Мажа филиите с кайма и заливам с яйца - след половин час имам сочен пай
Всяка домакиня има свои собствени бързи ястия, които могат да бъдат приготвени за минути
Обичам да готвя, но понякога ми омръзва. Така че, когато ме мързи да стоя до печката, но все пак трябва да направя нещо, прибягвам до различни трикове.
Всяка домакиня има свои собствени бързи ястия, които могат да бъдат приготвени за минути. И днес ще ви кажа как да си приготвите нещо като вкусна баница с месо без кори .
Сочният пай с кайма е бързо и лесно ястие. Но след като го опитате, няма да можете да забравите този деликатес. Сервирах го на празничната трапеза няколко пъти и получих много положителни отзиви. Ето рецептата, за да опитате и вие този сочен пай с хляб и кайма:
Продукти:
1 хляб (багета)
250 мл прясно мляко
150 гр. пилешка кайма
150 гр. свинска кайма
1 глава лук
4 яйца
100 г кашкавал
сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета, сложете в купата с каймата, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре на ръка.
Нарежете хляба на филийки, накиснете ги в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене. Използвайте лъжица, за да направите малки ямки във всяка филия.
Напълнете подготвените кухини с кайма. Отделно разбийте яйцата със 100 мл прясно мляко и щипка сол. Изсипете сместа върху хляба и месото.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете 30-35 минути. След това поръсете повърхността с настърган кашкавал и запечете във фурната за още 5-7 минути.
Виждате ли, всичко е много просто и не е нужно да се бавите с приготвяне на тесто. Този бърз пай с месо ще ви е пръв помощник във всяка ситуация. Най-добре е да го сервирате горещ. А остатъците винаги могат да се затоплят отново в микровълновата. Много вкусно!