Това е тайната за най-вкусната мързелива баница
Не са необходими дори кори
Едва ли има българин, който да не обича да похапва баница – за закуска, за обяд, понякога за вечеря, а често и ей така. Все пак баницата си е класика!
Особено за закуска. Но да я приготвиш сутрин може да се окаже трудно поради липсата на време (особено ако не си със сръчни ръце!).
Затова предлагаме рецепта за супер лесна бъркана, мързелива баница, която е страхотна както за закуска, така и за вечеря. Освен това за нея не да необходими кори.
Необходими продукти:
4 яйца
кисело мляко – 1/2 кофичка
олио – 1/2 ч.ч.
сода за хляб – 1 ч.л.
сол – 1 щипка
сирене – 300 гр.
брашно – 2 ч.ч
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с вилица и добавяме олиото и шипка сол.
В киселото мляко слагаме содата да шупне, а после добавяме и нея при другите съставки.
Пресяваме брашното и го добавяме вътре и разбъркваме.
Натрошаваме сирене и го слагаме в кашата и разбъркваме.
Вземаме една тава и я намазваме с олио и набрашняваме, изсипваме кашата, а после печем в загрята на 190 градуса фурна.
Покриваме с кърпа още топла за мека кора.
Режем баницата на квадрати.