×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Алфа Рисърч": Удряме дъното, 30% от българите ще гласуват


"Алфа Рисърч": Удряме дъното, 30% от българите ще гласуват
Ключови думи: проучване, българи, избори, 30%
28 Септември 2024, Събота, 10:00 ч.

Боряна Димитрова прогнозира 7 партии в следващия парламент

Седем политически сили влизат в 51-вия парламент според последното проучване на агенция “Алфа Рисърч”, но повече от половината българи не вярват, че ще се състави редовно правителство. Проучването е направено в периода 18-24 септември и реализирано със собствени средства на агенцията. То е направено сред 1000 пълнолетни граждани от цялата страна, чрез пряко стандартизирано интервю с таблети.

Седми поред избори идват със седем политически сили в парламента. Върви процес на непрекъсната фрагментация на политическото пространство, на нарастващата апатия, отчуждение на хората и нежелание да се гласува. Това коментира пред Euronews Primetime социологът Боряна Димитрова от агенция “Алфа Рисърч”.

Хората отиват до урните, гласуват, но поредните парламенти завършват безплодно и без осъществяване на основната им задача – излъчване на правителство и реализация на управлението на страната, предава lupa.bg.

По думите ѝ поредните избори се осъществяват в обстановка на нарастваща тревожност и демотивация на хората.

    Към момента ние регистрираме около 30-31% убеденост на хората да отидат до урните, което е с 3-4% по-малко, отколкото на изборите преди няколко месеца. Това е първият много сериозен проблем – ще отидат ли избирателите до урните и каква картина може да се получи в парламента при положение, че все по-малко гласове са необходими на което и да е екзотично образувание да прескочи бариерата от 4%.

“Алфа Рисърч” регистрира седем партии на старта на кампанията, като те са с относително висока вероятност да присъстват в следващото Народно събрание.

Първо място според агенцията заемат ГЕРБ-СДС с 24%, а битката за второто място ще бъде между ПП-ДБ с 14,4% и „Възраждане“ с 14,2%.

Като една от големите Боряна Димитрова определи случващото се с разцеплението в ДПС. Към момента данните на “Алфа Рисърч” показват, че има високи шансове и двете крила да прескочат бариерата. Около 7,9% от гласовете ще получи коалиция "Алианс за права и свободи" (крилото около Ахмед Доган), а 6,1 ще вземе „ДПС-Ново начало“. 6,3 на 100 от гласовете ще получи БСП, а ИТН – 5,4%.

 




6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
XX
28.09.2024 12:24:43
0
2
ХХристо Мустакатата саралия съм, няма да ми жакачати Шуломнчо Паши и Шашко Йорданов, че ште шчупя ръчичките ви.
5.
Разочарован
28.09.2024 12:13:44
0
1
Щях да гласувам за христо Стоичков, но и той доста ми падна в очите :(
4.
Супер оптимистична
28.09.2024 11:16:01
0
5
прогноза! ;-) Може и 15% да не докарате, ако не сега, поне в следващите няколко години. Колкото повече намаляват будалите "гласуващи" от типа "бабички на пейката", които не знаят за какъв чеп се разхождат до урните, толкова по-трудно ще се узаконявате, БЕЗродни представители! Пука ми кое "правителство" на Усрайна, САЩ, Брюксел ще ми се мандахерца пред очите, само да ме дразни с простотията, дебелащината, безсрамието и наглостта си!
3.
Ха-ха
28.09.2024 11:06:30
0
5
За нас дъно няма бе
2.
ХХ
28.09.2024 10:54:25
12
5
До 1

Да добавя само, че атлантикът Соломон Паси и евроатлантикът Александър Йорданов подкрепиха Луканов да няма лустрация на БКП секретарите и ДС.
Факт.
1.
4та национална катастрофа
28.09.2024 10:10:04
1
7
Хората, които имат по-дълги житейски хоризонти, си спомнят, че всъщност създателят на новата българска политическа система се казва Андрей Луканов. Той буквално разчерта, както върху АФРИКАНСКА карта в XIX век се разчертавали границите на отделните и колониални владения с идеално прави линии, българска политическа система. След това бяха назначени леви, десни и център политици. Така назначиха и съответните капиталисти, които обаче не станаха капиталисти, защото от номенклатурната каста капиталисти не става. По същия начин не можа да стане и политическата ни система от назначени и събрани по всякакви критерии, но не и адекватни лица, наречени политици.
Тази закономерност се срива и продължава да се срива към своя закономерен финал, защото е мъртвородена. А е мъртвородена, защото е изкуствена и прикрива реалното разпределение на ресурсите и на властта.
А което е най-важно, тя не представлява реални фундаментални интереси на големи социални групи в българското общество. Тук идва и четвъртото нещо, тя не може да представлява такива по определение, защото просто я няма.
Българското общество е общество каша, времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм. Аз за това смятам, че в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. Режими от рода на нашия политически режим НЕ МОГАТ дори да бъдат реформирани.
Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, a могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано. Това е така, защото режимите не разчитат на никаква ВЪТРЕШНА легитимност. Една система, която е нелегитимна, не може да живее пълноценен живот. Тя се феодализира и почва да регресира. За съжаление, българските елити нито веднъж досега, в новата история на България не са случили на вярно геополитическо решение. България за пореден път избра неправилната страна на историята. Значи, защо това всичко да е важно за България? Работата е там, че България е важна, този път не като население, а като територия, защото се знае, че българската територия е геополитическата ключалка на Балканите. А който контролира Балканите има огромна роля над контрола на Източна Европа. А според Голямата геополитика - който контролира Източна Европа, контролира Евразия, а оттам и целия свят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Противоуставно д-р Меджидиев еднолично посочил делегатите на Събора на БЛС от Софийската колегия Противоуставно д-р Меджидиев еднолично посочил делегатите на Събора на БЛС от Софийската колегия Ако бъде избран за председател на БЛС, той ще продължи да защитава определени интереси, но не и тези на лекарите, казва председателят на контролната комисия на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи Едва 2.8% от запитаните у нас са посочили, че в последната година са работили дистанционно Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа При спецакцията бе намерено солидно количество дрога, вероятно фамилията се е подготвяла за разпространение на стоката Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Разбира се пак става въпрос за „Зелена сделка“ на брюкселския идиотизъм, а не за изхвърлени на улицата миньори и обезлюдени градове и села Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас А недалновидните ни политици искат да строят магистрала от Русе от Гърция Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Общината влиза веднага след ВиК, ще ги асфалтира и облагороди  Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено 13-годишният Алекс Жеков грабна купата след 5 безапелационни победи на ринга в категория лайт контакт   Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд В момента делото тече само срещу Веринян, тъй като другият съучастник в убийството е починал Еко кой е новият главен секретар на МВР Еко кой е новият главен секретар на МВР Досега Рашков е бил директор на Главна дирекция „Национална полиция” Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Арестуван е 43-годишният Веселин Василев, познат с прякора си „Папири” и 19-годишният му син Ангел Снежанов
Кашпировски се завърна Кашпировски се завърна На първата сесия са отишли 300 души, които не само са могли да „поздравят“ именития феномен, но и да си купят стоки, произведени под марката Kashpirovsky - торби със сол, които имали „мощен психологически ефект“ Осъдиха го на 865 години затвор Осъдиха го на 865 години затвор Магистратите бяха безжалостни към строителя на рухналата сграда, в която згинаха 96 човека Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Добре, че е Рачков Умира от глад Умира от глад Едва се изхранва в Игри на волята Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Топлофикация е запорирлала сметките на фирмата му Влиза в хитово предаване на Нова тв Влиза в хитово предаване на Нова тв Галена ще е част от Пееш или лъжеш Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Само ПП два пъти успя да направи правителство, похвали се съпредседателят на партията Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Самата Дениз все още не е коментирала новите си политически амбиции, но така или иначе ще бъде истинска изненада, ако тя изобщо успее да влезе в следващия парламент Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Ще получат по 100 лева повече Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Държавният секретар на САЩ и политици от ЕС загрижени заради промяната на ядрената доктрина на Русия, която му дава право да нанесе пръв удар с атомно оръжие
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори