоката Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Разбира се пак става въпрос за „Зелена сделка“ на брюкселския идиотизъм, а не за изхвърлени на улицата миньори и обезлюдени градове и села Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас А недалновидните ни политици искат да строят магистрала от Русе от Гърция Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Общината влиза веднага след ВиК, ще ги асфалтира и облагороди  Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено 13-годишният Алекс Жеков грабна купата след 5 безапелационни победи на ринга в категория лайт контакт   Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд В момента делото тече само срещу Веринян, тъй като другият съучастник в убийството е починал Еко кой е новият главен секретар на МВР Еко кой е новият главен секретар на МВР Досега Рашков е бил директор на Главна дирекция „Национална полиция” Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Арестуван е 43-годишният Веселин Василев, познат с прякора си „Папири” и 19-годишният му син Ангел Снежанов
Кашпировски се завърна Кашпировски се завърна На първата сесия са отишли 300 души, които не само са могли да „поздравят“ именития феномен, но и да си купят стоки, произведени под марката Kashpirovsky - торби със сол, които имали „мощен психологически ефект“ Осъдиха го на 865 години затвор Осъдиха го на 865 години затвор Магистратите бяха безжалостни към строителя на рухналата сграда, в която згинаха 96 човека Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Добре, че е Рачков Умира от глад Умира от глад Едва се изхранва в Игри на волята Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Топлофикация е запорирлала сметките на фирмата му Влиза в хитово предаване на Нова тв Влиза в хитово предаване на Нова тв Галена ще е част от Пееш или лъжеш Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Само ПП два пъти успя да направи правителство, похвали се съпредседателят на партията Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Самата Дениз все още не е коментирала новите си политически амбиции, но така или иначе ще бъде истинска изненада, ако тя изобщо успее да влезе в следващия парламент Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Ще получат по 100 лева повече Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Държавният секретар на САЩ и политици от ЕС загрижени заради промяната на ядрената доктрина на Русия, която му дава право да нанесе пръв удар с атомно оръжие
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори