×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Федералният резерв на САЩ ударно понижи лихвите с 50 пункта
  • Кола се вряза в кухнята на възрастна жена в село Къкрина, по чудо няма пострадали
  • Община Бургас вече използва дрон с изкуствен интелект
  • 10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от останалите сред най-бедните
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач


Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач
Каквото и да си говорим, остава и леко горчивият привкус, че толкова голямо шоу е леко помрачено от комплексарската изява на лице, което би трябвало да е на заден фон
18 Септември 2024, Сряда, 20:36 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович

Още в деня на пускането на билетите за демонстративния двубой между Григор Димитров и Новак Джокович, който се игра на 17 септември в София, се разбра, че тенис мачът ще се проведе при небивал интерес. Всичко беше разграбено буквално за десет минути, а дни след това, на черно, билетите достигнаха до космическите за нашите ширини цени от 1000 лв. парчето.

Шоуто беше организирано от “Фондация Григор Димитров” и бе благотворително.  Димитров победи  Джокович в определено невиждан за страната ни спектакъл  с 6:4, 2:6, 10:6, а съдия на двубоя бе също много известната в средите - сръбска красавица Марияна Вельович.

На срещата присъстваха и редица спортни звезди - Димитър Бербатов, Любо Ганев и Мануела и Катерина Малееви, както и много политици, актьори и други популярни лица.

Мартин срещу Джокович

И вместо след като вечерта приключи, за всички да остане само страхотният спомен от шоуто, което двамата големи тенисисти спретнаха на родните фенове, неочаквано в залата изгря и „звездата” на един DJ. Да, DJ. Популярен в неговите среди, но несравним по никакъв начин със славата на Димитров и Джокович, Мартин (по прякор Мартен) реши, че е му е под нивото и на молбата на сръбския тенисист да пусне песента „Луда по тебе” в изпълнение на Камелия... отказа. Това не попречи на голямата тенис звезда да я изпълни акапелно, за кеф на хилядите в залата, но резонно предизвика незаглъхващи и до момента коментари.

Сега, дали е било предварителен сценарий, за да може Джокович да направи още по-голямо шоу, изпълнявайки я без музикален съпровод – не знаем. Дано, но надали. Дано, защото иначе попадаме в ситуацията, че някакъв си местен диджей решава, че е много яко да демонстрира, че не харесва чалга. Хубаво, но проблемът е, че се касае за шоу, за благотворителен мач, за желание на госта да зарадва още повече публиката, за подгряване на градуса. А не за парти на въпросния ди джей, на което присъстващите са отишли да слушат неговия избор на музика.

Без значение кой какво мисли за Джокович, той е един от най-великите тенисисти, а и въобще спортисти. И събитие, на което е поканен и която покана е приел на добра воля, и поради приятелството си с Григор Димитров, и още повече – като жест към нас – домакините - е решил да изпълни български кавър на популярна сръбска песен, пак да уточним – с цел още по-голямо шоу, попада на градския ди джей, който пък решава да се врътне и да откаже да му изпълни желанието. Защо? Защото той, видите ли, не харесвал и пускал чалга.

Хубаво, милиони българи също не харесват чалга, няма и да я заобичат макар някои от тях да обожават Джокович, но дали е редно някъде, където просто си извикан да пускаш музиката, където присъства една легенда, която прави реверанс към българските си домакини, ти да се превърнеш в център на внимание.

Нека не забравяме и че още от миналата година се знаеше за този мач. Доста по-отдавна пък се знае, че Джокович обича да слуша тази песен, и то именно в изпълнение на Камелия. Много хора твърдят, че и за ди джея отдавна също се знае, че не харесва чалга, макар да се появиха мнения на лично присъствали на партита, на които той е бил ди джей, и които твърдят, че пускал мазни чалги. Но това е друг въпрос. Важният е защо организаторите не се бяха подготвили по-добре, за да избегнат подобна грозна демонстрация от страна на Мартин.

Защото каквото и да си говорим, и за Джокович, и за Димитров, а и за редица български фенове, остава и леко горчивият привкус, че толкова голямо шоу е леко помрачено от комплексарската изява на лице, което би трябвало да е на заден фон. Все пак, на плакатите за благотворителния мач, никъде не се споменава неговото име, не беше целта той да се превръща в центът на събитието, и то с лош знак.

Самият ди джей беше заявил – малко преди мача – че бил подбрал само "усмихнати" изпълнения, по фънки, които се харесвали на всички, които се занимават с музика. Още един знак, че въпросният явно не е разбрал каква е целта на събитието – не да си пуска парчета, които той и приятелите му си харесват, а да подпомогне, на заден план, двамата големи тенисисти да направят още по-голямо шоу на и без това грандиозното за страната ни събитие, на което имаше хвърлени тениски, танци, песни, прегръдки и много хубави емоции.

„Аман от тази чалга”

Беше аргументът на тези, макар и единици, които подкрепиха постъпката на Мартен. Всъщност те, както често се случва по родните ширини, застанаха срещу Джокович по друга причина – бил антиваксърът и не подкрепял Украйна. Какъв по-добър повод да се политизира и това събитие – типично по български, където през последните години вкусът и предпочитанията се формират предимно на политическа основа, според партийните пристрастия на коментиращия.

Та, както казват шепата доволни, че сме натрили носа на „гадния сърбин”, обърнаха случилото се и към друга тема – опростачването на нацията, за което огромна вина носила и чалгата. М-да, тук имат право – чалгаризирането на всичко, видимо е стигнало и до политиката, нанасяйки сериозни вреди както на подрастващите, така и цялостно на възприятията ни.

Обаче... ако може да обяснят как това, че ди джей Мартен е отказал на Джокович, ще спре този процес. Не, не е нужно – те самите отлично знаят отговора. Никак! Единственото, което постигна е да (се опита да) помрачи събитието, демонстрирайки – в случая – комплексите си. Комплекси, защото „игра” анти.

А че и ние си имаме комплекси на тези тема – къде логични, къде не, и че темата с чалгата ненужно се преекспонира, говори друго събитие, състояло се малко по-рано през тази година, а именно фестивалът Сан Ремо, на който оркестърът свири същата песен, но в оригиналната и версия – в изпълнение на Лепа Брена, защото така поиска звездата на вечерта – големият футболист Златан Ибраимович.

Не знам как италианците – все пак, отлично знаем колко висококултурна е тази нация, са понесли такава простащина и не са поискали уволнението на целия оркестър, барабар с диригента. Ами не, не стана така, получи се голямо шоу. Каквото можеше да се получи и у нас. Но тук си имаме пишман революционери, които иначе не ги е еня кой и какво слуша и самите те какво пускат (ако са добре финансово стимулирани), но пък как да пропуснат да се изявят на толкова отразено медийно събитие.

А сега кой е Ганьо?

И всъщност именно демонстрацията на Мартен ни постави в ролята на Ганьо, срещу когото подобни на ди джея и харесващите го редовно оплюват – тежко комплексарска постъпка на абсолютно неизвестния на международно ниво стожер на родната култура, който реши, че именно на този благотворителен мач е редно да натрапи собствените си музикални вкусове. Непрофесионално, но най-вече жалко, защото този мач беше реверанс към публиката, забавление за феновете на Димитров, за тези на Джокович.

Жалко, точно както и вайкащите се, че Джокович слушал чалга, че поискал да пуснат Камелия, че после даже купонясвал с нея в заведение, че танцувал на такава музика. Простак, бе, простак! Не като Генчо Петричков от Горно Нанадолнище, който за добро утро се събужда с Моцарт, а вечер заспива на Вивалди.

И опитите на ди джея, както и на шепа хора да се направят на изтънчени интелектуалци, които не са като тях – чалгаджиите, като сърбите, като Джокович, ако щете, много повече напомня именно на простотията, понякога така популярна по нашите ширини, срещу която простотия уж същите ежеминутно леят възмутени коментари.

Още по темата:

Симфоничният оркестър в Сан Ремо може да я изсвири, но за Мартин от Павликени е селско

Защо DJ Мартен Роберто не пусна на Ноле „Луда по тебе“?

Чалга е, когато мразиш от сърце всеки, който има различно от твоето мнение

 

 


В категории: Животът


Какво крие в шкафа
Какво крие в шкафа 19/09/2024, Четвъртък 16:00 0
Появи се в потресаващ вид в бТВ
Появи се в потресаващ вид в бТВ 19/09/2024, Четвъртък 15:41 0
Ще става боксьорка
Ще става боксьорка 19/09/2024, Четвъртък 15:21 2
Това не е племе, а сбирщина
Това не е племе, а сбирщина 19/09/2024, Четвъртък 14:41 1
Флагман.БГ Плени сърцето на Гришо Плени сърцето на Гришо 19/09/2024, Четвъртък 14:00 4
Флагман.БГ Ще гласуваме на изборите без машини, защото... Ще гласуваме на изборите без машини, защото... 19/09/2024, Четвъртък 13:58 4
Влюбен е в учителката си
Влюбен е в учителката си 19/09/2024, Четвъртък 13:41 0
28
Коментара по темата
28.
Тъпа статия
19.09.2024 10:28:36
5
10
Текстът вони на парвенющина. Писан е от човек, който с повод и без повод се прекланя пред авторитети и няма собствено лично достойнство, нито висока лична самооценка.
27.
Виктория,
19.09.2024 09:58:38
3
7
голямо писане, голямо чудо! На кандидатстуденски изпит ли го писа? Бре, то бива, бива обиколка на темата,ама ти си го превърнала в древногръцки маратон.
26.
999
19.09.2024 08:12:17
7
8
Ужас. Добре, че беше този случай, разигран по сценарий , за да извади още веднъж на показ малоумното мислене на ганьо. Не искам да повярвам, че има толкова прости хора. Пълни дебили! Много прост народ
25.
Ха ха
19.09.2024 07:37:50
11
12
Енциклопедична статия за елементарна случка. На благотворителен тенис мач диджеят отказал да пусне сръбска чалга и настъпи невиждана драма в обществото. Всеки се чувства длъжен да изрази мнение чрез задълбочен анализ.
24.
23. Не слушам Чалга но признавам , има добри песни
19.09.2024 07:02:27
5
7
Хахахахха рева, не само че си чалгар-ка ами и лицемер-ка, без характер. Кипнал-а си от злаоба, цитирам.

този извратения
сатанинска изродска музика
долни наркомани и убийци
извращават младото поколение
23.
Не слушам
19.09.2024 06:11:46
7
14
Чалга но признавам , има добри песни . Но такива , като този извратения , които слушат една сатанинска изродска музика като хеви метъла и подържат долни наркомани и убийци извращават младото поколение .Успокояващото че тези не оставят поколение защото рано ги убиват спина и наркотиците
22.
завършен балканец поръчва се само в чалгата бе сме
19.09.2024 03:17:09
24
10
Коментарите показаха характера бездарните наведени чалгари, готови да оближат задника на този сръбски селяк нещастен. Толкова принизен и безхарактерни са българчетата ча са за съжаление.

български роби 3-то качество хора.
21.
Хахо
19.09.2024 02:50:17
13
20
Само не разбрах с какво и къде е известен този така наричащ себе си DJ. За това че е обратен ли или че се облича в нещо като дрехи като да ги е взел назаем. Сигурно ги е взел от даренията за любимата му Усрайна. Ние заради нея ще затъваме още повече.
20.
Така си е
19.09.2024 01:36:56
5
4
И преди съм го казвал,неокомунистите са много прости парчета с фалшиво самочувствие без покритие,но за сметка на това доста вресливи и като не стане на тяхната започват да размахват някакви дипломи вместо да си ги заврът отзад,за да им свършат някаква работа.
19.
Това
19.09.2024 01:00:01
15
24
Това е резил. Пълен резил. Човекът е отделил от личното си време и е дошъл в България на благотворителен мач. Отлично поведение показа Ноле сред спортните журналисти на пресконференцията на тенисистите. И най-накрая да ти се помоли Ноле да му пуснеш една песен и ти да се направиш на Г*З. Да ти се моли човека само 20 секунди от песента да му я пуснеш, десет секунди от песента те моли човекът и ти пак се държиш, като г*з! Егати и отвратителното поведение от страна на диджеят!
18.
Off
19.09.2024 00:55:10
11
7
Извинете вие малоумна ли сте? Разбира се, че е по сценарий, то бива бива да си бавен, ама вие госпожа сте ада… аман от тъпотиите ви
17.
Пффф
19.09.2024 00:33:58
13
12
Тази "статия" ми прилича на нещо, написано от петокласник средняк на контролно по БЕЛ. А по темата няма какво да се коментира. Писна ми цял да чета плювни как не били пуснали песен на Джокович, пък той много искал. Е на тояа му се яика народ без грижи, по цял ден да бълва по социалките по тая адски важна тема. И какво толкова стана като не му пуснаха песента на Джокович? Световна трагедия..
16.
Миленка
18.09.2024 22:44:54
12
20
Авторът е бил на поне две големи. Сто про! Изречения по девет реда, пълен хаос и дълги чертици в нищото. Боли ме фара за тезата като цяло. Темата и разсъжденията по нея са абсолютно безсмислени. Няма извод, не носи нищо. Горгиева отвреме навреме изобщо не ги чува работите и не ме кефи, че е в някаква степен закостеняла. За млад човек има доста странни разсъждения на моменти. Казвам го, защото не съм пропуснала нейн текст. Ако нямаше снимка щях да сметна, че текстовете ги пише някоя отдавна пенсионирана електрокаристка от Камбана.
15.
До13
18.09.2024 22:33:52
2
7
Със сигурност той е комплексаря от двама ви
14.
ББД
18.09.2024 22:27:25
12
48
Чалга сайтче, чалга статия, чалга автор. Чалгата е навсякъде.
Джокович е велик спортист и тази музика му е почти "народна". За "Флагман", автора и чалгарите - също. За българите си е чалга. Организаторите знаят много добре какво може Мартен и че няма да прави компромиси с разбиранията си за музика.. И е чудесно, че се намират такива като него и организаторите на шоуто
13.
Котора
18.09.2024 22:24:52
44
4
Тоя буклук гриша ли е педериша ли е да си отива в европата и да не идва повече в БГ, че ще яде сопата вече. Нещастен комплексар.
12.
Гх
18.09.2024 22:08:02
25
14
Коя е тази мартеница ди джейска.Шиле не виждало слънце с месеци.АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРИ.
11.
Григор е Велик
18.09.2024 22:02:52
9
20
Организаторите трябваше да поканят диджей Дамян .
10.
PR
18.09.2024 22:01:02
13
32
Идеално изиграно ,браво DJ.
9.
Нико
18.09.2024 21:57:40
22
28
Истината е че само наркоманите го знаеха тоя DJ, а в момента цяла България го говори.
8.
DJ Ей ей
18.09.2024 21:56:13
31
26
DJ е нищо повече от обслужващия персонал и като такъв трябва да си върши работата или да напусне.
DJ е никой, че да си предава важност.
7.
Пената
18.09.2024 21:49:28
28
39
Идеално стана. Наистина аман от чалга във всички отношения. Тъпа статия…всъщност това е чалга
6.
Пф
18.09.2024 21:39:51
22
37
Не стига, че сами си дислайквате коментарите дето не ви харесват, ми и само се чудите с каква празна статия да си запълните сайта. Ди Джея да не е ненормален да пуска чалги на благотворително събитие, 1000 пъти по интелигентен от всеки дето пише статии в тоя сайт
5.
До авторката
18.09.2024 21:22:10
17
31
Много думички сте написа Виктория. Давате за пример, че еди кой си оркестър изпълнил някаква сръбска песен на Златан Ибрахимович. А случайно не се ли замислихте, че би трябвало всичко да е било предварително режисирано - цял симфоничен оркестър ще знае тази песен, ще свири без ноти без репетиции.... Айде стига сте се упражнявали, шоу било, велики спортисти, ама видиш ли Гришо победил Ноле.... Елементарен сценарий, ама цял ден драскате тъпотии
4.
До Tiriol от 1
18.09.2024 21:01:48
21
23
Е затова като си излязал зад 5-ти километър търкаш със стирка по моргите в западна европа и редиш бирени палети по складовете в Холандия... С тая чалга сте до там...Тириол... дори правилно не можеш да напишеш името Тирол. Затова западняците ви гледат учудено и ви заобикалят отдалече..
3.
Tiriol до 1
18.09.2024 20:53:09
17
32
Само в България се мислим за голямата работа. Който плаща той поръчва музиката. Явно не си излизал от Бургас само до петият километър си стигал
2.
Не знаем, ама цвъкаме в несвяс
18.09.2024 20:52:45
15
23
Сега, дали е било предварителен сценарий, за да може Джокович да направи още по-голямо шоу, изпълнявайки я без музикален съпровод – не знаем.
------
Детенце юбаво, почему гадаеш какво е било, без да имаш достатъчно информация? И защо пишеш такива дълги пасквили, като не знаеш какво е станало? На дума ли ти плащат? По колко? По стотинки ли?
1.
Мда
18.09.2024 20:46:10
47
37
Да бяха извикали и диванче наркоманче - Славчо учиндолския чалгар. Съвсем щяха да си паснат. Опростачване, после се чудете, защо народа е стигнал дъното, пускайте , възхвалявайте чалгата и скоро ще пишете, ама какво става с децата... Ама да не забравите, колко е важно на селяните да се пуска чалга. Тоя като искаше, да беше пуснал на ЮЕсС опън Азис, щяха да го изхвърлят като мръсно коте. Все прикрити селяни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Връща се в ефир до Маги Халваджиян Връща се в ефир до Маги Халваджиян Известно е, че двамата се разделиха през 2012 година, след като предаването „Море от любов“, което се излъчваше по Би Ти Ви, бе спряно Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя Какво крие в шкафа Какво крие в шкафа Тя къта над 100 обеци в три чекмеджета, но към другите аксесоари не проявява интерес Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време, гневен е Dj Marten Roberto Появи се в потресаващ вид в бТВ Появи се в потресаващ вид в бТВ Освен Зейнеб - другата водеща Франциска също беше сложила жълти цветя, но при нея ефектът въобще не беше толкова възмутителен, коментират зрители. Ще става боксьорка Ще става боксьорка "Успех! Ти си машина!", "Браво!!! Успех, Стискаме палци!", окуражават я всички Какво прави след напускането на бТВ Какво прави след напускането на бТВ През своите постижения и умения в публичното говорене, тя успя да проведе успешно курс "Презентирай и убеждавай“, където предава на други всички свои знания Това не е племе, а сбирщина Това не е племе, а сбирщина Отборът на Гордите завърши последен в играта и трябваше да излъчи двама воини, които ще се борят за своето оцеляване Майцеубиецът Георги Генджов получи доживотна присъда Майцеубиецът Георги Генджов получи доживотна присъда Той намушко многократно собствената си майка - уважаваната учителка Рада Гешева дни след Коледа миналата година Плени сърцето на Гришо Плени сърцето на Гришо Чулчулоглу е на 30 години, а Димитров, който наскоро навърши 33, няма официална връзка от известно време след раздялата си с румънската актриса и модел Мадалина Генеа
В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
"Я, чакай, а трите желания" - казала рибката.
"Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че Бяла Роза и Луда по тебе ги нямам"
Виц на деня Виц на деня Дефиниция на Карма:
Аз и приятел тичаме след влак!
Той успява, аз не!
Той се смее, аз не!
Той седи в грешния влак, аз не!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Толкова рязко преминаване от студена бира на греяна ракия - не си спомням.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори