×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Канибал ли е Путин? Камала Харис заплаши Тръмп, че руснакът ще го изяде за закуска


Канибал ли е Путин? Камала Харис заплаши Тръмп, че руснакът ще го изяде за закуска
Всички ни се смеят и след Украйна и Близкия изток ще свършим с трета световна война, пророкува Доналд Тръмп, след като разкри, че миграните ядат домашни любимци на хората
11 Септември 2024, Сряда, 07:12 ч.
Автор: Флагман.Бг

Изпратиха я да преговаря за мир, а три дни по-късно войната започна и сега той си стои в Москва щастлив, каза пък бившият президент на дебата

Владимир Путин стои в Москва много щастлив сега. Изпратиха я да преговаря за мир, а три дни по-късно войната започна. Това каза Доналд Тръмп за своя политически съперник Камала Харис по време на първия президентски дебат между двамата кандидати за Белия дом. 

„Тя трябваше да преговаря с Путин и Зеленски, а три дни по-късно войната започна. След като си тръгна, Путин нападна“, припомни той, цитиран от бТВ, като продължи с друго любимо свое твърдение – „Ако бъда избран, войната ще спре.

„Нашите съюзници от НАТО са толкова благодарни, че вече не сте президент. В противен случай Путин щеше да седи в Киев с поглед към останалата част от Европа. Путин е диктатор, който ще ви изяде за закуска“, каза пък Камала Харис.

 

 Световните лидери се смеят на Доналд Тръмп

Говорих с военни лидери и те казаха, че вие ​​сте позор, коментира тя, използвайки дума, с която Тръмп често описва опонентите си.

Тръмп отговори, като цитира Виктор Орбан, премиерът на Унгария, описвайки го като „един от най-уважаваните лидери“. Според Тръмп Орбан го е описал като „най-уважавания, най-страховития президент“. Той добави, че терористичните атаки на "Хамас" от 7 октомври и 

руската инвазия в Украйна нямаше да се случат, ако той беше на власт

Републиканецът коментира, че познава както украинския президент Володимир Зеленски, така и руския президент Владимир Путин „много добре“.

Републиканецът и кандидатът на Демократическата партия преминаха в офанзива още в началния сегмент на дебата. Всеки от тях търси възможността да наклони кампанията в своя полза.

 

Дебатът започна с изненадващо ръкостискане между двамата опоненти, които никога преди това не са се срещали.

Харис се приближи до Тръмп на неговата катедра, представяйки се по име. Това е първото ръкостискане на президентски дебат от 2016 г.

Още в началото 59-годишната Камала Харис атакува намерението на Тръмп да наложи високи мита върху чуждестранни стоки - предложение, което тя оприличи на 

данък върху средната класа

 Същевременно представи плана си за данъчни облекчения на семейства и малки бизнеси.

78-годишният Доналд Тръмп критикува Харис за постоянната инфлация по време на мандата на администрацията на Байдън, въпреки че преувеличи нивото на увеличение на цените.

Той също така се насочи бързо към основна своя тема - мигрантите, твърдейки без доказателства, че 

имигранти от „лудници“ пресичат южната граница на САЩ с Мексико

Доналд Тръмп се опита да обвърже Камала Харис с външната политика, водена от Джо Байдън, особено с непопулярното изтегляне на администрацията от Афганистан.

„Замесих се с талибаните, защото талибаните извършваха убийствата. Сделката, довела от изтеглянето на САЩ от Афганистан е добра сделка. Ако бях президент, нямаше да останат американски граждани или военна техника“, посочи Тръмп.

Харис обърна внимание върху споразумението, което Тръмп сключи с талибаните, докато беше президент и го критикува, че ги е поканил в президентската резиденция в Кемп Дейвид.

 Високите цени остават главен проблем за много избиратели в САЩ

Харис обърна внимание към политиките на Тръмп върху икономиката, като казва, че 16 икономисти, носители на Нобелова награда, са критикували програмата му и смятат, че ще предизвика рецесия до следващата година, ако бъде приложено.

„Доналд Тръмп няма план за вас. Защото той е по-заинтересован да се защити, отколкото да се грижи за вас“, каза Харис.

Тръмп отвърна като посочи, че професорите по икономика смятат плана му за „брилянтен“ и „добър план“.

„Имаме най-лошата инфлация в историята на нашата нация“, каза републиканският кандидат. По време на управлението на Байдън 

инфлацията достигна своя връх

 от 9,1% през юни 2022 г. За последно инфлацията в САЩ е над 9% през 1981 г., но е била много по-висока от тази в други моменти от историята на САЩ. След средата на 2022 г. инфлацията пада значително до 3,3%, през май 2024 г.

„Доналд Тръмп ни остави с най-лошата безработица след Голямата депресия. Това, което направихме, е да изчистим бъркотията на Доналд Тръмп“, каза Камала Харис.

Според нея 

Тръмп планира да „прави това, което е правил преди“ и да даде „данъчни облекчения за милиардери и корпорации“

Тръмп посочи, че нелегалните мигранти ядат домашни любимци в Спрингфийлд, Охайо. „Те ядат кучетата, те ядат домашните любимци на хората, които живеят там“, каза той.

Говорител на властите в Спрингфийлд каза, че не са намерили доказателства за твърдението, както и множество медийни организации, които са го разследвали. Модераторът на дебата от телевизия Ей Би Си каза, че медията се е опитала да потвърди информацията, но не е успяла.

Друго любимо твърдение на Тръмп е, че нелегалното преминаване на границите се е увеличило по време на президентството на Байдън.

Тук статистиката е на негова страна - броят на преминаващите границата от Южна и Централна Америка достигна рекордно високи нива през последните няколко години. През 2022 г. и 2023 г. нелегалните преминавания на мигранти са над 2 милиона.

„Мисля, че видяхте две различни визии за нашата държава. Едната се фокусира върху бъдещето, а другата иска да ни върне в миналото. Няма да се върнем назад. Вярвам, че американците знаят, че има повече неща, които ни обединяват, отколкото ни разделят. Трябва да имаме план, да разбираме надеждите, амбициите на хората. Затова искам да създам икономика на възможностите – инвестиции в малкия бизнес, в нови семейства, в подкрепата на възрастните, намаляването на цената на живота“, каза Камала Харис.

„Трябва да се съхрани позицията на САЩ в света. Да сме сигурни, че получаваме уважението, което заслужаваме. Да уважаваме нашата армия и да сме сигурни, че 

имаме най-смъртоносна военна сила в света

 Ще бъда президентът, който ще защити основните ни права и свободи, както и правото на жените да взимат решения за своите тела, а не правителството да ѝ казва какво да прави“, добави тя.

„Имаме нужда от президент, който го е грижа за вас. Ще бъда президент на всички американци“, подчерта Камала Харис.

„Тя започна с – „Ще направя това, ще направя онова и всички тези хубави неща“. Защо не ги направи? Вече беше там три години и половина. Можеше да оправят границата, да създадат работни места. Защо не го направи? Няма и да го направи“, посочи Доналд Тръмп.

Ние сме проваляща се държава,

 добави той. "В цял свят ни се смеят. Не разбират какво се случи с нас. Не сме лидер. Не знаем какво се случва. Има война в Близкия изток, има война в Украйна. Ще свършим с трета световна война. Най-лошото е, че позволиха милиони да влязат в нашата държава. Много от тях са престъпници и унищожават държавата ни. Това са най-лошият президент и най-лошият вицепрезидент в историята на нашата страна“, каза още Тръмп.


В категории: Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
12
Коментара по темата
12.
Булгар булгар
11.09.2024 22:35:52
0
0
То па с България щото не е пълно чалгопитеци дето мислят че президент е топено сирене, а гениталия авио компания
11.
До 9
11.09.2024 12:55:09
2
2
Има американци,които не знаят кой им е президент.Лично американец ми го е казвал.Също са доста прости,много от тях не са напусйали Сащ и са лесни за манипулиране.Това със социологията са платени трикове с цел манипулация.Фейсбук също участва.Нашите тиквеници копират.Помня,когато Слави взеха изборите Бтв 4 часа студио подаваха лъжлива графика,че са втори,от там и всичките им коментари бяха менте :).
10.
Scrooge McDuck
11.09.2024 09:26:10
8
12
Тръмп я разстреля, а бТВ и Нова дърдорят, че Камила победила. Тази говореше все едно не е управлявала заедно с БайГън. От печатането всички видяхме какво стана с цените. Европа копира Америка.
9.
Социолог
11.09.2024 09:23:30
4
5
Не мога да разбера едно просто нещо.
Как така се разпределят гласовете по равно, как питат хората, какви проучвания използват, така че излизат резултати 48 срещу 47 % в полза на Тръмп? Това са повече от 200 милиона избиратели. Защо предпочитанията се разпределят по равно. Не е ли по-логично да се разпределят, например 75% към 25%?
8.
123
11.09.2024 09:12:13
4
11
Вярвам на Тръмп, защото и в Англия се надигна вой, че поляците румънците пристигнали в Англия са започнали да ядат лебедите и другите пернати по реките.
7.
Путин е канибал
11.09.2024 08:50:16
12
10
Закусва супа от бебешки пишлета,
И чеченски калмари носи му ги личния сюнетчия на Кадиров
6.
Gost
11.09.2024 08:31:34
6
17
Бат Дончо ще спечели изборите в САЩ . Камилата никой не я ще , Байгън люби мамата на демократичната партия .
5.
канибал е
11.09.2024 08:27:14
15
12
вече е изял няколко стотин свои и още толкова украинци, криминалният военен престъпник!
4.
Зрител
11.09.2024 08:26:03
3
26
Заглавието кърти !!

Ей Би Си се придстави все едно е взела на работа Цънцарова и Цецка Ризова !
На Тръмп му се норожи да дебатира освен с Харис и с тв медиаторите, които се номесваха и придстовяха свои мнения.

За българският тв зрител това е ежеднивна тв реалност но за американците това е новост.
Все пок, никои не се интерисува от мнинието и позицията на журналистите.

Явно вируса на пропагандата у нас е заразшл и щатските тв.
Цънцарова, по полов път ли ги зарази ма ?
3.
канибал е
11.09.2024 08:18:12
16
11
вече е изял няколко стотин свои ватника и още толкова украинци, креминалният военен престъпник!
2.
До 1
11.09.2024 08:06:23
6
24
Това е Демокрацията !
Истината няма никакво значение.
Бездетната, нискоинтелигинтна индийка или екстравагантният изкукал милиардер ?
Копайте бункери и скривалища !
1.
И двамата
11.09.2024 07:40:12
7
21
Лъжат като Банкянския
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори