×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Изключително опасният ураган "Хелън" достигна американския щат Флорида
  • 27 септември 1529 г. Сюлейман Великолепни обсажда Виена
  • Стартира предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври
  • МВР представя мерките за изборите
  • Според астролозите днес е Ден на мързела - ден на пасивност, усамотение и покой
  • Кейт Мидълтън и Чарлз III водят тайни преговори за завръщането на принц Хари в кралското семейство
  • От 12° до 33° през следващите дни
  • Хороскопа си за деня вижте тук
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Байдън обяви военна помощ за Украйна в размер на близо 8 млрд. долара


26 Септември 2024, Четвъртък, 15:40 ч.

Предоставят и боеприпаси с голям обсег на действие AGM-154 JSOW

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви военна помощ за Украйна за почти 8 млрд. долара.

„Днес обявявам увеличаване на помощта за сигурността на Украйна и серия от допълнителни действия, за да помогнем на Украйна да спечели тази война“, заяви Байдън в изявление, в което обаче не се споменава очакваната зелена светлина за Киев да изстрелва произведени в САЩ ракети с далечен обсег към Русия.

„Разпоредих на Министерството на отбраната да разпредели всички останали средства за подпомагане на сигурността, които са били отпуснати за Украйна, до края на мандата ми. Като част от тези усилия Министерството на отбраната ще разпредели оставащите средства по Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна до края на тази година. Също така съм разрешил 5,5 млрд. долара от президентските правомощия за изтегляне на средства, така че моята администрация да може да използва напълно финансирането, отпуснато от Конгреса, за да подкрепи изваждането на американското оборудване за Украйна и след това да попълни американските запаси“, за казва в изявлението от Белия дом, предава dariknews.bg.

Министерството на отбраната обяви също 2,4 млрд. долара помощ за сигурност по линия на Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна, която ще осигури на Украйна допълнителна противовъздушна отбрана, безпилотни летателни системи и боеприпаси „въздух-земя“, както и ще укрепи отбранителната индустриална база на Украйна и ще подкрепи изискванията ѝ за поддръжка и поддържане.

Байдън също така обяви предоставянето на боеприпаси с голям обсег на действие AGM-154 JSOW.

Министерството на отбраната ще ремонтира и предостави на Украйна допълнителна батарея за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ и ракети. Както и обучението на 18 пилоти на F-16.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че обявената от Съединените щати военна помощ в размер ще помогне на страната му да постигне победа срещу Русия.

„Ще използваме тази помощ по възможно най-ефективния и прозрачен начин, за да постигнем основната ни обща цел: победа на Украйна, справедлив и траен мир и трансатлантическа сигурност“, заяви Зеленски в публикация в социалните мрежи.




6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Марк Твен
26.09.2024 17:18:18
2
3
Украинский воин, почему твой Хаймарс шарахнул по росийские ваньки?
Посмотри сколько орков сдохнули в Курская област!
https://youtu.be/Bnr9Kvl6hO0?si=CbHCa1gEe3PwGvyD
Украинский воин, Хаймарс с тобой, работай работай, бей по кремлевская нечисть!
5.
Единият дава, другият не дава
26.09.2024 17:16:32
1
1
Байдън уж че си оди ама що да не даде 8 милиарда зелени на изпроводяк. Тръмп пък играе за противниците на даваните и казва, че ще спре раздаването. Театри с избирателите и надпревара на социологическите им агенции.
4.
Марк Твен
26.09.2024 17:03:31
2
0
Украински воин, куда пошел? Пошли на Кypcк? На Угледар? На Авдеевка? Ну ид'ти ид'ти. Работайте!
3.
Путлер капут, слава Украине
26.09.2024 16:47:48
2
3
Пак ще се разтресе руската кочина и като нищо Путлер може да падне от някой прозорец.
2.
Build
26.09.2024 16:23:17
3
2
Каролин Галактерос- политолог, доктор по политически науки,
полковник от Оперативния резерв на въоръжените сили на Франция.
Няма да унищожим планетата Земя заради равновесието на Украйна,
която вече е напълно опустошена отвътре от собствените ѝ ръководители
в ущърб на собственото им население!
1.
паткан
26.09.2024 16:03:16
4
5
Така се перат пари.
Избрани корпорации ги получават, а простолюдието плаща.
Тази схема е известна вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено 13-годишният Алекс Жеков грабна купата след 5 безапелационни победи на ринга в категория лайт контакт   Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд В момента делото тече само срещу Веринян, тъй като другият съучастник в убийството е починал Еко кой е новият главен секретар на МВР Еко кой е новият главен секретар на МВР Досега Рашков е бил директор на Главна дирекция „Национална полиция” Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Арестуван е 43-годишният Веселин Василев, познат с прякора си „Папири” и 19-годишният му син Ангел Снежанов Повдигат обвинение на Живко Бъчваров, премазал семейство Манакови в Бургас Повдигат обвинение на Живко Бъчваров, премазал семейство Манакови в Бургас Окръжният прокурор Георги Чинев ще даде подробности в 15 ч. Моторист фучи с 2.56 промила, пистолет и без книжка Моторист фучи с 2.56 промила, пистолет и без книжка Мъжът е криминално проявен и осъждан Толкова смърт не е имало от години по Черноморието Толкова смърт не е имало от години по Черноморието 48 са смъртните случаи вследствие на удавяне, показва отчетът на съдебна медицина Новият бутиков СПА хотел „Натура“ в кв. Сарафово посреща гости през цялата година (СНИМКИ) Новият бутиков СПА хотел „Натура“ в кв. Сарафово посреща гости през цялата година (СНИМКИ) От уникалната маслинова градина до вкусната балканска кухня и модерните еко иновации – всичко тук е създадено с грижа за природата Разделя се в Би Ти Ви? Разделя се в Би Ти Ви? Телевизията спря 15-годишния проект на Георги Тошев - "НепознатиТе", но той може да го продължи в друга телевизия Защо бившата на Бойко Борисов се прибра тайно в България Защо бившата на Бойко Борисов се прибра тайно в България Д-р Стела Костова отдавна живее в Америка, където е изградила успешна кариера като лекар по вътрешни болести
Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Добре, че е Рачков Умира от глад Умира от глад Едва се изхранва в Игри на волята Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Топлофикация е запорирлала сметките на фирмата му Влиза в хитово предаване на Нова тв Влиза в хитово предаване на Нова тв Галена ще е част от Пееш или лъжеш Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Само ПП два пъти успя да направи правителство, похвали се съпредседателят на партията Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Самата Дениз все още не е коментирала новите си политически амбиции, но така или иначе ще бъде истинска изненада, ако тя изобщо успее да влезе в следващия парламент Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Ще получат по 100 лева повече Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Държавният секретар на САЩ и политици от ЕС загрижени заради промяната на ядрената доктрина на Русия, която му дава право да нанесе пръв удар с атомно оръжие Отиде си голям приятел на Бургас Отиде си голям приятел на Бургас Почетния консул на България в Тоскана адвокат Алесандро Бузони e издъхнал Извънредно! Жестока катастрофа на ул. "Крайезерна" в Бургас, двама са загинали Извънредно! Жестока катастрофа на ул. "Крайезерна" в Бургас, двама са загинали Наш екип пътува към мястото, очаквайте подробности
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Ох, най-после паркирах.
- Да, мила, може да не е в нашия гараж, но паркира...
Виц на деня Виц на деня Недостатък на младостта - тя си отива, и ти го разбираш!
Предимство на старостта - винаги може да си мислиш, че още не е дошла.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Световната здравна организация бие тревога - все повече жени в Европа се оплакват от простатит!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори