Няма да повярвате какво слагам в тиквичките, за да станат неустоимо вкусни!
Тайната съставка е бира!
Тиквичката е типичен летен зеленчук, но това не означава, че не може да се консумира и през пролетта. Ако в задния ви двор растат тиквички, може да се натъкнете на много тиквички, тъй като те узряват бързо и може би се чудите каква рецепта да приготвите с тях. Ето няколко бързи и лесни рецепти с тиквички.
Необходими продукти:
2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 ч.ч. бира
3-4 с.л. брашно
Щипка сол
За дресинга:
3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек /или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън
Начин на Приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки филийки, посолете ги и ги оставяте за 10 минути. Направете галета от бирата и брашното, като внимавате да не се превърне в каша. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте малко олио в тига. около пръст и половина.
Избършете тиквичките с кухненска хартия, оваляйте ги в галетата и ги запържете на силен огън, докато станат хрупкави. Сервирайте с дресинг от кисело мляко, чесън и песто. Ако не разполагате с босилек, можете да го замените с копър.
Да ви е сладко!
----
Лайна?