×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тествани Националната система за ранно предупреждение и системата BG-ALERT на 1 октомври
  • Средната заплата на шеф е 13 333 лв. или 160 хил. лв. на година
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вдигнаха цената на домашната лютеница


25 Септември 2024, Сряда, 14:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Поскъпват чушките и картофите

Основните продукти за домашната лютеница поскъпнаха значително през миналата седмица, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) за цените на едро.

Средната цена на доматите от открити площи е нараснала с 10,2% само за седмица и на едро достига 1,75 лв. за кг. В магазините за търговия на дребно цените на доматите най-често са около два пъти по-високи - продават ги за около 3-4 лв. за кг. По-евтини домати човек може да намери, ако следи промоциите на магазините. А в някои квартални магазини за плодове и зеленчуци в София продават и значително по-скъпи домати с цени над 6 лв. за кг.

Червените чушки на едро в рамките на седмица са поскъпнали с 3,1 на сто, показват данни на ДКСБТ. Средната им цена на едро е достигнала 1,91 лв. за кг. В магазините цените на червените чушки също най-често са около два пъти по-високи, отколкото стойността им при търговията на едро.

При повечето от останалите зеленчуци на пазара цените също са нараснали. Например само за седмица оранжерийните краставици са поскъпнали с 10,6% до средна цена от 3,10 лв. за кг на едро. Цената на морковите е нараснала с 3,5 на сто и по борси и тържища ги продават средно по 1,17 лв. за кг. Значително е поскъпнало и зелето. Само за седмица са вдигнали цената му на едро със 7,9 на сто до 1,12 лв. за кг. Картофите също поскъпват, като през миналата седмица цените им на едро са вдигнати с 4,4 на сто средно до 1,13 лв. за кг.

Правенето на компоти за зимата също не е никак евтино. През миналата седмица прасковите са поскъпнали с 8,1 на сто и на едро ги продават средно по 2,17 лв. за кг. Цените на лимоните пък са нараснали със 7,5% и по борси и тържища ги продават средно по 3,72 лв. за кг.

Някои плодове и зеленчуци са поевтинели. През миналата седмица цените на зелените чушки са свалени с 1,7 на сто средно до 1,72 лв. за кг на едро. Най-много е поевтиняло гроздето, което е обичайно през това време от годината. За седмица цената на гроздето е намаляла с 6 на сто, като на едро го продават средно по 2,34 лв. за кг. Цената на гроздето на едро е същата като миналата година по това време. Цените на дините също малко са свалени, като на едро ги продават по 0,62 лв. за кг.

Сиренето и маслото продължават да поскъпват, показват данни на ДКСБТ. Само за седмица цената на сиренето е нараснала с 0,9% до 11,33 лв. за кг на едро. Маслото е поскъпнало с 0,5% и пакетче от 125 грама на едро струва средно 2,78 лв. През миналата седмица обаче са малко поевтинели захарта, брашното, лещата, оризът и зрелият боб.


В категории: Животът


3
Коментара
Флагман.БГ Кола помете жена и количка с две деца Кола помете жена и количка с две деца 25/09/2024, Сряда 15:16 0
Уморила се от секса
Уморила се от секса 25/09/2024, Сряда 15:00 1
3
Коментара по темата
3.
merd
25.09.2024 15:36:44
0
1
Хиените се ненаядоха на връх сезона надуват цените. Ако отидете да видите цените в една Бурса например, ще ревете. Безценица в сравнение с това при нас. Не знам как е в Одрин в момента или Лозенград, но най-вероятно е подобно,
2.
В Турция
25.09.2024 14:53:51
0
3
по пазарите домат Рома 5 лири/кг = 25 ст.
1 лев = 19.50 лири. В БГ 1.50 лв.
1.
свакови
25.09.2024 14:26:48
0
1
Край ! Изхвърлям си леджъра в кошчето и от днес ще прекопавам само чушки и арпаджик ! Тия търговци прекалиха !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изграждат първите в страната 4 „супербързи” зарядни станции за електрически автомобили в Бургас Изграждат първите в страната 4 „супербързи” зарядни станции за електрически автомобили в Бургас Пилотният проект е между Община Бургас и държавата, избраната локация е до паркинга зад „Технополис” в жк „Славейков” 74-годишен уби с брадва работник 74-годишен уби с брадва работник И двамата били пияни В Бургас отбелязваме Световния ден на сърцето с разходка в Морската градина В Бургас отбелязваме Световния ден на сърцето с разходка в Морската градина В рамките на честванията Моста на Бургас ще бъде осветен в червено вечерта на 29 септември Кола помете жена и количка с две деца Кола помете жена и количка с две деца Алкохолната проба на 35-годишния водач на автомобила е отрицателна Спецакция в Oбщината в Симитли! Кметът: Сигналът е от сводници, изнасилвачи и кредитни милионери Спецакция в Oбщината в Симитли! Кметът: Сигналът е от сводници, изнасилвачи и кредитни милионери Проверяват европроект Възрастна жена загуби портфейла си на гарата в Бургас, ето какво направиха тези двама доблестни жандармеристи Възрастна жена загуби портфейла си на гарата в Бургас, ето какво направиха тези двама доблестни жандармеристи Кои са най-често забравяните вещи и за какво да внимават пътниците, съветват дежурните униформени край пероните в морския град Вдигнаха цената на домашната лютеница Вдигнаха цената на домашната лютеница Поскъпват чушките и картофите Потрес! бТВ изтипоса мъртвия баща на боса на „Мултигруп“ за водач на листата на ДПС Потрес! бТВ изтипоса мъртвия баща на боса на „Мултигруп“ за водач на листата на ДПС Телевизията обърка земеделеца Павлин Найденов и покойника Павел Найденов Коя е по-надута Коя е по-надута Истинска война на водещите Диляна Попова и Ралица Паскалева се заформи в големите телевизии Средната заплата на шеф е 13 333 лв. или 160 хил. лв. на година Средната заплата на шеф е 13 333 лв. или 160 хил. лв. на година Иска се нова формула за минималната заплата
Номинираха го за наградата "Сахаров" Номинираха го за наградата "Сахаров" Той е против цензурата и "за" свбода на словото Повдигнаха обвинение на Раут след опита да убие Тръмп, грози го доживотен затвор Повдигнаха обвинение на Раут след опита да убие Тръмп, грози го доживотен затвор Той предлага награда от 150 000 долара за този, който ликвидира кандидата за президент, ако той самият не успее Зеленски пред ООН: Русия трябва да бъде принудена да сключи мир! Зеленски пред ООН: Русия трябва да бъде принудена да сключи мир! Представителят на Русия обаче му отговори, че армията на Украйна е на ръба на поражението, а Вучич заяви, че светът е на ръба на ядрена катастрофа Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Макар да се надявал да го затворят за три години, така че да излезе от затвора на 62-годишна възраст - възрастта, на която трябва да получава социални помощи Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Беше доказано, че във Венецуела действа систематичен план за репресии, смята Федералният съд в Буенос Айрес Ще загуби богатия си мъж Ще загуби богатия си мъж Посолството на САЩ й отказва виза Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Иновацията е интересна Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Зад Доналд Тръмп е персоналът на поне четири мощни национални фондации, в чиято орбита пък кръжат над сто научно-изследователски института Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Sea Life Melbourne Aquarium в Австралия публикува видеоклипове на пингвинчето, които вече са гледани общо 1,9 милиарда пъти
Д-р Александър Стоянов, историк Д-р Александър Стоянов, историк Комунистите налагаха митове и робски манталитет

Виц на деня Виц на деня Баба и внук:
- Гофретникът не работи...
- Бабо, махни се от лаптопа ми!
Виц на деня Виц на деня Майка към русата си дъщеря:
- Защо глътна парите, които ти дадох?
- Е, ти каза, че това са парите ми за обяд...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Полицаят, дошъл да развали оргията, три часа се опитваше да обясни, че костюмът му е истински.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори