×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България не можела да произведе пейджъри-бомби, това не се правело в гараж, твърди експерт


България не можела да произведе пейджъри-бомби, това не се правело в гараж, твърди експерт
В устройствтоо имало инсталиран детонатор и взривно вещество, обяснява проф. Станчо Петков
21 Септември 2024, Събота, 11:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Устройството се активира чрез сателитна връзка, има и чип в него

В България не е възможно да се произведат пейджъри-бомби. Това каза в предаването „Тази събота“ проф. Станчо Петков, експерт по взривни устройства.

„Става дума за съвременна технология имайки предвид масовостта, която се получава при един такъв взрив. Устройството се активира чрез сателитна връзка. Едновременно могат да се взривят десетки такива устройства, които се притежават от различни граждани“, посочи експертът.

Проф. Станчо Петков поясни, че самото устройство притежава източник на захранване – това е батерията в самия пейджър.

Вътре в него пък e инсталиран детонатор и взривно вещество. А за да се стигне до взрив вътре има вграден чип, чрез който да бъдат активирани всички процеси в устройството.

„Процесите се активират по същия начин, по който човек получава някакво съобщение на мобилния си телефон“, поясни той.

Според него не е проблем да се направи едно такова устройство, но е далеч повече време отнема организирането на атентати с мащаби като в Ливан и Сирия. Това налага организирането на производството на десетки или стотици такива устройства, както и тяхното разпространяване, така че да се постигне поставената цел.

„Това може да се организира за няколко месеца, като е имат предвид съвременните технологии и факта, че хората масово ползват такива средства за комуникация. Такова нещо обаче не може да се направи в гараж, необходима е поточна линия. Ние не можем да произведем такива устройства, въпреки опитите да бъдем нападнати по тази линия“, поясни проф. Петков.

Той предположи, че устройствата вероятно са произведени някъде в Азия -  вероятно става дума за високотехнологична страна, в която се произвеждат чипове.


 


В категории: Животът


Той не само е слаб, но и рус
Той не само е слаб, но и рус 21/09/2024, Събота 13:14 0
Флагман.БГ Племенникът й я обра, задигна й 50 бона Племенникът й я обра, задигна й 50 бона 21/09/2024, Събота 13:00 0
10
Коментара по темата
10.
По запознат
21.09.2024 14:40:02
0
0
Абе Станко, не знам по какво си професор, ама дори внучката знае, че не се правят в гараж! Даже в два гаража!
Ако нямаш какво смислено да кажеш, моля те, не го прави тук!
9.
До 6
21.09.2024 14:27:08
1
2
Звездите ли ти го говорят това? След първата бултика пърцуца.
8.
FF
21.09.2024 14:20:49
0
3
Не се пише евреин бе СМИ такова , братското Руско разузнаване е въвело абревиатурата #еврей .
Като стане дума за човек дето хабер си няма пунта е - “има данни че баща му е еврей “ Понеже в колхозите и комуналките не е много ясно кой на кого е баща пунта минава . В комуналките де .
——-Уточняваме отново - #еврей
7.
Работа Работа Работа
21.09.2024 13:59:04
0
1
Във Бургас камерите на НОВИТЕ автобуси "Соларис" са купени от Фирма на Румънското разузнаване SRI чийто собственик е румънски евреин и с еврейска имена 2агент на МОСАД и SRI
Така 2те служби наблюдават линия номер 15 за летище Сарафово и КОЙ пътува с куфари по тая линия
6.
До 4 "червени и пурпурни линии"
21.09.2024 13:49:28
3
0
Много си в грешка, евроатлантико!
Русия си държи на червените линии, не случайно САЩ и НАТО, направиха частична мобилизация, заради загиналите милиони натовци и американци в Украйна. Русия ги избива вече трета година, а наровците в Курска попаднаха в плен-50 000 души.
Днвска цял ден пленените натовци и америкоси, маршируват по Червения площад,и руските телевизии цял ден показват марша на пленените натовски фашисти. Путин е най-великия геостратег и управник, колкото и да завиждате. Байдън е отстъпил пред Путин и е предал под руски контрол, няколко американски
щата, а Шолц е отстъпил половината Берлин.
5.
Абориген Балкански
21.09.2024 13:16:13
1
2
Не е случайно че се опитват да насочат стрелите към България и Унгария независимо че причините за това са различни / към Унгария заради Орбан а към нас назидателно заради южен/турски поток и като цяло лесна мишена с разграден двор / под различна форма има повече агенти на чужди централи от служителите в ДАНС
4.
до 1: червени и пурпурни линии
21.09.2024 13:02:27
1
4
Става въпрос за атака с НАТОвска ракета, която е видяна от хора в Торопец, това се дискутира навсякъде от блогърите, но се скрива от официалните власти:
https://youtu.be/km1TmfsQKdI
Също така е съмнително атаката да е от Украйна от 520 км, по вероятно е да е с трудно различима НАТОвска ракета от Латвия, която е на 220 км:
https://tsargrad.tv/articles/po-skladu-v-toropce-udarili-ne-iz-ukrainy-otvety-na-neudobnye-voprosy-dali-livanskie-pejdzhery_1056082
Вероятно Русия все още се въздържа от директна атака срещу НАТО, което в момента изглежда подготвя нахлуване в Беларус, което едва ли ще е червена линия за Русия, щом НАТОвската Барбароса-2 в Курск с немски и американски танкове, с наемници от Полша, Франция, САЩ, Германия, все още не е пурпурна линия за Русия.
За атаките на НАТО с НАТОвски дронове по руската ядрена база в Мурманск от Финландия, вече няколко пъти, дори няма официална Руска реакция. Украинска атака от Финландия срещу Мурманск? По-голям тъпизъм от това не може да напише в руските СМИ.
Колкото до Хизбула, жертвите от взривени пейджери и радиостанции в Ливан са опустошителни:
Хизбула: Повече от 850 загинали са последните оценки от атаката...
https://tinyurl.com/ycx9jj2c
Ако цифрите са верни, тогава загубите за Хизбула са опустошителни, тъй като докато прогнозите говореха за 12 загинали, сега по-новите цифри казват 879 загинали, 291 загинали висши членове на организацията (не е уточнено дали са сред 879 или повече), 509 хората са ослепели, 1735 са били тежко ранени, а 613 са претърпели трайни щети.
3.
Пржическа и Пиеджър уоки токи
21.09.2024 12:59:23
1
2
Баба ти кера нали прай чоризо с гъби ко са оплакваш
2.
Оруел
21.09.2024 12:54:05
3
6
Хубава работа това демокрацията, по соца произвеждахме части за космически ракети сега едни пейджъри не сме можели да модифицираме. А същевремонно с това произвеждаме стлашно много оръжия и ракети за всички войни по света.
1.
Хизбула акбар
21.09.2024 12:28:28
1
9
Братя прокремълски проХизбула журналисти, защо мълчите за поредните престъпления на еврейските и укрофашагите. В Ливан убиха дяама висши командири на Хизбула, а укрофашагите нанесоха поредния удар по база и складове за ракети и боеприпаси. Тази нощ е ударена базата в Тихорецк, видеата и новините са наясякъде, а вие пак криете укрофашагите.
https://youtu.be/rlDcKdx4qyY?si=Nto4INvIr5X-W4Zq
Как може такова нещо, преди 2 дни удариха базата Торопець, сега пак удар по руска военна база.
Хузбула акбар! Слава Россия!
Хвърляй Владимире атома по укрите и юдеите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин 47-годишният софиянец бил зад волана на товарен автомобил Ситроен "Джъмпер", когато ченгета му показали "стоп-палка" Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина В пoпyляpнoтo "тъpжищe" зa ĸpaдeнa инфopмaция ВrеасhFоrumѕ пoтpeбитeл oбяви, чe paзпoлaгa c пoтpeбитeлcĸитe и личнитe имeнa, aдpecитe, тeлeфoнитe и пapoлитe в xeшиpaнa фopмa нa 87 млн. пoлзвaтeли Силна буря удари Халкидики, българи бягат от стихията Силна буря удари Халкидики, българи бягат от стихията Хотелиерите съобщават, че поради лошото време туристите напускат по-рано, масово се анулират резервации за следващата седмица Как да си гарантирате безпроблемна покупка на жилище Как да си гарантирате безпроблемна покупка на жилище Съвети при сделка с имот Първи сигнали срещу изборна търговия - дърва срещу гласуване Първи сигнали срещу изборна търговия - дърва срещу гласуване Не трябва да се допуска изкривяване на вота на гражданите. Ще бъдем безкомпромисни в нашите действия, имаме и организация за съвместни действия с прокуратурата и колегите от ДАНС, има и вече изготвен междуведомствен документ за това, обяви служебният вътрешен министър Слиза от сцената и спира с концертите, бил вече на 78 години Слиза от сцената и спира с концертите, бил вече на 78 години Композиторът и музикант Митко Щерев слага край на кариерата си Сензационен обрат с подобрения рекорд на Стефка Костадинова Сензационен обрат с подобрения рекорд на Стефка Костадинова Специалистите нищят постижението на Ярослава Магучих, тъй като след това тя имаше състезания, на които дори не стигна 2 м. при скока на височина Той не само е слаб, но и рус Той не само е слаб, но и рус Геро е неузнаваем Племенникът й я обра, задигна й 50 бона Племенникът й я обра, задигна й 50 бона София Маринова стана жертва на родата си  Евгени Минчев ще е кандидат за депутат от БСП Евгени Минчев ще е кандидат за депутат от БСП Той ще влезе в листата в 23 МИР София
Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Хороскоп за деня – 21 септември 2024, събота Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори